• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kouzelná buchta
Napište svůj komentář k receptu

Kouzelná buchta

autor: zrcadlo
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kouzelná buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 125
      g hladká mouka
    • 125
      g máslo
    • 4
      ks vejce pokojova teplota
    • 150
      g cukr krystal
    • vanilkový lusk
    • 500
      ml mléko
    • citron
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Kouzelná buchta se jmenuje proto, že při dodržení přesného postupu upečeme buchtu, která bude mít 3 vrstvy různé konzistence. Vespod se nám vytvoří měkký dortík, uprostřed konzistence podobná pudingu a navrchu nadýchané piškotové těsto. Přitom postup je jednoduchý, všechno smícháme vlastně v jedné míse.
2
Je třeba ale dodržet přesně postup, i co se týče např. vejce - musí mít pokojovou teplotu, mléko nesmí být ani horké, ani studené - musí být vlažné, do bílku musíme přidat citronovou šťávu atd.
3
1. Nejdřív si rozpustíme máslo (pozor, ať nám nezhnědne), přelijeme do misky, ať se nám schladí na pokojovou teplotu.
4
2. Žloutky ušleháme s cukrem, zhruba 10 minut (musí být opravdu velmi husté), pak přidáme lžíci vody a vanilku, pořád šleháme.
5
3. Přidáme špetku soli a po troškách rozpuštěné máslo, které se vychladilo na pokojovou teplotu - šleháme asi minutu.
6
4. Přidáme prosátou mouku - stále šleháme.
7
5. V hrnci si ohřejeme mléko, aby bylo vlažné, a přidáme ho postupně do těsta, šleháme asi minutu (důležité je, aby se nám nevytvořily hrudky, pokud ano, je třeba těsto prosít).
8
6. Vyšleháme bílky, až zbělají, přidáme lžičku citronové šťávy a pokračujeme ve šlehání, až nám ztuhne.
9
7. Přidáme bílky do těsta - velmi opatrně, mícháme vařečkou směrem zespoda nahoru, aby nám bílky neslehly, nemusí být úplně perfektně promíchané, důležité je, jak už bylo řečeno, aby nám bílky neslehly.
10
8. Důležitá je forma, ve které budeme péct. Nejideálnější je čtverec 20x20, ale ten máme doma asi málokdo, tak kulatou formu na dort o průměru 22. Pokud zvolíte jinou formu, nevytvoří se vám tři vrstvy.
11
9. Formu vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem - ten nám díky máslu lépe přilne k formě, můžeme ho i vystříhat, aby se nám vyložila forma perfektně.
12
10. Opatrně nalejeme těsto (je velmi řídké) a pečeme na 160°C zhruba 80 minut, vyzkoušíme párátkem - pokud zůstane suché, buchta je hotová.
13
11. Buchtu necháme vychladnout na pokojovou teplotu, pak přikryjeme fólií a dáme alespoň na dvě hodiny do ledničky, krájíme mokrým nožem.
14
12. Místo vanilky můžeme použít kakao v poměru 50 g kakaa a 65 g mouky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Cuketová buchta ala brownies

Cuketová buchta ala brownies

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zrcadlo | 17. 12. 2014 23:13

    Muzete udelat i kavovou prichut, nahradit polovinu mleka kavou moka

  • Iris | 1. 4. 2014 11:37

    Tak jsem buchtu konečně vyzkoušela a povedla se.Díky za inspiraci :) není ani tak složitá,jak se může na první pohled jevit .Recept je to zajímavý,ale chuťově muže moc neohromil,je to na něj moc "pudingové" na příště ale plánuji kakaovou dvojitou dávku na plech a použiji buchtu jako korpus,nazdobím ho šlehačkou a ovocem,to se po ní jen zapráší ;)

  • zrcadlo | 1. 1. 2014 17:43

    jsem zapomela dodat, ze az buchtu budeme nechavat ulezet, tak ze ji z formy nevyndavame, to az ji vyndame z lenicky , ale muzeme ji klidne nechat i i ve forme, jak kdo chce

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krystal Hladká mouka Máslo Mléko Sůl Vanilkový lusk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová bábovka co se povede

Tvarohová bábovka co se povede

Pařížský dort

Pařížský dort

Domácí uzený bůček, plec, ramínko, kýta

Domácí uzený bůček, plec, ramínko,…

Halušky s tvarohem

Halušky s tvarohem

Nepečený moučník (dobrotka)

Nepečený moučník (dobrotka)

Tvarohový dortík

Tvarohový dortík

Ragú z divočáka na švestkách

Ragú z divočáka na švestkách

Kuře (nejen) na bramborách

Kuře (nejen) na bramborách

Gurmánská krkovička

Gurmánská krkovička

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

31
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce
19
Papriky plněné sýrovou nádivkou
Papriky plněné sýrovou…
17
Babiččina pudinková buchta
Babiččina pudinková…
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Smutek na hudební scéně: Zemřel zpěvák (†60) oblíbené kapely! Truchlí manželka i fanoušci

Smutek na hudební scéně: Zemřel zpěvák (†60) oblíbené kapely! Truchlí manželka i fanoušci

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Koule z kuřecího
Koule z kuřecího
Koule z kuřecího masa v kokosovém mléce
Koule z kuřecího masa v kokosovém mléce
Koule ze Salka
Koule ze Salka
Kouzelné kakaové sušenky
Kouzelné kakaové sušenky
Kouzelný pomerančový / citronový koláč (dort)
Kouzelný pomerančový / citronový koláč …
Kouzelný vaječný koňak
Kouzelný vaječný koňak
  • Recepty.cz
  • Kouzelná buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact