• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Napište svůj komentář k receptu

Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek brusinky (250 ml)
    • 125
      g cukr krystal
    • 80
      ml voda
    • vanilka čtvrt lusku nebo pár kapek esence, pokud nemáte
    • pomerančová kůra omytá, bez bílé části - 1 větší hoblinka + 3 větší usušené (pokud máte)
    • 2
      lžička pomerančová šťáva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
  • na obalení
    • 3
      lžíce cukr krystal nebo moučka
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Brusinky přeberte od pomačkaných, nahnilých apod. a pokud máte, vyberte ty větší. Opláchněte a naplňte jimi jeden hrnek (250 ml). Dejte do misky (menšího hrnce), která je vhodná pro vodní lázeň. Vezměte hrnec trošku větší než je velikost misky a nalijte do něj trochu vody. Dejte vařit.
2
Mezitím si v menším hrnci smíchejte cukr krystal (125 g), vodu (80 ml), pomerančovou šťávu, hoblinku pomerančové kůry a kousíček vanilkového lusku (nebo esence). Na nižším až středním plameni povařte, až vznikne sirup. Tento sirup přidejte do misky k brusinkám. Některé brusinky můžete (ale nemusíte) propíchnout párátkem, aby se z nich uvolnilo více šťávy.
3
Misku položte na hrnec s vařící vodou, přiklopte větším talířem a nechte 30 minut vařit na nízkém až středním ohni. Občas můžete zlehka promíchat. Během této fáze se ujistěte, že se vám nevyvařila voda.
4
Mezitím si můžete připravit cukr na obalení brusinek, pokud se je chystáte konzumovat rovnou, nebo čistou skleničku s víčkem. Cukr krystal (moučka) smíchejte s vanilkovým cukrem. Úplně nejlepší by bylo, kdybyste sušené hoblinky pomerančové kůry zasypali cukrem a nechali několik dní "nasáknout" aroma a chuť.
5
Vyndejte vanilkový lusk a pomerančovou kůru. Brusinky vyndejte ze sirupu na talířek (do misky), nechte 2 minutky trošičku oschnout a můžete je obalit v připravené cukrové směsi. Dejte na talířek/pečící papír a nechte oschnout. Sirup si můžete nechat pro jiné využití (šťáva, koktejl).
6
Pokud se nechystáte rovnou konzumovat, nalijte směs z misky rovnou do připravené skleničky, zavřete víčkem - takhle vám to v lednici vydrží až 2 týdny. Sirup může trochu zželírovat.
7
Takto připravené brusinky můžete jíst jako bonbony, použít jako zdobení na dort nebo na sklenku s martini nebo šampaňským.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kandované kaštany

Kandované kaštany

Nakládané brusinky

Nakládané brusinky

Červený rybíz ala brusinky

Červený rybíz ala brusinky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#339428) | 30. 3. 2025 12:39

    Vynikající, brusinky si přidávám do snídaně a nemají chybu! Místo vanilkového cukru používám cukr s pravou vanilkou od www.calderaspices.cz, má to pak uplně jiný rozměr chuti! Děkuji za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Ovocné Předkrmy, chuťovky & svačiny Nejlepší dezerty
Pokrmy Chuťovky Moučníky Ostatní Z ovoce Srpen Září Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brusinky Cukr krystal Pomerančová kůra Pomerančová šťáva Vanilka Vanilkový cukr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená cuketová mísa

Zapečená cuketová mísa

Velikonoční jidáše

Velikonoční jidáše

Tatarka

Tatarka

Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Oblíbené houstičky

Oblíbené houstičky

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Perníkové muffiny (DUKAN)

Perníkové muffiny (DUKAN)

Bramborové drbáky

Bramborové drbáky

Bazalková pasta / pesto

Bazalková pasta / pesto

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

14
Krtkův dort
Krtkův dort
13
Drožďová polévka s houbami a quinoou
Drožďová polévka s…
12
Ricottový koláč s malinami a ostružinami
Ricottový koláč s…
12
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan …
10
Drožďová (kvasnicová) pomazánka se slaninou
Drožďová (kvasnicová)…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Deník Aha! 1.11.2025

Deník Aha! 1.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Další doporučené recepty:

Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kančí svíčková se šípkovou omáčkou
Kančí svíčková se šípkovou omáčkou
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandovaná pomerančová (citronová) kůra
Kandované kaštany
Kandované kaštany
Kanec se šípkovou
Kanec se šípkovou
Kaparová omáčka
Kaparová omáčka
  • Recepty.cz
  • Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact