• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Karamelový krém
Napište svůj komentář k receptu

Karamelový krém

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Karamelový krém
Karamelový krém
Karamelový krém
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na karamel:
    • 200
      g cukr krystal nebo krupicový
  • Na krém:
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 4
      ks vejce
    • 3
      lžíce cukr krupice
    • 100
      ml smetana ke šlehání (nejlépe se 40 % tuku)
    • 500
      ml mléko plnotučné

Postup přípravy receptu

1
1. Začněte přípravou karamelu. Na pánvi s nepřilnavým povrchem nebo zesíleným dnem smíchejte cukr se šesti lžícemi vody. Na mírném plameni nechte cukr bez míchání rozpustit. Přibližně za 5 minut vznikne cukrový sirup. Případné zbytky cukru dobře rozmíchejte a vařte ještě asi 2 minuty, až bude karamel tmavý.
2
2. Pánev opatrně sejměte z ohně a horký karamel rozlijte do zapékacích mističek položených na plechu s vyšším okrajem naplněným studenou vodou asi do poloviny výšky mističek. Díky tomu karamel rychleji ztuhne.
3
3. Troubu předehřejte na 170 °C. Vanilkový lusk rozřízněte, zrníčka pečlivě vyškrábněte a smíchejte s cukrem. Vejce vyšlehejte v misce s cukrem a vanilkou do světlé pěny. Mléko a smetanu se zbytkem vanilkového lusku zahřejte v hrnci téměř k bodu varu, přeceďte do misky s vaječnou pěnou a rozmíchejte na hladký krém. Případné žmolky přeceďte. Krém rovnoměrně rozdělte do zapékacích misek na plechu, z něhož jste předtím slili studenou vodu.
4
4. Mističky opět do poloviny zalijte vodou, tentokrát horkou (je lepší udělat to, až když je plech v troubě). Flan pečte asi 20 minut, až je jeho povrch na dotek pružný. Po vychladnutí nechte nejlépe přes noc v ledničce. Před podáváním objeďte okraje dezertu ve formičce nožem namočeným v horké vodě a zapečený krém vyklopte na talířek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karamelový krém s kdoulovým kompotem

Karamelový krém s kdoulovým kompotem

Karamelový  krém

Karamelový krém

Kokosovo-karamelový zákusek

Kokosovo-karamelový zákusek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • aladam | 4. 11. 2013 16:31

    :-) :-( ;-) :-P :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S

  • Lenka | 7. 9. 2013 12:02

    Tedy bez urážky.. asi to podobné bude.. už v principu a základu receptu...podobné asi jako se "podobá" Vaše fotka fotce tohoto receptu.. asi je to podobnější tomuto, než třeba svíčkové... to je jasné.

  • Lenka | 7. 9. 2013 11:50

    Doporučuji, nikdy jsem tento typ dezertu nezkoušela, podle receptu se bezvadně povedl napoprvé. Kdo by chtěl šetřit na surovinách, raděj ať zvolí jiný zákusek a toto nechá na jindy.. já jsem byla akorát nucena použít místo mističek jednu větší zapékací..a problém to nebyl.

  • Vlasta Novák | 25. 7. 2012 15:32

    Já bych řekl, že bude velký rozdíl v chuti - smetana versus obyčejné mléko a také vanilkový lusk - ten udělá opravdu hodně. Ingredience nejsou stejné...

  • Simča S.
    Simča S. | 25. 7. 2012 13:56

    No v podstatě mi to připadá stejné, jako můj recept na Krem karamel (http://www.recepty.cz/recept/krem-karamel-z-bulharske-kuchyne-17782)... Jen že já to dělám v jednom kastrůlku a tady se to "naporcuje" před pečením do mističek....

  • Vlasta Novák | 25. 7. 2012 12:38

    Díky, opraveno...

  • Royal Strings | 25. 7. 2012 11:44

    neche se mi počítat 500 lžic mléka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Dezerty Červen Dopolední svačina Pečení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Cukr krystal Mléko plnotučné Smetana ke šlehání Vanilkový lusk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Božský koláč

Božský koláč

Výborné buchty

Výborné buchty

Étonnant jablkový koláč

Étonnant jablkový koláč

Červená tofu pomazánka

Červená tofu pomazánka

Segedínský guláš III.

Segedínský guláš III.

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Jogurtovo-jablečná bábovka

Jogurtovo-jablečná bábovka

Utopenci podle Gajzy

Utopenci podle Gajzy

Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu

Vegetariánské špízy s feta sýrem na…

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

47
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
42
Těstoviny (nejen) s kuřecím masem - zdravě a chutně
Těstoviny (nejen) s…
39
Křupavé brambory s polentou
Křupavé brambory s…
38
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
36
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: &#039;Je to ta nejlepší teenagerská máma!&#039;

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: &#039;Je to ta nejlepší teenagerská máma!&#039;

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Další doporučené recepty:

Karamelový flan
Karamelový flan
Karamelový koláč
Karamelový koláč
Karamelový koláč s ovocem
Karamelový koláč s ovocem
Karamelový krém s kdoulovým kompotem
Karamelový krém s kdoulovým kompotem
Karamelový sirup, základní recept
Karamelový sirup, základní recept
Karbanátek z quinoy
Karbanátek z quinoy
  • Recepty.cz
  • Karamelový krém
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact