• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jánošíkova pochoutka aneb selská omeleta
Napište svůj komentář k receptu

Jánošíkova pochoutka aneb selská omeleta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jánošíkova pochoutka aneb selská omeleta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks brambory střední
    • 0,50
      ks paprika
    • 1
      ks rajče střední
    • 2
      ks vejce 1-2
    • 100
      g slanina nebo salám
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika - sladká
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo, přidáme sůl a koření podle chuti.
2
Na pánvi mezitím rozehřejeme olej, nejlépe olivový. Když je olej připravený, ze směsi uděláme na pánvi placku až centimetr tlustou.
3
Pečeme na 4. stupeň (ze 6), je-li placka tlustší, zaklopíme poklicí a vodu, která se na ní srazí čas od času odkapeme do dřezu.
4
Když je placka z jedné strany zlatavá, obrátíme ji a poklademe směsí zeleniny a salámu a rozklepneme vejce, či dvě.
5
Opět zakryjeme pokličkou a smažíme na 3. stupeň, dokud není vejce udělané.
6
Přebytečnou vodu opět odkapáváme.
7
Když je vejce uvařené, servírujeme.
8
Nejlepší je omeleta se slaninou a rajče je také důležité, před doděláním lze přidat i strouhaný sýr.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Selská omeleta se zelím

Selská omeleta se zelím

Pestrá selská pánev

Pestrá selská pánev

Selská směs

Selská směs

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 16. 5. 2007 07:23

    Nezdravé je zřejmě asi všechno kromě čistého vzduchu (kde kde ho najdete?). Jednou se propaguje maso a odsuzují přílohy. Nedávno se propagovaly luštěniny a obiloviny a odsuzovalo maso, nyní se už zase křičí, že je to moc sacharidů (což je pravda). Takže nejlepší je jíst všechno a s mírou, aby strava byla hezky pestrá. Pak nám ani ten kousek salámu jednou za čas neuškodí.

  • Anonym | 15. 5. 2007 11:27

    Výborný recept, uznávám, že dost nezdravý, ale komu to nevadí, ten si pochutná. Bod.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Večeře Pečení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Olej Paprika Paprika - sladká Pepř mletý Rajče Slanina Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polská polévka z červené řepy

Polská polévka z červené řepy

Řezy s jablky, ořechy a smetanou

Řezy s jablky, ořechy a smetanou

Benediktinská vejce

Benediktinská vejce

Octové těsto místo listového

Octové těsto místo listového

Raubířovy zapečené těstoviny

Raubířovy zapečené těstoviny

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Přírodní krkovička se zelím

Přírodní krkovička se zelím

Kančí guláš - staročeský

Kančí guláš - staročeský

Krůtí prsa s karotkou a fazolkami

Krůtí prsa s karotkou a fazolkami

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

22
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Francouzské brambory
Francouzské brambory
11
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s…
10
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny
Těstoviny s omáčkou z…

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Nová výstava Tomáše Břínka: Spousta slavných párů! Kdo přišel sám?

Nová výstava Tomáše Břínka: Spousta slavných párů! Kdo přišel sám?

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Další doporučené recepty:

Jalapeňos majonéza
Jalapeňos majonéza
Janina křenová omáčka s hrníčkovými knedlíky z mikrovlnky
Janina křenová omáčka s hrníčkovými…
Janiny kuřecí medailonky
Janiny kuřecí medailonky
Jarní aglio olio s medvědím česnekem
Jarní aglio olio s medvědím česnekem
Jarní bramborový salát
Jarní bramborový salát
Jarní bramborový salát s vejcem
Jarní bramborový salát s vejcem
  • Recepty.cz
  • Jánošíkova pochoutka aneb selská omeleta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact