• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kachní prsa na švestkách
Napište svůj komentář k receptu

Kachní prsa na švestkách

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kachní prsa na švestkách
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • kachní maso prsa
    • sůl
    • 3
      ks hřebíček
    • 1
      špetka skořice
    • zázvor
    • 300
      g švestky (až 400g) zralé
    • 2
      lžička med

Postup přípravy receptu

1
Kachní prsa omyjeme, osušíme, vložíme do pekáče nebo zapékací mísy s víkem. Osolíme, posypeme 2 tlučenými hřebíčky (třetí necháme na švestky). Posypeme zázvorem a špetkou skořice. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zakryté při 150 °C.
2
Nepodléváme, nepoléváme šťávou. Když zbývá ještě přibližně 40 min., obložíme vypeckovanými půlenými švestkami. Švestky trošku posolíme, posypeme skořicí, zázvorem a dáme do nich ten jeden zbylý hřebíček. Až se rozpečou a začnou bublat, kachnu polejeme šťávou, stále pečeme zakryté.
3
Když zbývá asi 25 min., znovu polejeme a necháme dopéct odkryté při 200 °C, aby prsa měla krásně propečenou kůrčičku. Až se dopečou, rozpůlíme podélně a servírujeme.
4
Jako přílohu doporučuji bramborový knedlík a špenát. Maso a knedlíky polejeme švestkovou omáčkou, která nám vznikla při pečení. Jako vhodné pití doporučuji černé pivo nebo Svatovavřinecké víno.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí prsa na švestkách

Kuřecí prsa na švestkách

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci…

Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí prsa

Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iff | 12. 10. 2012 15:36

    Fantastické jídlo :-) , je to gurmánský zážitek!

  • zlobiq | 19. 8. 2011 10:33

    výborné, rozhodně zařadíme do častějších oblíbených jídel. švestky jsem přidávala po více než hodině pečení, v receptu není zmíněno co s medem, ale po ochutnání omáčky ke konci pečení, je zřejmé, že potřebuje přisladit. shodli jsme se, že jsme lépe připravenou kachnu ještě nejedli.

  • polmari | 15. 8. 2011 11:12

    Jaký je čas pečení? - Píšete "když zbývá 40 (20) minut ..." ale z kolika

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Kachní
Maso Drůbeží Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hřebíček Kachní maso Med Skořice Sůl Švestky Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slepičí polévka s nudlemi

Slepičí polévka s nudlemi

Těstoviny s houbami

Těstoviny s houbami

Šunková pomazánka - taťkova

Šunková pomazánka - taťkova

Teplý bramborový salát

Teplý bramborový salát

Karamelové hrušky

Karamelové hrušky

Čokoládový dortík

Čokoládový dortík

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Ostružinový řez

Ostružinový řez

Mrkvový krém

Mrkvový krém

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
14
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
12
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
9
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Felix a Dáda u hrobu Aničky: Neúplná urna a proč nepřišel její bratr

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Sny o zemřelých mohou varovat před nebezpečím. Často ale znamenají něco úplně jiného

Sny o zemřelých mohou varovat před nebezpečím. Často ale znamenají něco úplně jiného

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Petr Rychlý (60): Utajený infarkt!

Petr Rychlý (60): Utajený infarkt!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Sny o zemřelých mohou varovat před nebezpečím. Často ale znamenají něco úplně jiného

Sny o zemřelých mohou varovat před nebezpečím. Často ale znamenají něco úplně jiného

Další doporučené recepty:

Kachní prsa ala čína
Kachní prsa ala čína
Kachní prsa na fících
Kachní prsa na fících
Kachní prsa na meruňkách
Kachní prsa na meruňkách
Kachní prsa s brusinkovou omáčkou
Kachní prsa s brusinkovou omáčkou
Kachní prsa s brusinkovou omáčkou
Kachní prsa s brusinkovou omáčkou
Kachní prsa s fenyklem a brusinkami
Kachní prsa s fenyklem a brusinkami
  • Recepty.cz
  • Kachní prsa na švestkách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact