• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kebab v baklažánech
Napište svůj komentář k receptu

Kebab v baklažánech

autor: zdravy mlsal
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kebab v baklažánech
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks lilek velké - asi 1,3 kg
    • 0,50
      kg mleté maso kvalitní - skopové nebo směs vepřového a hovězího a telecího
    • 1
      ks rajčata
    • 1
      plechovka sekaná rajčata
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks nové koření
    • 1
      špetka mletá paprika nebo mletý zázvor
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      hrst pažitka nasekaná čerstvá
    • 1
      kostka hovězí vývar
    • 1
      lžíce kečup - jemný na dochucení
    • 1
      ks citron

Postup přípravy receptu

1
Lilky oloupeme, nakrájíme nastojato na 10-12 plátků velikosti plátků masa na ptáčky. Plátky z prvních řezů nakrájíme na kostičky a použijeme ji na zahuštění omáčky. Baklažány prosolíme a necháme vyluhovat vodu. Maso v míse okořeníme solí a novým kořením a spojíme s oloupaným a na kostičky nakrájeným rajským jablkem. Zformujeme z něj 10-12 šištiček, které upečeme v troubě nebo na grilu. Baklažánové plátky omyjeme, potřeme olivovým olejem a dáme zapéct nebo grilovat, jen do změknutí tak, aby se do nich daly šišky masa zabalit. Maso balíme do baklažánů (asi jako ptáčky, ale bez nití). Klademe do pekáče v řadách vedle sebe.
2
Zalijeme omáčkou, kterou jsme připravili takto: na olivovém oleji osmažíme cibuli, přidáme rajská jablka, česnek, sůl, pepř, tymián, mletou papriku nebo zázvor, 1 kostku hovězího bujónu, kostičky zbylých baklažánů, po zhoustnutí ochutnáme, dochutíme a přidáme nasekanou petrželku. Nalijeme na závitky, přikryjeme (alobalem) a dáme na chvíli zapéct do trouby.
3
Podáváme s rýží. Možno posypat osmaženými piniovými oříšky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Grilovaný kuřecí kebab

Grilovaný kuřecí kebab

Arabský kebab

Arabský kebab

Vepřový kebab s vínem

Vepřový kebab s vínem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Helena | 13. 5. 2006 08:15

    Recept na nakladane baklazany sem vlozim asi za 8 dni.Udelam to a ochutnnam predem.Musi se nechat tyden ulezat.Uz jsem to dlouho nedelala,protoze tady se to da koupit hotove(ale mene chutne).

  • Pepa | 11. 5. 2006 22:01

    SVETOVÉ!!!

  • Airan | 11. 5. 2006 11:23

    Pani Heleno, delam opecene lilky rozmixovane s mletimi orechy a cesnek, ale nakladane ne. Mohla byste pridat recept, dekuji.

  • Jaroslava Oumarová | 11. 5. 2006 11:17

    Heleno, neptejte se, mrkněte, jestli tu recept už je a v opačném případě ihned napište do nových:-))))

  • Marsí | 11. 5. 2006 10:25

    Určitě dobrůtka...ukládám.

  • Helena | 11. 5. 2006 08:43

    Ja mam take hodne receptu na lilky..Toto nam bylo predlozeno nedavno na navsteve.Ja jsem to udelala pred nkolika dny,jeste mam pulku v mrazaku a kazdy den se me ptaji,kdy to rozmrazim.Kdyz se to udela s celozrnnou ryzi tak je recept zdrave vyzivy a pritom velmi chutny.Znate lilky plnene orechy,nakladane s cesnekem v olivovem oleji?

  • Airan | 10. 5. 2006 18:47

    Tak tohle je recept podle meho gusta - uz mam uctihodnou sbirku recepty s balklazany:-) Pani Heleno, dekuji za novy prispevek.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky Kebab
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Citron Hovězí vývar Kečup - jemný Lilek Mletá paprika Mleté maso Nové koření Pažitka Pepř mletý Rajčata Sekaná rajčata Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

Zeleninová polévka s rýží

Zeleninová polévka s rýží

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Kuřecí kapsa First class

Kuřecí kapsa First class

Buřty s cibulí

Buřty s cibulí

Česneková pomazánka - Ježek

Česneková pomazánka - Ježek

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

Zapečené müsli II.

Zapečené müsli II.

Věnečky podle Valiky

Věnečky podle Valiky

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

117
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
113
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
80
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
79
Klasické lečo
Klasické lečo
78
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Sbohem a šáteček: Seriál Jedna rodina končí! Dojemné loučení Holubové, Vejvodové, Kostkové a spol.

Sbohem a šáteček: Seriál Jedna rodina končí! Dojemné loučení Holubové, Vejvodové, Kostkové a spol.

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Kdoulová polévka s kokosem
Kdoulová polévka s kokosem
Kdoulový džem
Kdoulový džem
Kdoulový sýr ze slupek
Kdoulový sýr ze slupek
Kečupové řízečky à la Daniel
Kečupové řízečky à la Daniel
Kedgeree
Kedgeree
Kedlubna s mletým masem - dušená
Kedlubna s mletým masem - dušená
  • Recepty.cz
  • Kebab v baklažánech
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact