• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kávové perníčky
Napište svůj komentář k receptu

Kávové perníčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kávové perníčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g hladká mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 90
      g tuk nejlépe Hera
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g med
    • 3
      lžička kakao
    • 1,50
      lžička jedlá soda
    • 1
      balení perníkové koření Kotányi
  • Na potření
    • 1
      bílek
    • 2
      lžíce instantní káva uvařená - silná

Postup přípravy receptu

1
Med necháme rozpustit ve vodní lázni, hlavně když je zcukernatělý. Přidáme do něho mouku, vejce, rozpuštěný tuk, kakao, koření, sodu a uhněteme v těsto. Když přidáte méně kakaa, tak to nevadí, jen budou perníčky světlejší.
2
Těstu je třeba dát hodně zabrat. Je nutné ho zapracovávat tak dlouho, až se bude pěkně lesknout, i když je to dřina. Poté ho necháme minim. 24 hod. odležet v chladnu zabalené do PE folie.
3
Druhý den těsto vyválíme a vykrájíme z něho perníčky, které před upečením potřeme směsí bílku ušlehaného se silnou kávou. Ihned po upečení perníčky potřeme znovu. Získají pak krásně hnědou barvu a lesk a hlavně jsou měkkoučké.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kávové koláčky s krémem

Kávové koláčky s krémem

Kávové slzičky

Kávové slzičky

Vánoční kávové čtyřlístky

Vánoční kávové čtyřlístky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iveta Šulcová | 28. 11. 2006 12:19

    káva je uvařená,v návodu se to taky píše :-),když nebude přímo vařící,tak teplá nevadí...:-))))

  • Anonym | 27. 11. 2006 21:40

    to kafe má být uvařený?a mám počkat až to vychladne?a pak teprve smíchat s bílkem?děkuji

  • Jana | 28. 10. 2006 15:54

    Aby byly perníčky měkké,přidávám k nim krajíc nebo dva chleba.Vezmu hluboké pekáče,co v nich peču kuře,naskládám perníčky,přidám 1-2 krajíce čerstvého chleba a zavřu druhým pekáčem.Dám do chladna do druhého dne odležet.Perníčky jsou pak krásně měkké,a nebojte se,nemají vůni po chlebu.Druhý den chleba vyndám,měnit ho za jiný není třeba.

  • Anonym | 26. 10. 2006 23:48

    perníčky jsou hned měkké nebo se musí nechat odležet?

  • Iveta Šulcová | 26. 10. 2006 19:08

    Bílek smícháme s kávou jen tak,bez našlehání,šleháme pouze vydličkou,jen aby se bílek spojil s kávou...

  • Anonym | 25. 10. 2006 18:29

    Ten sníh má být ušlehaný úplně jako do buchet? děkuji

  • Iveta Šulcová | 25. 10. 2006 12:04

    Těsto na perníčky vyvaluji asi na 5 mm,peču "do růžova" asi 10-15 min.Měkké jsou hned,nemusí se nechávat odležet.

  • Anonym | 25. 10. 2006 10:08

    Jak vysokou placku vyválet, na kolik stupňů a jak dlouho péct a za jak dlouho změknou?

  • Sylva | 25. 10. 2006 09:57

    Aby byly perníčky brzy měkké, přidám k nim do krabice rozkrojené jablko. Perníčky natáhnou vlhkost z jablka. Jablko měnit, aby nezplesnivělo!!! Za 2 - 3 dny jsou perníčky měkké.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Snídaně Pečení Pošírování Chlazení Šlehání Vánoce Velikonoce Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Hladká mouka Instantní káva Jedlá soda Kakao Med Moučkový cukr Perníkové koření Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kastrůlkové ražniči

Kastrůlkové ražniči

Drobenka na ovocný koláč

Drobenka na ovocný koláč

Cizrnová polévka s řapíkatým celerem

Cizrnová polévka s řapíkatým celerem

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Piškotové řezy s marmeládou a krémem

Zapékané těstoviny s cuketou

Zapékané těstoviny s cuketou

Luxusní punčák

Luxusní punčák

Jednoduché sýrové řízky (karbanátky, krokety)

Jednoduché sýrové řízky (karbanátky,…

Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)

Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)

Bůčková pomazánka

Bůčková pomazánka

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

180
Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou
Jednoduché tvarohové…
70
Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem
Těstovinový salát se…
65
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
63
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
60
Pečené kuře s rýží
Pečené kuře s rýží

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

  • Recepty.cz
  • Kávové perníčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact