• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Koprová omáčka od maminky
Napište svůj komentář k receptu

Koprová omáčka od maminky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koprová omáčka od maminky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l mléko
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      hrst kopr
    • 1
      ks citron
    • 1
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

1
Dáme svařit 2/3 mléka, nejprve osolíme (díky tomu by se nám omáčka neměla později srazit) a dáme kopr. Ve zbylém mléce rozkvedláme mouku a přidáme do omáčky. Asi 15 minut povaříme. Necháme trochu vychladnout a dochutíme citrónem a cukrem.
2
Podáváme s knedlíkem a na tvrdo uvařeným vejcem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koprová omáčka

Koprová omáčka

Koprová omáčka expres

Koprová omáčka expres

Jednoduchá koprová omáčka z mléka

Jednoduchá koprová omáčka z mléka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • vepe | 7. 12. 2016 11:55

    Už jsem jako milovník Koprovky jedl všechny možné, ale jako naprosto dokonalou mohu označit jen tu, uvařenou přesně podle "normy" - tedy podle receptu z knihy "RECEPTURY TEPLÝCH POKRMŮ". Moje dnes již "salátové" provedení vydané v roce 1983 bylo určeno pro veřejné stravování v době, kdy platily ČSN pro vše, takže špekáčky byly stejně všude skvělé, gothaj stejně atd, takže i ceny byly všude stejné. Pak už záleželo jen na tom, jaký je kuchař flink, či ožrala, nebo milovník dobrého jídla. Na str. 491, jako první z omáček se dozvíte, že zásmažku z tuku a hl.m. uděláme zásmažku, zalijeme ji vývarem B ;-) a mlékem a vaříme min 1/2 hod.,pak zjemníme smetanou, velmi krátce povaříme a mírně okyselíme převařeným octem, přisladíme cukrem, krátce povaříme a přecedíme. Na závěr přidáme spařený kopr a zjemníme máslem. ´ÚŽASNÁ DOBROTA! <3

  • HelenaPa | 1. 7. 2013 09:07

    Dělám stejnou, jen místo mléka a citronu používám kysanou smetanu. Dávám 1.

  • iVictorka
    iVictorka | 30. 6. 2013 11:26

    Máma dělala koprovku narychlo v podstatě totožně, jen tu mouku rozkvedlala ve smetaně, což dodalo obyčejné rychlé omáčce trochu vyšší úřoveň. Jdu to zkusit na rodinu, co mi na to řeknou :-)

  • Ladia
    Ladia | 10. 10. 2011 13:50

    Zálivky a omáčky

  • skripatko | 5. 7. 2011 22:00

    Super je vyborna akorat jsem dala misto citronu ocet!!fakt skvela

  • Marie Pospíšilová | 6. 12. 2007 06:47

    Paní Aleno, máte pravdu, jsem to ale truhlík, na cukr jsem dočista zapomněla ;-( Jak to jeden dělá zpaměti, považuje některé suroviny za samozřejmé :). Ona špetka cukru krásně zvýrazní chuť i jiných jídel...

  • Alena H. | 5. 12. 2007 20:59

    Paní Marie, takhle ji dělám taky a moje mamča taky. Já ještě přidávám trošku cukru.. Docela bych si jí dala!!Taky to netrvá tak dlouho a chuť je podle mého názoru lepší, ale proti gustu...

  • Marsí | 5. 12. 2007 09:36

    Když byl náš mladej ještě hodně mladej..:-) tak jsem ve stánku koupila časák, jmenovalo se to "Vaříme pro děti a nemocné chutně"..podle toho dělám koprovku už léta.Nasucho opražím v v hrnci do zlatava asi dvě lžíce hl.mouky, pak to zaleju mlékem, rozkvedlám, převařím, tím to zhoustne a pak už jen dochucuji koprem, solí, citronovou šťávou a špetkou cukru.Přidám bobek a nové koření a nechám dovařit, dítě je už dospělák tak i trohu vegety a je to fakt moc dobré..:-)

  • Marie Pospíšilová | 5. 12. 2007 07:54

    Hmm... jako nouzovka jo, ale jinak děláme jíšku, zalít vývarem, povařit, přidat smetanu, chvilku povařit, osolit, opepřit, okyselit citronovou šťávou a nakonec po stažení z plamene přidat kopr. Jen se jíška musí dělat světlounká, jinak přehluší chuť omáčky. Stejně děláme křenovou nebo okurkovou omáčku :)

  • Alena H. | 4. 12. 2007 13:57

    No, nic proti, ale moje maminka dělala koprovku jinak a troufám si říct, že lepší...ale jako rychlé nouzové řešení, proč ne?

  • Marketa | 3. 12. 2007 21:33

    Delam ji stejne, akorat solim az nakonec a okyseluji octem, zatim se mi nikdy nesrazila.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Koprová
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Hladká mouka Kopr Mléko Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Italská omáčka

Italská omáčka

Mandarinkové řezy

Mandarinkové řezy

Rybí pomazánka od Moni

Rybí pomazánka od Moni

Maďarská rybí polévka

Maďarská rybí polévka

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Omáčka z vepřových jater

Omáčka z vepřových jater

Syrečková pomazánka II.

Syrečková pomazánka II.

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

27
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Violoncellistka Terezie Kovalová se vdala: Ukázala snímky ze svatby!

Violoncellistka Terezie Kovalová se vdala: Ukázala snímky ze svatby!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Koprová omáčka od maminky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact