• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kaplická cmunda
Napište svůj komentář k receptu

Kaplická cmunda

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 12
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kaplická cmunda
Kaplická cmunda
Kaplická cmunda
Kaplická cmunda
Kaplická cmunda
Kaplická cmunda
Kaplická cmunda
5fotografií
Nahrát fotku
 

Dozlatova osmažené bramboráky vonící česnekem a majoránkou, naplněné opečenými plátky krkovice a kysaným zelím.

Suroviny

4 porce
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      ks cibule větší
    • 500
      g kysané zelí
    • 1
      lžička cukr krupice
    • 1
      ks brambory varný typ B
    • 600
      g krkovice - uzená
    • sůl
    • pepř mletý
  • Bramboráky
    • 600
      g brambory varný typ B
    • 1
      ks vejce
    • 3
      stroužek česnek
    • 150
      g hladká mouka
    • 2
      lžička majoránka
    • 100
      ml mléko
    • olej na smažení
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
V kastrolu rozpalte sádlo a na něm orestujte cibuli nakrájenou na kostičky. Po pár minutách přidejte okapané zelí, osolte a opepřete. Zalijte 100 ml vody a poduste, asi 10 minut. Přidejte cukr a najemno nastrouhanou bramboru. Ještě pár minut restujte, až brambora změkne a zahustí zelí.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Na bramboráky nastrouhejte oloupané brambory najemno. Přidejte vejce, prolisovaný česnek, mouku a majoránku. Osolte a opepřete. Přilijte mléko a vařečkou umíchejte hladké husté těsto.

RADA: Jak rychle oloupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Na pánvi rozehřejte olej a postupně na něm dozlatova po obou stranách opékejte bramboráky silné asi 0,5 cm. Cmundu podávejte se zelím a plátky krkovice opečené na pánvi.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

Bramboráčky s žampiony a cibulí

Bramboráčky s žampiony a cibulí

Bramboráky s červenou řepou

Bramboráky s červenou řepou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Bramboráky Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Cukr krupice Hladká mouka Krkovice - uzená Kysané zelí Majoránka Mléko Olej Pepř mletý Sádlo Sůl Vejce

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kynutý závin

Kynutý závin

Slaný koláč s pórkem

Slaný koláč s pórkem

Rajčatový salát IV.

Rajčatový salát IV.

Barevná minutka - trikolora

Barevná minutka - trikolora

Rychlý jahodový koláč

Rychlý jahodový koláč

Medové řezy alá falešný medovník

Medové řezy alá falešný medovník

Jednoduché tiramisu

Jednoduché tiramisu

Masové koule na zelenině

Masové koule na zelenině

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky…

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

21
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
13
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
11
Kuřecí závitky v bramborách s jablky
Kuřecí závitky v…
11
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
11
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Deník Aha! 1.11.2025

Deník Aha! 1.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Další doporučené recepty:

Kanec se šípkovou
Kanec se šípkovou
Kaparová omáčka
Kaparová omáčka
Kapie plněné kuřecím masem
Kapie plněné kuřecím masem
Kapr - Vánoční variace
Kapr - Vánoční variace
Kapr (nejen) pečený se sýrem
Kapr (nejen) pečený se sýrem
Kapr cibuláč
Kapr cibuláč
  • Recepty.cz
  • Kaplická cmunda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact