Do prosáté mouky přidáme tuk, sůl, citronovou šťávu a mléko. Vypracujeme těsto tak, aby bylo lesklé a vláčné. Těsto necháme 1/2 hodiny odležet. Odležené těsto rozdělíme na 2 bochníky. Každý rozválíme na pomoučněném válu na tenký plát.
2
Každý plát posypeme postupně strouhanými jablky, skořicí a rozinkami. Pláty stočíme, přeložíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při teplotě 210-220 °C po dobu cca 25-35 minut.
My tedy ještě takto vyválený plát potřeme zospuštěným máslem, posypeme strouhankou a pak teprve klademe nastrouhané jablka , skořici.... Ale jinak výborný závin O:-)
Lucky
|15. 2. 2013 19:38
Všichni chválíte, dělal jsem dvojitou dávku a moc si neumim představit, že bych z toho těsta udělal 4 záviny.
Právě přítel snědl všechno během asi 10 minut takže jaké jiné hodnocení dát než výborné:-)
Eva
|4. 3. 2008 00:40
a taky pesticidů..to si nevyberete:-)
Kamila Kleskeňová
|4. 11. 2007 13:50
A jablka strouham i se slupkami, v tech je nejvic vitaminu.
kamila kleskenova
|5. 9. 2007 17:16
hmm...originalni recept na cajicek,zni to moc dobre
Helča
|5. 9. 2007 13:41
Šťávu z jablek nevylévat a slupky newvyhazovat, jwe to hřích! Slupky povařit v trošce vody spolu s hřebíčkem a skořicí a scedit. Pak dolít tu zbylou jablečnou šťávu a přisladit - báječný jablkový čaj, hned hotový a bez chemie. V létě vychlazený, v zimě horký, třeba i se lžičkou rumu.
mia
|30. 8. 2007 09:52
jo do těch jablek vmíchávám instantní vanilkový pudink,nabere do sebe šťávu z nich a je to a navíc je to chutné.když jsou jablíčka víc šťavnatá,tak klidně pudinky dva.také jsem zkoušela posypat na másle osmaženou strouhankou,tak moc dobré
kamila kleskenova
|28. 8. 2007 16:37
hned vysvetlim: takze jednoduse-nastrouham jablicka a vymackam z nich stavu aby se potom nerozmocily v teste.Stavu vyleju,jablicka necham
Andra
|28. 8. 2007 10:23
Chapem to ako postruhat jablka a potom z nich vymackat stavu..
Gábina H
|28. 8. 2007 08:35
Nerozumím, jak je to s těmi jablky. V ingrediencích je vymačkat šťávu, v postupu jsou strouhaná jablka.