Mrkev s celerem očistíme, nastrouháme na hrubém struhadle a dorůžova osmažíme na oleji, ke konci smažení necháme orestovat i drobně pokrájené maso a nasekaný česnek. Osmaženou zeleninu s masem zaprášíme lžící hladké mouky, promícháme a zalijeme vývarem nebo vodou, necháme asi 15 minut povařit, dochutíme solí a pepřem, vmícháme vařenou rýži, případně ještě přidáme česnek. Na talířích můžeme dozdobit čerstvými bylinkami nebo osmaženými krutonky.
Právě jsem ji dovařila. Posypala jsem sekanými lístky bazalky a dávám za jedna ;-)
Honza
|29. 5. 2012 14:26
supr česnačka
skleněnka
|20. 3. 2012 14:05
je dobroučká a taky jednoduchá
Lucie
|8. 9. 2011 11:13
Paráda
Janina
|30. 7. 2011 12:58
tu miluju ;-) :-P
Pavla Němcová
|19. 6. 2011 17:08
Koupila jsem plátek uzeného krůtího prsa, moravské uzené neměli. Polévka byla bezva a děti bez říkání talíře i vyškrábaly. Pavla
Nám uzené maso nezbyde nikdy, mohlo by se zkazit, říká manžel ;-) :-D ! Do hrnce s vývarem si pak nandá česnek a nakrájí starý chleba a kultura stolování je pryč :-( .