• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
Napište svůj komentář k receptu

Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA

0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 24
doba přípravy: 54 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

7 porce
    • 200
      g hořká čokoláda
    • 100
      g máslo
    • 4
      ks vejce
    • 150
      g cukr krupice Místo cukru je výborný i med
    • 50
      g hladká mouka možnost použít i mouku rýžovou

Postup přípravy receptu

1
Prvním krokem je rozpuštění čokolády ve vodní lázni. Po rozpuštění čokolády jemně vmícháme máslo nakrájené na kostičky. Čokoláda by neměla být příliš horká, jinak dojde ke sražení. Ideální je 50 stupňů Celsia a při vmíchání 32 stupňů.

RADA: VIDEO, jak na čokoládovou polevu

2
Mezitím si oddělíme bílky od žloutků. V misce si vyšleháme bílky s 1/2 cukru a necháme stranou.
3
V druhé míse vyšleháme žloutky s cukrem, dokud nám nevznikne jemná pěna. Do žloutkové pěny poté pomalu za stalého šlehání přidáváme čokoládovou směs, dokud nám nevznikne krémová hmota.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

4
Poté po 1/3 přidáváme vyšlehané bílky a nakonec zaprášíme moukou. Vše smícháme a vlijeme do vymazané a vysypané formy o průměru 23 cm.
5
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia, cca 35 minut. Koláč necháme vychladit a na závěr posypeme moučkovým cukrem. Neděste se toho, pokud vám koláč na povrchu mírně popraská. Tak má italská TORTA TENERINA správně vypadat!
6
Uvaříme si kávu nebo oblíbený čaj a vychutnáme si kousek tohoto italského čokoládového koláče. Tento koláč pochází z regionu Emilia Romagna a peče se už po staletí. Buon appetito!

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládový koláč se zmrzlinou

Čokoládový koláč se zmrzlinou

Čokoládový koláč s jablky

Čokoládový koláč s jablky

Pekanový koláč s bourbonem a čokoládou

Pekanový koláč s bourbonem a čokoládou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Hořká čokoláda Máslo Vejce

Čokoládové sušenky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajská polévka s krupicovými haluškami

Rajská polévka s krupicovými haluškami

Řízečky naruby

Řízečky naruby

Poctivá zelňačka

Poctivá zelňačka

Babiččin koláč

Babiččin koláč

Žampionový salát pro mlsné

Žampionový salát pro mlsné

Závin z bramborového těsta

Závin z bramborového těsta

Celerovo-mrkvová pomazánka s pečivem

Celerovo-mrkvová pomazánka s pečivem

Dipy ke grilovanému masu - s kapary

Dipy ke grilovanému masu - s kapary

Sladké oplatky

Sladké oplatky

Doporučujeme

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Čokoládové sušenky

Poslední sledované recepty

40
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…
18
Makronky se třemi náplněmi
Makronky se třemi…
16
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
14
Kynuté buchty z remosky
Kynuté buchty z remosky
13
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem

Zajímavé články

Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
AHA.cz Nemocí ztrápená Konvičková polyká slzy: Jde o partnera Reného

Nemocí ztrápená Konvičková polyká slzy: Jde o partnera Reného

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Galavečer Pirelli: Dokonalá Maxová a světové krásky! Jsme u toho

Galavečer Pirelli: Dokonalá Maxová a světové krásky! Jsme u toho

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

Další doporučené recepty:

Italské Tiramisu (Florencie)
Italské Tiramisu (Florencie)
Italské uzly ala focaccia "fokáča"
Italské uzly ala focaccia "fokáča"
Italské zapékané brambory
Italské zapékané brambory
Italský hot dog
Italský hot dog
Italský hříbkový salát
Italský hříbkový salát
Italský melounový salát s mozzarellou
Italský melounový salát s mozzarellou
  • Recepty.cz
  • Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact