• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Králík na paprice
Napište svůj komentář k receptu

Králík na paprice

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 36
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Králík na paprice
Králík na paprice
Králík na paprice
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • králík
    • sůl
    • 100
      g slanina
    • olej
    • 1
      ks cibule
    • kořenová zelenina (mrkev,celer,petržel)
    • 2
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření
    • 5
      ks pepř celý
    • 4
      lžička červená paprika 3-4
    • 1
      stroužek česnek
    • 250
      ml šlehačka
    • 4
      lžíce hladká mouka 3-4

Postup přípravy receptu

1
Králíka odblaníme a naporcujeme. Na trošce oleje rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, nastrouhanou kořenovou zeleninu a koření. Vše restujeme asi 10 minut. Poté přidáme naporcovaného králíka, zasypeme sladkou paprikou a zprudka ze všech stran opečeme. Zalijeme horkou vodou, přidáme utřený česnek a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, obereme. Šťávu zahustíme šlehačkou smíchanou s hladkou moukou a 10 minut povaříme. Nakonec omáčku přecedíme a případně dochutíme.
2
Na talíři maso přeléváme omáčkou a podáváme s knedlíkem či těstovinami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýně na kari nebo na paprice

Dýně na kari nebo na paprice

Tresčí filety na paprice

Tresčí filety na paprice

Hemenex v paprice

Hemenex v paprice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavel | 14. 10. 2016 15:00

    A gramatika je vaše silná stránka co ? :-[ :-[

  • Jarda | 29. 10. 2015 20:25

    Poprvé jsem dělal králika a moc se poved malé upravi ale moc super recept mužu jen doporučit :-\

  • Hanka | 31. 10. 2013 15:06

    Výborný. Děkuji za inspiraci :-) ! Dneska jsem k němu udělala knedlík. Manžel si večer pošmákne :-) .

  • poklipo | 1. 3. 2013 18:47

    Byl to nejlepší králík.

  • pavla | 10. 10. 2012 15:25

    skvely recetp.prave jsem ho vyskousela :-) :-)

  • SisiZ | 8. 9. 2012 12:30

    Výborné!!!Děkuji za recept :-)

  • riminka | 12. 1. 2012 15:12

    takhle delam i slepici a kure a je to nejlepsi recept :-P

  • MIRKA AKRIM | 17. 12. 2009 10:55

    VYZKOUSELA JSEM TO, BYLO TO VYBORNE

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
Maso Králičí Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červená paprika Česnek Cibule Hladká mouka Kořenová zelenina Králík Nové koření Olej Pepř celý Slanina Šlehačka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kremrole se šlehačkou

Kremrole se šlehačkou

Bramborová kaše

Bramborová kaše

Pestrý zeleninový kotlík

Pestrý zeleninový kotlík

Rumové koblihy

Rumové koblihy

Mňamková pomazánka z Nivy

Mňamková pomazánka z Nivy

Zatloukané řízky

Zatloukané řízky

Pravý americký Apple Pie

Pravý americký Apple Pie

"Dospělácké" řezy

"Dospělácké" řezy

Čokoládová babka

Čokoládová babka

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

44
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
16
Tvarohová rýže
Tvarohová rýže
14
Losos na páře s restovanou zeleninou
Losos na páře s…
12
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
12
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Králík na jalovci s bramboráčky
Králík na jalovci s bramboráčky
Králík na medu
Králík na medu
Králík na moravance s brambůrkami
Králík na moravance s brambůrkami
Králík na petrželi
Králík na petrželi
Králík na roštu - grilování
Králík na roštu - grilování
Králík na smetaně
Králík na smetaně
  • Recepty.cz
  • Králík na paprice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact