• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jablečná "skoronutela"
Napište svůj komentář k receptu

Jablečná "skoronutela"

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečná "skoronutela"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg jablka
    • 350
      g cukr
    • 3
      balíček vanilkový cukr
    • 150
      g ořechy Mleté
    • 100
      g kakao
    • 2
      ks kondenzované mléko
    • 2
      ks čokoládový pudink

Postup přípravy receptu

1
Jablka nastrouhat, rozvařit ve 2 dl vody, přidat ostatní ingredience, krátce povařit. Dát do skleniček, vysterilizovat 20 min. při 85 °C.
2
Používám to jako nutelu. Od nádivek do koláčů, přes pomazánku na rohlík až po "jenommlsku". Fakt stojí za vyzkoušení - kdo má doma už "scvrklá" loňská jablka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečná / hrušková buchta (nejen) z remosky

Jablečná / hrušková buchta (nejen) z…

Jablečná omeleta

Jablečná omeleta

Jablečná buchta / bábovka se šlehačkou

Jablečná buchta / bábovka se šlehačkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iva- Ma | 29. 9. 2009 16:26

    Dělala jsem podle receptu Jany Rem., - bez salka.Ještě tedy nemám sterilizované, ale zbytek co nevešel do skleničky pořád ochutnávám a je to dobré.Švestky už byly pryč, tak náhradní řešení :-))Podle komentářů bych ještě zkusila i ten recept od Jarky O. když to jde stejně.

  • Jarka O. | 22. 9. 2009 18:57

    Nebo ji zkusit jako švestkovou, jen místo švestek dát jablka, ale to je jen nápad bez vyzkoušení :-)

  • Jarka O. | 22. 9. 2009 18:45

    Jiří, s těmi slazenými mléky to musí být až nechutně přeslazené...neumím si to představit. To bych spíš vsadila na ten recept od Jany Remkové. Ještě mrknu jinam ;-)

  • recepty 73 | 22. 9. 2009 18:40

    Tady mi nějak nesedí kondenzovaná mléka...,ale recept p.Remkové(komentář) je docela zajímavý. ???Jiří

  • Petra Káčerová | 6. 8. 2008 21:52

    Děkuji moc, paní Jano. Vyzkouším Vaši variantu :-).

  • Jana Remková | 5. 8. 2008 20:58

    Takže,paní Petro,já to mám takhle.Dávám jen do komentářů,aby tady nebyly dva podobné recepty. 3 kila jablek,4 dcl vody,1 kg cukr,2 vanilkové cukry,20 dkg čokolády na vaření,10 dkg kakaa,4 vanilkové pudinky. Vše,krom pudinků rozvaříme a pomixujeme,pk v trošce vody rozmícháme pudinky a směs zahustíme,ještě provaříme a mícháme,aby se nám to nepřipálilo,pokud možno v nějakém kvalitním hrnci.Plníme do sklenic a sterilizujeme těch 20 minut. tdy sice nejsou ta salka,ale vůbec to s něma nemusí být špatné,jen já jsem to tak ještě nedělala.

  • Jana Remková | 5. 8. 2008 20:03

    Ten recept mám někde taky,ale nejsem si jistá,jestli jsou tam ta slazená mléka.Podívám se a pak písnu,teď jsem jen odskočila na chviličku.Snad to najdu.Používala jsem to hodně na palačinky,jako náplně do českých buchet,děcka to milovaly,ale už jsou velké a ať si to udělají samy,že jo.

  • Petra Káčerová | 5. 8. 2008 19:42

    Docela ráda bych tento recept vyzkoušela, jen se bojím toho mléka a pudinků. Aby se to nekazilo... Máte prosím někdo s tímto receptem zkušenosti? Děkuji mnohokrát.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Zavařování & nakládání
Pokrmy Ostatní Sladké Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládový pudink Cukr Jablka Kakao Kondenzované mléko Ořechy Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Židovské řízky

Židovské řízky

Vánoční štola

Vánoční štola

Kachna plněná brambory

Kachna plněná brambory

Pizza těsto - rychlé a tenké

Pizza těsto - rychlé a tenké

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

Dědovy pikantní brambůrky

Dědovy pikantní brambůrky

Vepřové na zelenině

Vepřové na zelenině

Mrkvová polévka I.

Mrkvová polévka I.

Chřestová polévka

Chřestová polévka

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

25
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
24
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…
18
Maminčiny kiwi řezy
Maminčiny kiwi řezy
16
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
15
Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Jednoduché zeleninové…

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Bagárová přiznala krizi: Po Lekajovi ani stopy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Velkolepé turné Lucie slavící 40 let: Roboti, hvězdy a 22 vypalovaček!

Velkolepé turné Lucie slavící 40 let: Roboti, hvězdy a 22 vypalovaček!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

  • Recepty.cz
  • Jablečná "skoronutela"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact