• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Napište svůj komentář k receptu

Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
4fotografie
Nahrát fotku
 

Parádní chuťový zážitek pro všechny milovníky zvěřiny! Lahodná jelení kýta pečená se žampiony a oříšky je doplněná o vynikající brusinkovou omáčku. Salát z quinoy, rajčat, papriky, cibulky a cukety poslouží jako perfektní příloha.

Suroviny

6 porce
  • Maso
    • 1
      kg jelení maso kýta
    • sůl
    • 4
      ks jalovec
    • 4
      ks černý pepř
    • 2
      ks hřebíček
    • 1
      lžička oregáno
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      lžíce rozmarýn
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g žampiony
    • 0,50
      šálek lískové oříšky
    • 2
      lžíce olej
  • Omáčka
    • 1
      ks marmeláda brusinková
    • 1
      ks červená cibule
    • 20
      g máslo
    • vinný ocet dle chuti
  • Salát
    • 250
      g quinoa
    • 4
      ks rajčata
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 1
      ks červená paprika
    • 0,50
      ks cuketa
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 3
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžička staročeské koření
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Maso rozřízněte na velký plát a naklepejte přes mikrotenový pytlík. Nadrťte směs koření.
2
Na másle zpěňte nasekanou cibuli a nakrájené žampiony, oříšky a opečte nasucho. Obojí promíchejte. Maso osolte, okořeňte, přidejte žampiony s oříšky, zaviňte, konce spíchněte a zprudka opečte na rozehřátém oleji. Vložte do trouby předehřáté na 180°C, zakryjte a pečte asi hodinu a půl, občas přelijte výpekem. V případě potřeby podlévejte vodou. Maso odkryjte a dopečte, 15 minut.
3
Připravte omáčku. Nasekanou červenou cibuli orestujte na máslo a rozmixujte s brusinkami. Ochuťte solí a vinným octem. Quinou připravte podle návodu na sáčku a dejte do mísy. Promíchejte s koření, solí, olejem a citronem, potom s nakrájenou zeleninou, uložte do ledničky. Maso podávejte s omáčkou a salátem.

RADA: Chyby, které děláme při přípravě masa

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní vepřová pečínka

Pikantní vepřová pečínka

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Jelení steak se zelím a uzenou křenovou omáčkou

Jelení steak se zelím a uzenou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Zvěřina FOOD
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Černý pepř Červená cibule Červená paprika Cibule Citronová šťáva Cuketa Hřebíček Jalovec Jarní cibulka Jelení maso Lískové oříšky Marmeláda Máslo Olej Olivový olej Oregáno Quinoa Rajčata Rozmarýn Staročeské koření Sůl Vinný ocet Žampiony

Jak naporcovat králíka

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šlehačková roláda II.

Šlehačková roláda II.

Fazolový salát univerzál

Fazolový salát univerzál

Třešňový štrúdl s mandlemi

Třešňový štrúdl s mandlemi

Vdolky paní Slávky

Vdolky paní Slávky

Báječné tuňákové placičky s ricottou

Báječné tuňákové placičky s ricottou

Skořicové šneky

Skořicové šneky

Ovocné smoothie s červenou řepou

Ovocné smoothie s červenou řepou

Čokoládové croissanty z listového těsta

Čokoládové croissanty z listového…

Výborné müsli - tyčinky

Výborné müsli - tyčinky

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Jak naporcovat králíka

Poslední sledované recepty

85
Houbový guláš
Houbový guláš
39
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
31
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
28
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
27
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Bydlení stylistky krásek Kašákové i Šlégrové: Elegance a fascinující výhled!

Bydlení stylistky krásek Kašákové i Šlégrové: Elegance a fascinující výhled!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Další doporučené recepty:

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína
Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…
Jehněčí plec pečená
Jehněčí plec pečená
Jehněčí tikka
Jehněčí tikka
Jelení steak se zelím a uzenou křenovou omáčkou
Jelení steak se zelím a uzenou křenovou…
Jelení vývar s knedlíčky
Jelení vývar s knedlíčky
Jelítková roládka
Jelítková roládka
  • Recepty.cz
  • Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact