• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jáhlová kaše
Napište svůj komentář k receptu

Jáhlová kaše

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jáhlová kaše
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      šálek jáhly
    • 1
      lžička sůl
    • 4
      lžíce máslo
    • 1
      ks cibule
    • 3
      l voda

Postup přípravy receptu

1
Propláchuté jáhly zalijeme 1 l studené vody, přivedeme k varu a vodu slijeme. Opakujeme takto ještě jednou. Pak jáhly zalijeme osolenou studenou vodou se 2 lžicemi másla a uvaříme doměkka. Nakonec vmícháme zbylé máslo a dochutíme solí a osmaženou cibulkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jáhlová kaše s hrachem, základní recept

Jáhlová kaše s hrachem, základní…

Jáhlová polévka s houbami

Jáhlová polévka s houbami

Smažená krupicová kaše po švýcarsku

Smažená krupicová kaše po švýcarsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tomáš Trpák | 19. 10. 2015 19:50

    To Vaše Vysokoškolské vzdělání znamená jen to, že opakujete jen , co Vás bylo záměrně naučeno sponzorem Vaší školy (Farmamonopolem). A ten patogenní organismus opravdu ? Schopnost organismu vstřebávat mateřské mléko končí v cca 3-5ti letech člověka. Následné, pravidelné konzumování mléka a výrobku sněj je kyselinotvorné !!!

  • Kačka | 20. 3. 2015 08:50

    Tak to rozhodně není pravda :-D A to říkám tak jistě proto, že mám v oboru potravinářství vysokoškolské vzdělání ;-). Teplota je volena tak, aby dšlo ke zničení patogenních organismů a přitom zůtala většina vitamínů a minerálu v nezměné formě a množství 8-)

  • Michal | 4. 3. 2015 21:39

    Pasterizací - ohřátím mléka na vysokou teplotu a následné prudké ochlazení se z mléka ztrácejí výživné látky a z mléka se stává obarvená voda.

  • alena | 14. 2. 2012 10:33

    toje super <3

  • katka | 4. 3. 2011 18:58

    vite vubec co je to pasterizace? Mne teda neprijde ze by se zahratim a prudkym zchlazenim stal z mlika jed

  • Myslete lidi | 16. 10. 2010 18:14

    Pasterizované mléko je jed !

  • Pierre | 25. 2. 2008 14:42

    to Sara:s tím propláchnutím naprosto souhlasím,jinak jsou jahly hořké,ale nechápu,proč by se nutně musely vařit v mléce,já je dělám ve vodě.Nejvíce se mi jako koření osvědčila sušená bazalka ( nešetřit s ní ! )Jáhly jsou jedno z nejzdravějších jídel,jedli jej naši prapředci a je jako jedno z mála jídel alkalické,čili zásadité !

  • sara | 9. 8. 2007 02:02

    Několik upřesnění k receptu: 1/ jáhly se nemusí předvařovat, stačí je jen propláchnout vařící vodou, a to zhruba 3x2/ nevaří se ve vodě, ale v MLÉCE3/ poměr jahel + mléka je cca 1:2,5, čili na 4 šálky jahel musí přijít 10 šálků mlékaTak kaši vaříme u nás doma, přesně tak, jak to vařívala naše babička.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Obiloviny Oběd Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Jáhly Máslo Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Selské brambory

Selské brambory

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

Minipizzy - šnečci

Minipizzy - šnečci

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Výborný karamelový likér

Výborný karamelový likér

Beránek  hrnkový

Beránek hrnkový

Linecké cukroví II.

Linecké cukroví II.

Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Almnüsse (smažené koblížky)

Almnüsse (smažené koblížky)

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

33
Dýňová tortila
Dýňová tortila
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
15
Buchty - těsto z domácí pekárny
Buchty - těsto z domácí…
14
Rybízový koláč jako od babičky
Rybízový koláč jako od…

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

  • Recepty.cz
  • Jáhlová kaše
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact