ks
pudink bez vaření
- Dr.Oetker, kokosová příchuť
3
dl
mléko
Vrchní vrstva
250
ml
smetana ke šlehání
1
ks
vanilkový cukr
1
ks
ztužovač šlehačky
Na posypání
100
g
sušenky
- rozdrcené, cca
Postup přípravy receptu
1
Žloutky si vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu, olej, mouku s kypřidlem a kakao. Vše řádně promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a kokosem vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut - vyzkoušíme špejlí.
2
Hotový korpus necháme vychladit, pak prokrojíme. Z 3 dl studeného mléka a pudinku bez vaření(Créme Olé, Dr.Oetker) vyšleháme krém, kterým namažeme spodní vrstvu korpusu, druhou částí korpusu přiklopíme. Ze smetany, vanilkového cukru a ztužovače ušleháme šlehačku, kterou potřeme druhou část korpusu, uhladíme. Povrch dortu posypeme rozdrcenými Koka sušenkami a necháme vychladit.
3
*Koka sušenky můžeme naskládat i na vrstvu pudinku a až pak přiklopit druhou částí korpusu.
4
*Místo pudinku bez vaření můžeme použít klasický kokosový pudink (4 dl mléka + pudink = uvařit). Nemusíme ani čekat na jeho vychladnutí a teplý ho nalijeme na korpus.
5
*Dort je rychlý, snadný a na čas nenáročný. Lze připravit i jako řezy navýšením množství surovin.
...na nižší piškot, který se dá prokrojit to stačí ...pokud chcete vyšší, použijte dvojnásobné množství ;-)
Gabi
|19. 11. 2014 14:03
70 :-\ g mouky? Opravdu je to správně zadané množství?
dianka
|14. 8. 2014 09:04
já teĎ budu tenhle dortík dělat s babičkou mamince k narozeninám.jak bude chutnat to nevím ale snad se povede.
diana 10let <:-) <:-) <:-)
Marcela
|18. 11. 2013 09:38
O víkendu jsme ho měli jako narozeninový dortík. Byl výborný...jen recept jsem si trochu upravila..vajíčka byla tři, prášek do pečiva poctivá kávová lžička, mouka pouze špaldová, kakaa dvě polévkové lžíce. ;-) ;-) :-P
Mirka
|24. 2. 2013 11:40
Buď jste málo šlehala nebo dejte o vejce víc nebo taky trochu víc prášku do pečiva než špetku, já ho jdu zkusit a pak napíšu jak dopadl ten můj.
Chriss
|22. 2. 2013 14:53
Vypadalo to moc dobře. Těsto jsem měla nadýchané, ale bylo toho málo a korpus měl tak tak 1 cm. :/
Pekla jsem to v normální formě a teď nevím, co s tím. :-( Jestli příště větší dávku, nebo co? Děkuju za radu :-S :-(
i když se mi zdálo, že mi pudink trochu tekl, na chuť to ale nemělo vliv, výborný a doporučuju :-)
Renata
|15. 8. 2012 11:52
Pudink bez vaření jsem vyzkoušela poprvé. Dort je perfektní, skoro bez práce a hlavně je rychle snědený, protože i výborně osvěží. Čas jsem při pečení neměřila, ale v receptu je napsáno 20minut a myslím, že to asi tak i bylo. <3 :-P
prosím jak dlouho jste korpus pekli netroufám si to odhadnout :-\
Alena Votavova
|22. 3. 2012 14:35
Ado zkuste dát o vejce víc, já měla domácí a povedl se mi bez problémů a když vidím ta kupovaná, mám pocit, že jsou o polovic menší.
Alena Votavova
|22. 3. 2012 14:33
Výborný a snadný byl no a konečně jsem taky jednou zkusila pudink bez vaření. Děkuji za nápad na rychlou sladkost, někdy se zase bude hodit.
Fergies
|7. 2. 2012 20:15
Při pečení se nesmí moc civět do trouby, buchta se musí pořádně upíct a pak nic nesplaskne. Vždyť je to normální piškot. Chce to trochu praxe, řvaním si nepomůžeš, tak se uklidni nebo si namaž housku s nutelou.
ada
|25. 1. 2012 16:15
Holky nevíte kde dělám chybu, když se mi korpus v troubě nezvýší a když už trochu jo, tak mi pak stejně splaskne když ho vyndám dělala jsem to celé podle návodu. Teď se mi to stalo znovu a já už ztrácim chuť cokoli péct, protože se mi nic nedaří!
Marie
|29. 11. 2011 13:16
<3
Pavlína P.
|22. 8. 2011 14:08
Přidávám se s kladným komentářem na dort, je moooc dooobrý :-*
Rozínková
|20. 7. 2011 07:00
Velmi chutný.Děkuji
Tonda
|14. 6. 2011 11:02
Jednoduchý a výborná chuť!
Super! :-)
Pavlina
|12. 6. 2011 15:34
Opravdu vyborny a snadny!
Žaneta
|18. 5. 2011 20:39
Posílám velkou pochvalu, je excelentní a téměř bez práce <3 <3 <3 !