Z mouky, cukru, másla, vejce, amonia a kakaa vymícháme těsto, které si potom rozdělíme na dvě poloviny. Každou vyválíme na placku a upečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu. Necháme odležet. Z mléka, mouky a vanilkového cukru uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem a přidáme do vychladlé kaše.
2
Vzniklou hmotu rozdělíme na tři části. První odleželou placku potřeme jedním dílem náplně, navrch položíme piškoty namočené v rumu. Potřeme druhou částí náplně a navrch natřeme vrstvu džemu. Pokryjeme třetí vrstvou náplně a zakryjeme upečenou plackou. Celé polijeme čokoládovou polevou a necháme proležet.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Kori
|16. 11. 2011 17:00
Dobrý den,
měla bych velkou prosbu. Tuto sobotu má můj přítel narozeniny a já bych mu moc chtěla udělat tvarohový jahodový dort z této Opavia kuchařky...Celou dobu jsem s tím počítala a dnes najednou koukám a kuchařka nikde, musela se mi ztratit při stěhování. Tak jsem doufala, že jí najdu na internetu, ale bohužel jsem narazila jen na Váš recept. Tak to zkouším jako poslední možnost, než se budu muset smířit s jiným dortem. Neofotila byste mi prosím ten recept, je to jahodový nepečený tvarohový dort s krásnou fotkou a je naprosto vynikají. Udělala byste mi velkou radost. Můj email korina@seznam.cz děkuji mockrát a kdo máte kuchařku doma, tak dort doporučuji
Kori
|16. 11. 2011 17:00
Dobrý den,
měla bych velkou prosbu. Tuto sobotu má můj přítel narozeniny a já bych mu moc chtěla udělat tvarohový jahodový dort z této Opavia kuchařky...Celou dobu jsem s tím počítala a dnes najednou koukám a kuchařka nikde, musela se mi ztratit při stěhování. Tak jsem doufala, že jí najdu na internetu, ale bohužel jsem narazila jen na Váš recept. Tak to zkouším jako poslední možnost, než se budu muset smířit s jiným dortem. Neofotila byste mi prosím ten recept, je to jahodový nepečený tvarohový dort s krásnou fotkou a je naprosto vynikají. Udělala byste mi velkou radost. Můj email korina@seznam.cz děkuji mockrát a kdo máte kuchařku doma, tak dort doporučuji
niky
|26. 7. 2011 19:57
chtěla bych se zeptat. ty placky se nepečou, jen se nechávají odležet??
Ivana Samcová
|12. 7. 2009 17:34
Tak to s pytlíkem určitě vyzkouším. Ještě koupit amonium. Zdravím. Ivana
niobe nightingale
|11. 7. 2009 18:33
Kristýno, máte pravdu - já tam i ten zdroj schválně napsala, protože jsem svoje řezy zapomněla vyfotit ... Ale ta marmeláda se mi podařila navrstvit téměř shodně s obrázkem - stačí jí dát do plnícího pytlíku s takovym podlouhlym koncem a jenom mačkat pytlík Vypadá to fakt stejně jako na fotce ;o)
Kristýna Novotná
|10. 7. 2009 22:09
Ta fotka není od Niobe, je to ofocené z kuchařky. Doufám, že se nikoho tím nedotknu, pokud to není pravda, ale tu kuchařku mám taky a fotka je totožná. Nikdy jsem ho nezkoušela, ale podle mého se to musí nechat hodně ztuhnout, aby to šlo takhle pěkně na to roztírat. Ale i kdyby se to takhle pěkně nepovedlo, na chuti by tomu jistě nic neubralo
Ivana Samcová
|5. 7. 2009 09:13
Něco podobného jsme doma dělávali už když jsem byla malá (bez piškotů a marmelády). Tyto řezy jsem měla moc ráda, jen chtěly nechat odležet. Ráda váš recept vyzkouším, jen jsem se chtěla, Niobe, zeptat, jak se vám podařilo tak pěkně natřít marmeládu na krém? Vypadá jak další vrstva. Musím říci, že vaše řezy jsou na fotce přímo k "nakousnutí". Moc pěkné. Díky za odpověď. Ivana
niobe nightingale
|3. 7. 2009 20:20
Amy> pravda, já to tam jenom nepsala, že se to dá tahle vylepšit, je to jen na fotografii... Nahoru se dá dát i čokoládová rýže, čokohoblinky... prostě jakkoliv nazdobit
Amy -
|3. 7. 2009 18:42
není tam malinko bílkové polevy projeté špejlí?
niobe nightingale
|3. 7. 2009 15:49
Ne, nahoře je ta samá placka, co je dole plus čokoládová poleva