Všechno smícháme a dáme péct (plech vysypeme), já jsem to dala do formy (teda dvou). Po upečení ho natřeme čokoládou, nemusíte čekat na vychladnutí (čokoládu dám nad páru... do horké přidám máslo, šlehačku - POZOR, aby to nebylo moc řídké).
Delam uz nekolik let, jen v mem receptu patri dovnitr jeste vejce. Jelikoz jsem na chalupe a recepty jsem zapomnela doma, a nevim presne kolik jakych ingredienci sem patri, zkousim tento recept. Jen jsem skeptik, co se tyce hrnecku, je to strasne relativni pojem, mam v kuchyni asi 5 druhu hrnecku a ted to dat dohromady, aby z toho byl normalni kolac. :'( Dala jsem cajove hrnicky o velikosti asi 2,5 dcl, a uz podle konzistence testo to neodpovida "memu" receptu, asi byly ty hrnicky moc veliky. Prosim timto priste pisatele, aby presne vyjadril velikosti hrnicku, aby zustal pomer ingredienci k pomeru asidofilniho mleka stejny. Diky
Před chvílí jsme jej dopekla. Je opravdu dobrý, snad poprvé se mi něco z acidofilního mléka nezdrclo. Dala jsem hrnek a půl cukru a příště asi ještě uberu a přidám víc kakaa. Ale můžu jej jen doporučit, je to rychlovka :-)
Jana Stichová
|23. 5. 2010 17:29
Naprosto úžasný,zrovna ho jíme ještě teplý,nemohli jsme vydržet až zchladne:-).Vláčný,nadýchaný a není suchý,to je hlavní.Příště zkusím místo kakaa dát skořici.Jinak jsem pekla na 180° asi 20 minut.
Anička Dzurejová
|4. 1. 2009 21:24
Ahojky, potrebujem zistiť na koľko stupňov a akú dobu to mám piesť. Ďakujem, prajem pekný deň.
Romana
|19. 2. 2007 08:31
Tak dneska to vyzkouším, věřím, že to bude mňamka. Jsem na neschopence, která přejde na mateřskou a tak jsem se rozhodla, že budu svýmu miláčkovi dělat každej druhej den nějakej koláč
Martina Mařanová
|27. 6. 2006 09:03
Paní Jitko, díky za tip s práškem do pečiva, sodu jsem nikdy nepoužívala, tak bych se bála vyzkoušet tenhle recept
Jitka B.
|19. 4. 2006 09:27
Výborný recept, používám ho i na ovocný koláč - na těsto se naklade jakékoliv ovoce, čerstvé, zmrazené nebo kompotované, na to drobenka a upeče. Jednoduché, rychlé a výborné. Jo, a místo sody používám obyčejný prášek do pečiva (1 sáček).
Ema Schubert
|18. 4. 2006 21:57
no ja tu čokoládu robím takto..dám si nad paru (myslím tým dám do hrnca vodu na to si dám misku ) do ktorej dám horkú čokoládu pridám trochu masla (dávam RAmu tekutú) a nakoniec prilievam sladkú šlahačku tak aby bola čokoláda konzistentná nie moc riedka..a polejm koláč nemusí byť vychladnutý..ona stuhne najlepšie je ju nechať cez noc ale to my nikdy nevydržíme a jeme skôr....pekný deň
Ivana Samcová
|14. 4. 2006 17:01
Mohla by jste mi vysvětlit, jak děláte tu čokoládovou polevu? Díky, Ivana