Ve vodní lázni svaříme smetanu, žloutky, kakao, mouku, cukr za stálého míchání. Po vychladnutí přimícháme do utřeného másla s cukrem a vymixujeme do hladka.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hana Pražáková
|8. 4. 2016 08:40
Vynikající a sametově jemný krém. Lepší jsem ještě neměla O:-)
Faustová
|9. 12. 2014 17:28
Vynikající krém. Mazala jsem s ním i linecké a do krému jsem přidala mleté ořechy, to nemá chybičky.
Zdena Doudová
|16. 12. 2012 18:01
Krém jsem použila k namazání medových řezů, protože krém z másla se sladkým mlékem se mi neosvědčil. Přimíchala jsem do něj ještě trochu vlašských mletých ořechů a je vynikající.
Renča
|10. 1. 2012 19:55
Ahoj Blani to co píše Pájá to odlehčení tak to byl vtip v jiném smyslu taky mě to prvně zarazilo ale trklo mě to takže tím kaloričtější tím odlehčenější chňápeš ;-) :-) ;-)
PRd
|22. 12. 2011 19:17
je to tučný :-D
Kubikova
|4. 8. 2011 22:38
krem je velice dobry a ikdyz je s nim vice prace,doporucuji zkusit :-)
Jaruška
|6. 6. 2011 15:45
Stejný krém dělám i v létě do koláčů a dortů s ovocem, protože můj muž nemá rád tvarohové krémy a je to moc dobrá kombinace, zdobím jen šlehačkou. Musí se ale skladovat v lednici, jinak je řídký, ale to se vlastně musí dělat i s tvarohovými krémy. Do linekých košíčků je taky výborný :-) .
Vynikající náplň, použila jsem do ořechů i do části lineckých tyčinek, krásně hustá. Měla jsem strach z té mouky, aby byla dobře provařená, nemám zkušenosti s mícháním ve vodní lázni, tak jsem pořád čekala, kdy to začne bublat a ono nic, i když voda vařila :-))), no zase jsem o něco chytřejší.
tonca
|20. 12. 2010 17:43
http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU
recepty 73
|14. 12. 2009 16:51
Jelikož je krém velice jedlý,tak dlouho né,a teď vážně,já ukládám cukroví do komory,kde je tak 14 stupňů.Poslední kousky jsme vloni dojídali koncem ledna a byly výborné,takže měsíc určitě.Jiří
Lidka Kábrtová
|14. 12. 2009 15:53
jak dlouho krém vydrží? Za předpokladu uskladnění cukroví v chladné místnosti?
Lidka Kábrtová
|14. 12. 2009 15:44
Jak dlouho krém vydrží? Předpokládám uložení cukroví někde v chladu, ne v lednici, ale v nevytápěné místnosti.
recepty 73
|14. 12. 2009 14:46
Tady je to slibované foto!Děkuji za přidání i k doutníčkům!
Pája S
|30. 11. 2009 19:08
Blanko,odlehčený jako doslova lehký.Myšleno konzistencí,ne co do tučnosti.To jste asi nezažila krémy našich babiček - našlehané pravé máslo a ochucené ořechy s cukrem či jen marmeládou.To byl echt krém.:-)))Jirko,dík za odpověď!;-)
recepty 73
|30. 11. 2009 14:34
Jasně,že lze použít i na zákusky,Pájo.
Blanka Wr.
|30. 11. 2009 10:31
Opravdu zajímavý recept, ale co je, Pájo, na něm odlehčeného jsem nepochopila. Šlehačka sama o sobě je tučná i kalorická a žloutky a máslo k tomu ....hm. Nicméně co je kalorické je obvykle výborné.
Pája S
|28. 11. 2009 19:44
Jiří,tak toto je zajímavý krém!Je odlehčený,ten musim vyzkoušet a předpokládám,že lze použít i na zákusky viď?Už jej mám v oblíbených.
Anna Vobroučková
|27. 11. 2009 16:36
Vypadá to zajímavě,už jsem si to vytiskla a vyzkouším.