• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Karibské banány
Napište svůj komentář k receptu

Karibské banány

autor: katka marsalkova
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karibské banány
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks banány zralé
    • 1
      ks pomeranč
    • 1
      ks limetka nebo citron
    • 0,50
      lžička skořice
    • 1
      lžíce máslo rozpuštěné
    • 75
      ml hnědý rum
    • 3
      lžíce hnědý cukr + na posypání
    • bílý jogurt nebo zakysaná smetana, popř. zmrzlina

Postup přípravy receptu

1
Banány nakrájíme na kolečka a rozložíme na dno zapékací mísy. Nemusíme nijak zvlášť rovnat, ale kolečka od sebe oddělíme, aby nebyla slepená. Misku nemusíme vymazávat.
2
V jiné misce si smícháme šťávu a nastrouhanou kůru z pomeranče, šťávu z limety, rum, skořici, máslo a hnědý cukr. Touto směsí banány přelijeme a pečeme 20-25 minut na 180 °C (horkovzdušná trouba, u elektrické pečeme na 200 °C).
3
Pak ještě povrch posypeme hnědým cukrem a pod grilem zapečeme do zlatohněda. Gril není nutný, zkoušela jsem i normálně zapéct a taky se povedlo.
4
Banány podáváme nejlépe teplé s hromádkou bílého jogurtu nebo zakysané smetany nebo jsou také výborné k vanilkové zmrzlině. Studené jsou také dobré.
5
Je to netradiční dezert, který vás svou chutí a vůní odnese daleko do Karibiku :o)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gallo pinto karibské, základní recept

Gallo pinto karibské, základní recept

Smažené banány

Smažené banány

Banány na bezé

Banány na bezé

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katka Maršálková | 11. 5. 2007 12:15

    Linda: téééda, tak to mám radost, že chutná i francouzům :o)

  • Linda Klein | 8. 4. 2007 22:45

    Pani Katko, dnes jsem banany pripravila pro mou francouzskou tchyni a ta me pak cely vecer zahrnovala chvalou a nakonec si vyzadala recept. Tentokrat jsem podavala s vanilkovou zmrzlinou a bylo to fantasticke :-)) Jeste jednou velky dik za recept!

  • Katka Maršálková | 20. 3. 2007 09:17

    Linda: jsem ráda, že chutnalo, já se po tom můžu utlouct, akorát neni ideální jíst pořád banány, pak bolí bříško :o) ale většinou na nějakou oslavu na zmrzku taky udělám, nebo když mě honí mlsná, tak taky s tím jogurtem-Mňamíííí

  • Linda Klein | 19. 3. 2007 19:02

    Vcera jsem vyzkousela a moc nam chutnalo. Jako prilohu jsem zvolila bily jogurt, krasne zjemnil chut pomerancove stavy. Pokrm nadherne voni!

  • Nika | 9. 2. 2007 10:57

    nikdo jiný jste nezkoušel? Je to faktický výborné, naposledy jsem to zkoušela podávat na oslavě s tou zmrzlinou a nemělo to chybu, jsou vynikající, vždy když je udělám jsou hned ještě za tepla pryč :o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Bílý jogurt Hnědý cukr Hnědý rum Limetka Máslo Pomeranč Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem

Zeleninová polévka s rýží

Zeleninová polévka s rýží

Brokolicová polévka s brambory

Brokolicová polévka s brambory

Brokolicový nákyp se smetanovo-sýrovou omáčkou

Brokolicový nákyp se smetanovo…

Jahodová polévka mléčná

Jahodová polévka mléčná

Išelské koláčky

Išelské koláčky

Slaná bábovka s olivami

Slaná bábovka s olivami

Dýně s kořenovou zeleninou

Dýně s kořenovou zeleninou

Domácí kuřecí paštika

Domácí kuřecí paštika

Doporučujeme

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

38
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
32
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
25
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
24
Bramborovo - rybí krokety
Bramborovo - rybí krokety
22
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…

Zajímavé články

Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
AHA.cz Hrušínský ml. alias Pešek z Ulice: Rakovina plic a ledviny!

Hrušínský ml. alias Pešek z Ulice: Rakovina plic a ledviny!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Olympijská kolekce je venku! V tomhle budou čeští sportovci zářit v Miláně

Olympijská kolekce je venku! V tomhle budou čeští sportovci zářit v Miláně

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Expertka a grafoložka o vzkazu princezny Kate: Co na ni prozradil ručně psaný vzkaz!

Expertka a grafoložka o vzkazu princezny Kate: Co na ni prozradil ručně psaný vzkaz!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

  • Recepty.cz
  • Karibské banány
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact