• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahodová marmeláda s citrony
Napište svůj komentář k receptu

Jahodová marmeláda s citrony

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodová marmeláda s citrony
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na 4 sklenice
    • 750
      g jahody
    • 5
      ks citron
    • 500
      g cukr Extra
    • 4
      lžíce bílý rum

Postup přípravy receptu

1
Citrony oloupeme (i s bílou slupkou) a rozebereme na dílky. Jahody omyjeme, očistíme a rozkrájíme. V hrnci ovoce promícháme s želírovacím cukrem. Přivedeme za stálého míchání k varu, necháme asi 3 minuty vařit a stáhneme z ohně. Pak přilijeme rum a promícháme. Uvařenou směsí ihned naplníme sklenice až po okraj. Necháme stát víčkem dolů zhruba 5 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný clafoutis s citrony

Jablečný clafoutis s citrony

Koláč s kandovanými citrony a citronovým krémem

Koláč s kandovanými citrony a…

Borůvkové cupcakes s citrony

Borůvkové cupcakes s citrony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sarka | 8. 6. 2007 13:01

    Jaky ma vyznam citron v marmelade? Dava se tam pouze kvuli chuti, nebo ma nejaky konzervacni ucinek ??

  • Jitulka | 7. 7. 2006 16:52

    Moje první marmeláda v životě a dopadla skvěle :o) jednoduchá, rychlá a mooooc dobroučká!!!

  • Gabriela Houšková | 23. 6. 2006 07:54

    tak jsem to včera vyzkoušela. Moc mi to neztuhlo, je to spíš jako kompot, zřejmě je to tím cukrem, protože jsem tam dala želírovací cukr 1:1. A taky jsem zapomněla na ten rum, tak to budeme muset rychle spotřebovat. Přidala jsem trochu mleté skořice, citrony jsem měla jen 3, tak jsem tam dala 2 pomeranče.

  • Věra | 21. 6. 2006 14:58

    Pro paní Ivanu :-)) pokud by jste chtěla dělat z obyčejneho cukru přečtěte si recept "Jahodová klevela" možná se vám recept bude hodit.

  • Ivana | 21. 6. 2006 13:55

    Děkuju moc za rady, já dělám celé roky Jahodový džem s obyč.cukrem a petozou nebo pektogelem nebo gelfixem, džem neteče, tak proto ten můj dotaz, že bych to případně nahradila i v tomto receptu. Dík

  • Věra | 21. 6. 2006 13:31

    Aha už vidím, nedočetla jsem větu. Ale máte pravdu, bez želírovacího cukru bych to nezkoušela, je tam sice dost citronů no ale želírovací cukr na ten nedám dopustit.

  • Šárka Tkáčová | 21. 6. 2006 12:50

    Věrko,Ivana se ptá,kestli může použít normální cukr a kolik toho normálního cukru na to množství jahod.Alespoň tak jsem to pochopila já.Ivanko , cukr může být i normální , já bych si to ale bez želírovacího přípravku netroufla.jahody blbě tuhnou,ne jak rybíz.nevím , tuto marmeládu jsem ještě nedělala.Kupte si želírovací přípravek , jsou různé druhy a jsou i takové , které šetří cukr.Např.na 1kg ovoce jen půl kila cukru a pod.Ale ty jsou dražší .Ať se povede.

  • Věra | 21. 6. 2006 12:24

    Ivano - uvedené množství je uvedené množství v receptu tj. 750g jahod.

  • Věra | 21. 6. 2006 12:22

    Dělala jsem tak, že jsem uvedené množství jahod prosypala asi 5 lžicemi obyč. cukru dala do lednice a druhý den jsem v hrnci promíchala s nakrájenými citrony, pomixovala ponorným mixerem a přidala želírovací cukr extra 2+1 , ale myslím, že by to šlo i s želírovacím cukrem 1+1. Nakonec jsem vmíchala obyčejný rum, bílý jsem neměla. Je to ňamka, dělala jsem letos již po druhé jsem hamoun :-))

  • Ivana | 21. 6. 2006 12:07

    Může se prosím použít normální cukr? A jaké množství na uvedené množství jahod? Děkuji za odpověď.

  • Věra | 21. 6. 2006 09:00

    Výborný recept.Pokrájené jahody posypu cukem a nechám přes noc v lednici odležet Druhý den pokračuji dle postupu. Je to rychlé a opravdu vynikající. Když dáte do mixeru mléko, smetanový jogurt a dle chuti marmelády a umixujete je z toho vynikající kokteil, který můžete dělat i v zimě. Doporučuji !!

  • Marcela Vrabcová | 5. 7. 2004 12:41

    Tuto marmeládu dělam již několik let a vždy s ní sklízím velký úspěch. Nemění barvu a zůstává stále krásně červená.Je z receptáře Dr. Oetkera a doporučuji i ostatní, které se dají najít na stránkách www.oetker.cz

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Jahodová
Pokrmy Sladké Vaření Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý rum Citron Cukr Jahody
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rumové koblihy

Rumové koblihy

Rebarborový dort II.

Rebarborový dort II.

Makový jablečník

Makový jablečník

Bavorský knedlík

Bavorský knedlík

Šusky (opečené škubánky)

Šusky (opečené škubánky)

Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky od Bohdalky

Játrové knedlíčky od Bohdalky

Zapékané brambory s brokolicí a kuřecím masem

Zapékané brambory s brokolicí a…

Tvarohové kynuté buchty

Tvarohové kynuté buchty

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

34
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
27
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
27
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Nová láska rozvedeného Kozuba: Půvabná kolegyně s krásným hlasem

Nová láska rozvedeného Kozuba: Půvabná kolegyně s krásným hlasem

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

  • Recepty.cz
  • Jahodová marmeláda s citrony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact