• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
Napište svůj komentář k receptu

Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • citronová kůra čerstvě nastrouhaná, dle chuti
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      lžíce moučkový cukr plnější
    • sůl špetka
    • 1
      ks žloutek
    • 0,50
      kostka droždí
    • 150
      ml mléko - vlažné, cca
    • 100
      g rozpuštěné máslo nebo máslová Hera (vlažné)
  • Rozvar
    • 800
      g hrušky oloupané, hrubě nastrouhané cca
    • 800
      g jablka oloupaná, hrubě nastrouhaná cca
    • 2
      lžíce citronová šťáva dle sladkosti ovoce, 1 -
    • citronová kůra čerstvě nastrouhaná nebo skořice mletá - dle chuti
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • cukr krupice dle chuti
    • voda nebo rum (alkohol se vypaří)
  • Dále
    • bílek na potření okrajů těsta
    • 1,50
      hrnek drobenka cca

Postup přípravy receptu

1
Těsto: mouku nasypeme do mísy a smícháme se solí, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Uprostřed uděláme důlek, do něj dáme moučkový cukr, rozdrobené droždí, žloutek a trochu vlažného mléka. To zlehka zamícháme na kašičku, kterou necháme v teple pod utěrkou odpočinout - necháme vzejít kvásek. Až nám kvásek nabude, přimícháme vlažné máslo a zbylé mléko a vymícháme vláčné těsto, které opět necháme v teple cca 40 minut kynout. Po vykynutí těsto jemně ještě jednou promneme, rozprostřeme na olejem (sádlem, máslem) vymaštěný plech, okraje potřeme našlehaným bílkem. Na těsto naneseme zchladlý hruškový nebo jablkový rozvar (můžeme i švestkový nebo míchaný). Takto připravený koláč necháme ještě cca 10 minut odpočinout, poté posypeme drobenkou v prstech užmoulanou z másla, polohrubé mouky a cukru. Koláč dáme péct do předehřáté trouby 180°C, po 5 minutách ztlumíme na 170°C a dopečeme dozlatova.
2
Rozvar:
3
Oloupaná jablka (hrušky) nastrouháme do kastrolu, přidáme vanilkový cukr, cukr krupici dle chuti ovoce, citronovou šťávu, skořici nebo citronovou kůru, přidáme cca 4 lžíce vody nebo rumu a za občasného promíchání vše rozvaříme na hustou kaši. Pokud je ovoce šťavnaté, někdy ani není třeba vody a bez poklice, aby se odpařila přebytečná tekutina zvolna vaříme. Pokud je ovoce sušší, dusíme pod poklicí. Jestliže si chceme práci urychlit, přidáme do ovoce trochu vanilkového pudinku (s troškou vody), který nám rozvar částečně zahustí. Možné je i přidání vloček.
4
Do rozvaru můžeme přidat i rozinky, nasekané ořechy, kokos.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vdolky s jablečným rozvarem

Vdolky s jablečným rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie Řezníčková | 15. 11. 2016 15:05

    Rozvar jsem dělala částečně z jablek a částečně z hrušek a bývala bych ho dala raději na vdolky než na těsto, protože byl tak výborný, až mi ho na koláč byla škoda dávat, ale to mám aspoň pro příště dobrý typ. Jinak je tedy koláč také výborný, těsto pěkně vyběhlo a s rozvarem se jen nabízí k zakousnutí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Moučníky Sladké Koláče Zákusky Bezmasá jídla Dezerty Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pečení Vaření Děti Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Citronová šťáva Cukr krupice Drobenka Droždí Hladká mouka Hrušky Jablka Mléko Moučkový cukr Rozpuštěné máslo Sůl Vanilkový cukr Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře na česneku

Kuře na česneku

Andělské zvony

Andělské zvony

Hrnkové knedlíky s uzeným

Hrnkové knedlíky s uzeným

Slaný závin s plísňovým sýrem

Slaný závin s plísňovým sýrem

Cuketové hody

Cuketové hody

Špecle se slaninou a žampiony

Špecle se slaninou a žampiony

Hráškovo pórkový krém

Hráškovo pórkový krém

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Kyselica (zelňačka) s čabajkou

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

38
Tvarohová rýže
Tvarohová rýže
22
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
22
Bramborové placky se sýrem po našem
Bramborové placky se…
20
Losos s bylinkovou krustou
Losos s bylinkovou…
20
Těstovinový salát s kuřecím masem
Těstovinový salát s…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Koláč s drobným ovocem
Koláč s drobným ovocem
Koláč s hroznovým vínem
Koláč s hroznovým vínem
Koláč s hruškami II.
Koláč s hruškami II.
Koláč s jablečným tvarohem
Koláč s jablečným tvarohem
Koláč s jablky a ořechovou drobenkou
Koláč s jablky a ořechovou drobenkou
Koláč s kaki a skyrem
Koláč s kaki a skyrem
  • Recepty.cz
  • Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact