• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krakonošův guláš
Napište svůj komentář k receptu

Krakonošův guláš

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krakonošův guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g vepřová plec
    • 2
      ks cibule
    • 150
      g pórek
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • 150
      g červená paprika
    • 150
      g zelená paprika
    • 10
      g bílý jogurt
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks bobkový list
    • 4
      ks nové koření (Kuličky)
    • paprika - sladká
    • kmín
    • pepř mletý
    • majoránka
    • vegeta
    • sůl
    • 100
      g rajský protlak
    • houbový vývar

Postup přípravy receptu

1
Na másle osmahneme pokrájené maso a poté ho vyjmeme. Na výpeku orestujeme nakrájenou cibuli a pórek, vmícháme mletou papriku, rajský protlak, utřený česnek a přidáme koření, kromě majoránky.
2
Podlijeme trochou vody, přidáme kostku houbového masoxu, vrátíme zpět maso a dusíme. Když je maso měkké, přimícháme jogurt, majoránku a nakrájené papriky na nudličky. Mícháme a asi 5 minut povaříme.
3
Guláš nemusíme zahušťovat, protože je opravdu dostatečně hustý. Příloha: bramboráčky, knedlíky, chléb nebo těstoviny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krakonošův dlabanec

Krakonošův dlabanec

Krakonošův oběd

Krakonošův oběd

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lukas Vojtech | 29. 10. 2012 20:25

    Supr recept i presto ze nejsem zkuseny kuchar,vse dopadlo na jedniku i sem byl od milacka pochvalen ;-)

  • Ingrid Poslušná | 4. 10. 2009 10:04

    Všem moc chutnalo,přidávala jsem houby a místo jogurtu jsem dala kysanou smetanu.Určitě zařazuju mezi oblíbené.:-)

  • lenka svabkova | 26. 1. 2009 12:14

    velice výborný gulášek!!!

  • Janina POSPÍŠILOVÁ | 15. 5. 2006 10:04

    zajímalo by mne, zda je správné množství jogurtu 10 g? To se v guláši snad vůbec nepozná?

  • Zdeňka | 14. 4. 2006 19:25

    Už jsem vařila několikrát,je výborný a v naší rodině oblíbenější než guláš klasický.Dávám 1.

  • Klea xxx | 13. 4. 2006 17:09

    dnes jsem guláš vyzkoušela,navíc jsem přidala houby, místo jogurtu kys.smetanu a výsledek byl naprosto vynikající.Vařila jsem ho i rok a půl ročnímu synovi,jen ne s tolik kořením a ten se mohl utlouct.

  • Martina | 26. 7. 2005 22:21

    Včera jsme nevěděli co k večeři,a protože rádi ochutnáme něco nového,tak jsme vyzkoušeli tento guláš.výborný a rychlý recept.

  • Honza Dvorak | 31. 1. 2005 08:22

    Uplne jsem zapomel pridat kecup, vegetu, jelikoz netusim co to je, jsem tam nedal vubec, misto houboveho masoxu jsem pouzil hovezi bujon a misto masla olivovy olej a gulasek se vytecne povedl a vsichni se oblizovali az za usima :) Behem vecera byl pryc.

  • Gertruda Šimová | 1. 1. 2005 17:20

    Tak jsem dělala na silvestra tento guláš a byl vynikající.Všichni si dávali přidat.

  • Anonym | 31. 12. 2004 12:28

    Tak tento guláš dělám dnes jako základ pro silvestrovské oslavy.

  • Izabela Machútová | 16. 8. 2004 08:22

    Ráda experimentuji a tento gulášek mě zaujal.Je výborný. Místo masoxu jsem přidala drcené sušené houby. Měla jsem obavy z bílého jogurtu, používám zakysanou smetanu. Ale dobře to dopadlo a jídlo je fakt dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Bobkový list Červená paprika Česnek Cibule Houbový vývar Kečup - jemný Kmín Majoránka Nové koření Paprika - sladká Pepř mletý Pórek Rajský protlak Sůl Vegeta Vepřová plec Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé řezy s mákem

Rychlé řezy s mákem

Dušený špenát

Dušený špenát

Hummus

Hummus

Mňamková pomazánka z Nivy

Mňamková pomazánka z Nivy

Boží penne rigate

Boží penne rigate

Dýňové placičky

Dýňové placičky

prejt

prejt

Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Gratinované brambory (nejen) se špenátem

Gratinované brambory (nejen) se…

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

21
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
12
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…
12
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
12
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
11
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Deník Aha! 1.11.2025

Deník Aha! 1.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

  • Recepty.cz
  • Krakonošův guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact