• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krémová polévka z topinambur
Napište svůj komentář k receptu

Krémová polévka z topinambur

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krémová polévka z topinambur
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g topinambur
    • 1
      ks cibule Menší
    • 1
      lžíce sádlo
    • 100
      g smetana
    • 1
      kostka masox
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Topinambury očistíme a nahrubo pokrájíme. Cibuli nakrájíme na kosticky. V hrnci rozpustíme sádlo a opečeme na něm cibuli do zlatova. Přihodíme topinambury a krátce osmahneme. Zalijeme vodou (tak aby topinambury byly ponořené, ne více). Přidáme rozdrobenou kostku masoxu a povaříme do měkka. Změklé topinambury rozmixujeme ponorným mixerem do kašovité konzistence, zjemníme smetanou. Dochutíme prolisovaným česnekem a solí.
2
Podáváme samotné, nebo s opečeným chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krémová brokolicová polévka s vejcem

Krémová brokolicová polévka s vejcem

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Krémová hokkaido polévka

Krémová hokkaido polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Věra Kroupová | 18. 12. 2010 23:10

    Jsem ráda,že jsem zde našla tento recept,neboť jsem dostala od syna Radka sadbu topinambur,protože ví,že jsem diabetik a chce abych si z nich vařila,děkuji paní Jitce,že poradila,co s hlízami.

  • Jitka Effmertová | 26. 10. 2008 10:32

    Hlízy je lepší oškrábat (třeba jako mrkev), ale pokud jsou ještě křehké, tak to dělat nemusíte.

  • Ivana Císařová | 10. 10. 2008 07:53

    Já zdědila zahradu se spoustou topinambur, ale nikdy jsem je připravovala k jídlu. Vím, že to jsou takové hlízy jako u jiřin (květin). Mají se ty hlízy oloupat nebo oškrábat, nebo se mají vařit jak jsou bez úpravy? Děkuji za odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Pečení Smažení Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Masox Sádlo Smetana Sůl Topinambur
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí směs na houbách

Kuřecí směs na houbách

Těstoviny se žampiony

Těstoviny se žampiony

Plněná veka II.

Plněná veka II.

Pravá pistáciová zmrzlina

Pravá pistáciová zmrzlina

Výborný chléb, který se vždy povede

Výborný chléb, který se vždy povede

Steak Diane

Steak Diane

Pikantní kuřecí nudličky

Pikantní kuřecí nudličky

Bramborový knedlík podle norem

Bramborový knedlík podle norem

Mexický předkrm Guacamole

Mexický předkrm Guacamole

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

32
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce
18
Papriky plněné sýrovou nádivkou
Papriky plněné sýrovou…
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Babiččina pudinková buchta
Babiččina pudinková…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Smutek na hudební scéně: Zemřel zpěvák (†60) oblíbené kapely! Truchlí manželka i fanoušci

Smutek na hudební scéně: Zemřel zpěvák (†60) oblíbené kapely! Truchlí manželka i fanoušci

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Krémová polévka z dýně hokkaido
Krémová polévka z dýně hokkaido
Krémová polévka z potočních raků s knedlíčky
Krémová polévka z potočních raků s…
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová pórková polévka
Krémová pórková polévka
Krémová rybí polévka
Krémová rybí polévka
Krémová rybí polévka se šafránem
Krémová rybí polévka se šafránem
  • Recepty.cz
  • Krémová polévka z topinambur
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact