• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Napište svůj komentář k receptu

Koblihy s jablky v pikantním karamelu

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: 65 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
Koblihy s jablky v pikantním karamelu
6fotografií
Nahrát fotku
 

Krásně nadýchané zlatavé koblížky v sobě ukrývají méně tradiční náplň - jablka restovaná v pikantním karamelu ochuceném voňavou skořicí a muškátovým oříškem. Potěšíte s nimi všechny mlsné jazýčky, ať už je připravíte k tradičnímu masopustu nebo k jakékoli jiné příležitosti.

Suroviny

15 porce
    • 1
      ks těsto 1 dávka základního těsta na koblihy
    • 3
      ks jablko
    • 2
      lžíce máslo
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 1
      lžíce škrob
    • 1
      l olej na smažení
    • moučkový cukr na obalení
    • skořice na obalení

Postup přípravy receptu

1
Jablka oloupejte a nakrájejte na kostičky. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte jablka, cukr, skořici i muškátový oříšek a restujte, až se cukr rozpustí a zkaramelizuje. Škrob rozpusťte ve 2 lžících vody a vlijte k jablečné směsi. Nechte asi 2 minuty mírně vařit, odstavte a nechte vychladnout.

RADA: VIDEO, jak na nekynuté lívance bez vajec!

2
Vykynuté těsto vyklopte na pomoučněný vál, rukama těsto splácněte a válečkem rozválejte na placku silnou asi dva centimetry. Kulatou formičkou vykrájejte z plátu kolečka o průměru asi 6 cm. Ze zbylého těsta vyválejte nový plát a pokračujte ve vykrajování. Na polovinu koleček naneste doprostřed lžíci karamelových jablek, přiklopte druhým kolečkem těsta a okraje dobře zmáčkněte. Naskládejte je na pomoučněnou plochu vedle sebe, překryjte utěrkou a nechte opět asi 30 minut kynout.
3
V kastrolu rozehřejte olej, mělo by ho být na výšku asi 5 centimetrů. Koblihy v něm při smažení musí plavat a nedotýkat se dna. Do kastrolu naskládejte tolik koblih, aby měly kolem sebe dostatek místa, protože při smažení zvětší svůj objem. Koblihy skládejte vrchní stranou dolů. Přiklopte pokličkou a smažte asi 1 minutu, dokud na spodní straně nezezlátnou. Koblihy otočte a dosmažte již nepřikryté.
4
Hotové koblihy vyndávejte na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný olej. Pokračujte stejně i se zbytkem koblih. Hotové koblihy poprašte moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.

RADA: Recept na koblihy, které se vám rozplynou v puse!

5
Koblihy můžete naplnit i švestkami dušenými se skořicí nebo nadrobno pokrájenými hruškami orestovanými na másle.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkové koblihy se skořicí

Jablkové koblihy se skořicí

Koblihy s polevami

Koblihy s polevami

Koblihy s vanilkovým krémem

Koblihy s vanilkovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Koblihy FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jablko Máslo Moučkový cukr Muškátový oříšek Olej Skořice Skořice - mletá Škrob Těsto

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicová polévka s brambory

Brokolicová polévka s brambory

Calzone - Plněná pizza

Calzone - Plněná pizza

Dvojbarevný jablečný koláč

Dvojbarevný jablečný koláč

Bůček na čínský způsob

Bůček na čínský způsob

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Podkova - dort

Podkova - dort

Tvarohové koblihy IV.

Tvarohové koblihy IV.

Fazole (nejen) se slaninou

Fazole (nejen) se slaninou

Pečená vepřová plec s bramborem

Pečená vepřová plec s bramborem

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Míša řezy
Míša řezy
14
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
13
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Zrádci nasadili »Krokoměr důvěry«: Slzičky a velký zvrat!

Zrádci nasadili »Krokoměr důvěry«: Slzičky a velký zvrat!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Knedlíky z rýžové mouky
Knedlíky z rýžové mouky
Koblihové pletýnky
Koblihové pletýnky
Koblihy
Koblihy
Koblihy s kořeněným cukrem
Koblihy s kořeněným cukrem
Koblihy s polevami
Koblihy s polevami
Koblihy s vanilkovým krémem
Koblihy s vanilkovým krémem
  • Recepty.cz
  • Koblihy s jablky v pikantním karamelu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact