• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kapučínový dort
Napište svůj komentář k receptu

Kapučínový dort

autor: katka marsalkova
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kapučínový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • korpus
    • 280
      g hladká mouka
    • 50
      g cukr krupice
    • 170
      g máslo
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 1
      špetka sůl
  • čokoládová vrstva
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 240
      g hořká čokoláda
    • 50
      ml baileys
  • tvarohová nápln
    • 800
      g tvaroh
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      vanilkový cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 40
      g škrob kukuřičný
    • 15
      g espresso
    • 1
      lžička melasa
    • 3
      ks vejce
  • poleva
    • 280
      g zakysaná smetana
    • 40
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Na čokoládovou vrstvu přiveďte k varu smetanu, odstavte, přidejte čokoládu a přilijte alkohol. Vymíchejte dohladka. Zatímco čokoláda chladne, připravte si drobenkovou směs na podklad.
2
Mouku a sůl přesijte do mísy, přidejte změklé máslo, cukr a muškátový oříšek. Vidličkou nebo prsty vypracujte drobenku a nasypte ji do kulaté formy o průměru 24 cm. Drobků těsta se nobávejte: trpělivým vymačkáváním získáte hladkou, pružnou hmotu. Prsty pěchujte nejdřív okraje a poté dno. Uhlaďte obrácenou lžící. Na korpus nalijt vychladlou čokoládu a dejte na 30-40 min. do mrazáku. Než čokoláda ztuhne, připravte si tvarohovou náplň.
3
Ve sklenici rozpusťte kávu v jedné lžíci horké vody, přidejte rum a melasu. Troubu předehřejte na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C. Ušlehejte tvaroh s oběma druhy cukru, kukuřičným škrobem a kávou. Po jednom vešlehejte vejce a nalijte na čokoládovou vrstvu. Pečte zhruba hodinu. Doba pečení se dá upřesnit podle vzhledu tvarohové náplně - lehce zhnědne, na okrajích bude trochu popraskaná, ale uprostřed se bude ještě trochu chvět. Pak vyjměte z trouby na mřížku a 20-25 min. nechte chladnout. Troubu nevypínejte. Smíchejte ingredience na polevu, nalijte na zchladlý povrch, rozetřete a pečte ještě 10 min. Koláč vyjměte z trouby, nechte ho chvíli vychladnout a přesuňte ho do ledničky
4
Nevydrží do druhého dne!!!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosový dort s kakaovým krémem

Kokosový dort s kakaovým krémem

Kokosovo-ananasový dort / řez na poslední chvíli

Kokosovo-ananasový dort / řez na…

Vynikající nepečený ovocný dort

Vynikající nepečený ovocný dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavla Podzimková | 1. 11. 2006 01:22

    Tak jsem sem před chvilkou také tento receptík vložila - je z Apetitu a je vážně výborný. Mimořádně se osvědčil, každému doporučuju.

  • Katka Škopková | 6. 1. 2006 11:41

    ano, je to granulovaná káva, jako nescafé 3 lžíce instatního espressa se rozpustí v 1 polévkové lžíci horké vody

  • Anonym | 5. 1. 2006 13:09

    Prosím, chcela by som vedieť, či instatní espreso jegranunulovaná káva treba Nescafe a či sa 3 lyžice roztopia v 1 polievkovej lyžici vody.Ďakujem

  • Katka Škopková | 4. 1. 2006 12:07

    Báro, určitě dejte vědět, jak se vám povedl a vůbec všichni, kdo budete zkoušet.

  • Ilona Michálková | 4. 1. 2006 08:47

    tento dort znám a také dělám, je sice pracný ale opravdu výborný. Moje rada nechat uležet i 3 dny

  • Barbora | 3. 1. 2006 15:38

    Tak toto urcite zajtra vyskusam, vyzera to vynikajuco!!!Potom dam vediet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baileys Cukr Cukr krupice Espresso Hladká mouka Hnědý rum Hořká čokoláda Máslo Melasa Moučkový cukr Muškátový oříšek Škrob Smetana ke šlehání Sůl Tvaroh Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mandarinkové řezy

Mandarinkové řezy

Pečený losos

Pečený losos

Guláš v papiňáku

Guláš v papiňáku

Klatovský řízek

Klatovský řízek

Čokoládovo-tvarohový dort

Čokoládovo-tvarohový dort

Banánové muffinky

Banánové muffinky

Losos (nejen) v bylinkách

Losos (nejen) v bylinkách

Slané lívance

Slané lívance

Pórková polévka s cizrnou

Pórková polévka s cizrnou

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

53
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
26
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
15
Carpaccio z okurek
Carpaccio z okurek
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Tradiční italské lasagne
Tradiční italské lasagne

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Kundosaki (33) ze Survivoru půl roku po porodu… Rozchod s otcem dcery!

Kundosaki (33) ze Survivoru půl roku po porodu… Rozchod s otcem dcery!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Kapučínový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact