• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Napište svůj komentář k receptu

Kapr s rebarborovým čatní a bramborami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
4fotografie
Nahrát fotku
 

Zpestřete si jídelníček neotřelou kombinací kapra s rebarborovým čatní a vyzkoušejte tento výtečný recept podle časopisu F.O.O.D. ještě dnes. Sladkokyselá rebarbora jemné rybí maso krásně doplní. A vy se můžete těšit na opravdu gurmánský zážitek.

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks filety z menšího kapra
    • 800
      g brambory typ A, B
    • 200
      g anglická slanina
    • olivový olej
    • 2
      ks šalotka
    • hladká mouka na obalení
    • 100
      ml červené víno suché
    • 1
      hrst petrželka hladkolistá
    • sůl a pepř
  • Čatní
    • 2
      ks šalotka
    • 3
      stroužek česnek
    • 5
      stonek rebarbora
    • olivový olej
    • 2
      lžíce třtinový cukr
    • 250
      ml červené víno suché
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Začněte přípravou čatní. Šalotky a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Rebarboru oloupejte a pokrájejte na kousky. V kastrůlku rozpalte lžíci oleje a zpěňte šalotku, restujte asi minutu, přidejte rebarboru a česnek, krátce orestujte, přidejte cukr a zalijte vínem. Na mírném plameni vařte 15–20 minut, dokud se tekutina nezredukuje a rebarbora zcela nerozpadne. Nakonec dochuťte solí a pepřem.

RADA: Mytí šalotky

2
Kapří filety pokrájejte na porce, dobře je osolte, opepřete a nechte chvíli odležet. Brambory dejte vařit ve slupce. Jakmile jsou takřka hotové, slijte je, nechte chvilku vychladnout, oloupejte je a pokrájejte na kousky velikosti sousta. Slaninu pokrájejte na kostičky, v pánvi rozpalte lžíci oleje, přidejte slaninu a vypečte ji takřka dokřupava. Přidejte brambory a opečte je dozlatova. Dobře je osolte a podle chuti opepřete.

RADA: Jak na poslední kapku oleje

3
Šalotky pokrájejte na kolečka, porce kapra obalte v mouce. V pánvi rozpalte dvě lžíce oleje, ryby dejte do pánve kůží nahoru a zprudka opékejte asi dvě minuty, poté otočte a opékejte asi 3 minuty. Přidejte šalotky a podlijte vínem. Přiveďte k varu a nechte asi 1–2 minuty probublávat, aby se tekutina zredukovala. Filety podávejte s opečenými bramborami a rebarborovým čatní, přelité výpekem a bohatě zasypané nasekanou petrželkou.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažený kapr

Smažený kapr

Kapr v marinádě

Kapr v marinádě

Pečený kapr

Pečený kapr

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Červené víno Česnek Filety Hladká mouka Olivový olej Petrželka Rebarbora Šalotka Sůl Třtinový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Banánové jednohubky

Banánové jednohubky

Omáčka na špagety III.

Omáčka na špagety III.

Tvarohový makovec

Tvarohový makovec

Babeta (buchta)

Babeta (buchta)

Rajská omáčka, která se musí povést

Rajská omáčka, která se musí povést

Bramborové noky s kuřetem a zelím

Bramborové noky s kuřetem a zelím

Ořechové banánky

Ořechové banánky

Koláč s tvarohem a jablky

Koláč s tvarohem a jablky

Kokosová bábovka ze šlehačky

Kokosová bábovka ze šlehačky

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

35
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…
30
Cibulová polévka podle Marušky
Cibulová polévka podle…
25
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
25
Bramborový guláš s fazolemi a hovězím masem
Bramborový guláš s…
25
Selská omeleta se zelím
Selská omeleta se zelím

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Bydlení stylistky krásek Kašákové i Šlégrové: Elegance a fascinující výhled!

Bydlení stylistky krásek Kašákové i Šlégrové: Elegance a fascinující výhled!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Další doporučené recepty:

Kapr pod bramborovou čepicí
Kapr pod bramborovou čepicí
Kapr pro paní Jarčuškovou
Kapr pro paní Jarčuškovou
Kapr s česnekem
Kapr s česnekem
Kapr se zeleninovou krustou
Kapr se zeleninovou krustou
Kapr v marinádě
Kapr v marinádě
Kapr v sýrovém těstě
Kapr v sýrovém těstě
  • Recepty.cz
  • Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact