koření
dle chuti: oregano, bazalka, tymián, šalvěj, česnek... nebo směs italského koření
olivový olej
nebo jiný rostlinný
sůl
sýr
dle chuti- není nutný
Postup přípravy receptu
1
Množství záleží na počtu strávníků.
2
Pokud budeme připravovat dýni v troubě, pokrájíme ji na větší kostky, které dáme v jedné vrstvě na plech s pečícím papírem, posypeme kořením, zakapeme olivovým olejem a osolíme. Ihned vložíme do vyhřáté trouby a na vyšší stupeň pečeme dozlatova, během pečení zlehka promícháme, aby se kostky opekly z více stran. Po upečení podáváme s opečenou bagetkou nebo čerstvým bílým pečivem. Můžeme posypat sýrem dle chuti: parmezán, niva, formaggio, ementál...
3
Pokud budeme dýni grilovat pokrájíme si ji na větší plátky asi 1-1,5 cm tlusté, okořeníme, pokapeme olejem, osolíme a pokládáme na rozpálený gril. Grilujeme z obou stran a podáváme jako pečenou dýni.
4
*Výborné i jako příloha k masu.
5
*Pokud se neobejdeme bez masa, můžeme na plech s dýní přidat i kostičky libovější slaniny.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Miška*
|8. 2. 2013 18:27
Fígl na loupání dýně bohužel neznám, ale používám dýni Hokkaido a ta se loupat nemusí, slupka v troubě krásně změkne..
Monika
|2. 11. 2012 13:35
Dýně super! ani jsem nevěřila že jí bude někdo jíst a nakonec jí bylo málo
Vendula
|24. 10. 2012 14:46
není nějaký fígl jak na dýni? oloupat jí je fakt hrozný a málem jsem to vzdala, ale stálo to za to :-))
Renata Faitová
|6. 10. 2012 18:01
Dýně byla senzační a to jsem na ní nandala koření na ryby protože jiné jsem doma neměla, kuchyň si teprve zabydluji. Jo a jedla jsem jí vidličkou jen tak a je docela sytá.