• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jednoduché a rychlé žloutkové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduché a rychlé žloutkové řezy

autor: MonikaT
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduché a rychlé žloutkové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks listové těsto
    • 1
      l mléko
    • 150
      g puding
    • 200
      g cukr krupice
    • 1
      ks máslo
    • marmeláda Na potření (např. rybízová)
  • Poleva
    • 200
      g moučkový cukr
    • citronová šťáva 0,5 dl

Postup přípravy receptu

1
Těsto rozdělíme na dvě půlky, rozválíme, propícháme vidličkou a upečeme. Do 1/3 mléka přisypeme puding a pořádně rozmícháme. Dáme vařit zbylé 2/3 mléka. Když začne vařit, vlijeme rozmíchané mléko s pudingem, a za stálého míchání vaříme asi půl minuty. Pak přisypeme cukr krystal (již nevaříme) a po vychlazení zašleháme máslo.
2
Celé necháme vychladnout. Na spodní upečený plát naneseme studený krém a přiklopíme druhým plátem. Navrch namažame marmeládu a na závěr řezy polijeme cukrovou polevou - zastudena rozmícháme moučkový cukr s citronovou šťávou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlé jednoduché rizoto

Rychlé jednoduché rizoto

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Jednoduché piškotové pohoštění s ovocem - rychle a chutně

Jednoduché piškotové pohoštění s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bonita Springs | 27. 4. 2012 05:39

    Proč se to jmenuje "žloutkové" ? :-D Není tam ani jeden žloutek.

  • Theliss | 12. 10. 2011 05:53

    Já je miluju odmalička, jen ten puding tam dávám po vzoru mamky jen tak samotný, žádné máslo - nesnáším máslové krémy. A je to podle mě ještě lepší!

  • myšlenka | 12. 3. 2011 14:40

    Mně trochu udivil název řezů - "Jednoduché a rychlé", přitom je recept v kategorii STŘEDNĚ OBTÍŽNÉ. . . Tak nevím :-! Ale jinak pěkné

  • Ivana Samcová | 28. 8. 2010 17:43

    Výborné.

  • Miroslava Severová | 5. 2. 2010 21:37

    Ano taky tak dělám a do krému pro chuť přidávám trošku rumu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krupice Listové těsto Marmeláda Máslo Mléko Moučkový cukr Puding
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízový žmolenkový koláč

Rybízový žmolenkový koláč

Těstovinový salát s tofu

Těstovinový salát s tofu

Šlehačková roláda II.

Šlehačková roláda II.

Hamburger úžasné chuti

Hamburger úžasné chuti

Malakov dort - starý recept po prababičce

Malakov dort - starý recept po…

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

Cuketové lečo s paprikou a klobásou

Cuketové lečo s paprikou a klobásou

Cuketa na medu

Cuketa na medu

Borůvkový dort

Borůvkový dort

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

14
Krtkův dort
Krtkův dort
12
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan …
12
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…
12
Ricottový koláč s malinami a ostružinami
Ricottový koláč s…
11
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Deník Aha! 1.11.2025

Deník Aha! 1.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

  • Recepty.cz
  • Jednoduché a rychlé žloutkové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact