• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Králík pečený v zelenině
Napište svůj komentář k receptu

Králík pečený v zelenině

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 144
doba přípravy: 105 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík pečený v zelenině
Králík pečený v zelenině
Králík pečený v zelenině
Králík pečený v zelenině
Králík pečený v zelenině
Králík pečený v zelenině
Králík pečený v zelenině
Králík pečený v zelenině
6fotografií
Nahrát fotku
 

Božský pokrm z jednoho pekáče. Slaninou obložený králík upečený pod směsí brambor, cherry rajčátek, pórku, mrkve, cibule, česneku a bylinek.

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks králík
    • olivový olej
    • 3
      snítka rozmarýn čerstvý
    • 6
      stroužek česnek 1 palice
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks pórek velký
    • 250
      g cherry rajčátka
    • 300
      g brambory varný typ B
    • 2
      ks mrkev
    • 100
      g slanina plátky
    • 100
      ml bílé víno - suché
    • 300
      ml zeleninový vývar nebo kuřecí
    • 1
      hrst petrželka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Předehřejte si troubu na 180 °C. Králíka omyjte a osušte, naporcujte ho zhruba na 6 až 8 kousků. Zbude vám hruď a hlava, ty si třeba uvařte v polévce.
2
Maso osolte, opepřete, potřete olivovým olejem a rozmístěte v hlubším pekáči. Přidejte nadrobno pokrájený rozmarýn, přepůlenou palici česneku a oloupanou, na silná kolečka nakrájenou cibuli. Omyjte pórek a jeho bílou část nakrájejte na čtvrtkolečka. Zasypte jím králíka a přidejte celá cherry rajčata.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Očistěte brambory a mrkve. Brambory nakrájejte na měsíčky, mrkve na kolečka a vložte je mezi maso. Plátky slaniny si podle potřeby překrojte napůl a rovnoměrně jimi přikryjte maso. Pokapejte olivovým olejem, zalijte vínem a vývarem. Pekáč přiklopte poklicí nebo zakryjte alobalem a pečte hodinu a půl. Po hodině odkryjte poklici či alobal, pomocí lžíce polijte vše v pekáči vypečenou šťávou a nechte dopéct odkryté. Mezitím nadrobno pokrájejte petrželku. Jakmile se králík dopeče, posypte ho petrželkou, případně ještě dosolte.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (únor/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Králík na houbách

Králík na houbách

Králík s rajčaty a tymiánem

Králík s rajčaty a tymiánem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Králičí FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Brambory Česnek Cherry rajčátka Cibule Králík Mrkev Olivový olej Pepř mletý Petrželka Pórek Rozmarýn Slanina Sůl Zeleninový vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pórková "malovaná" polévka

Pórková "malovaná" polévka

Vánočka od babičky

Vánočka od babičky

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Makové lívance

Makové lívance

Bramborová frittata

Bramborová frittata

Dobré kuře

Dobré kuře

Fazole na slanině

Fazole na slanině

Penne se špenátem

Penne se špenátem

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
11
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
10
Bramborový guláš
Bramborový guláš
9
Vaječná tlačenka
Vaječná tlačenka
9
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Nedělní Aha! 2.11.2025

Nedělní Aha! 2.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Další doporučené recepty:

Králík na smetaně II.
Králík na smetaně II.
Králík na zelenině s tandoori kořením
Králík na zelenině s tandoori kořením
Králík pečený na bůčku s bramboráčky
Králík pečený na bůčku s bramboráčky
Králík po cikánsku
Králík po cikánsku
Králík po francouzsku
Králík po francouzsku
Králík po milánsku
Králík po milánsku
  • Recepty.cz
  • Králík pečený v zelenině
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact