Mouku s cukry nasypeme do mísy, přidáme pokrájené máslo, žloutek a vše promícháme v hladké těsto, které necháme v chladu dvě hodiny proležet. Pokud chceme mít košíčky tmavé, můžeme k mouce přidat i kakao (2 lžíce). Pak těstem plníme rovnoměrně košíčky(formičky), skládáme je na plech a pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů dorůžova. Po mírném zchladnutí vyklepneme košíčky z formiček a necháme zchladnout.
2
Krém: mléko uvaříme s cukrem a pudinky na tuhý pudink dle návodu. Po uvaření ho zakryjeme fólií nebo igelitovým sáčkem, aby se nám na pudinku nevytvořil škraloup a necháme ho vychladnout. Změklé máslo vyšleháme s nutelou do hladké pěny, do které pak po částech pomalu zašleháváme vychladlý pudink.
3
Krém dáme do zdobícího sáčku (pistole) a plníme jím košíčky, které dle chuti ještě dozdobíme například čokopřízdobou, kokosem, sekanými ořechy...
4
Pokud je děláme a zdobíme předem, ukládáme je do krabičky a skladujeme v chladnu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza Sodomková
|18. 12. 2016 21:19
Ochutnávka proběhla velice úspěšně, košíčky lahodí oku i jazyku a šanci na dlouhou životnost jim nedávám ani náhodou. Děkuji za recept
Patricie
|9. 6. 2016 21:56
Jsou luxusni :-* kdyz jsou cerstve, maji zajimavy kontrast krehkeho kosicku a kremove naplne a kdyz trochu zvlhnou tak se v ustech jenom rozplyvaji. Zdobit se daji na mnoho zpusobu a kazdy ma neco do sebe. Velmi povedene <:-) dekuji.
Míša
|15. 5. 2016 20:01
Mohu se zeptat? Kolik jste naplnila košíčku z dávky krému? :-) Děkuji. :-)
1234
|15. 5. 2016 19:37
Nevíte prosím na kolik košíčku je tahle várka krému?