• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Italská nakládaná sušená rajčata
Napište svůj komentář k receptu

Italská nakládaná sušená rajčata

autor: luckymili
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 45
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italská nakládaná sušená rajčata
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek sušená rajčata
    • 1
      hrnek voda
    • 1
      hrnek ocet
    • 2
      ks bobkový list
    • 4
      stroužek česnek
    • 6
      ks snítka tymiánu
    • 4
      ks chilli papričky suché
    • 1,50
      hrnek panenský olivový olej 1,5

Postup přípravy receptu

1
Do mísy nalejeme vodu a ocet, přidáme rajčata a necháme 2 hodiny odstát. Osušíme a dáme do sterilizovaných sklenic společně s bylinkami, česnekem a chilli. Zalejeme olejem a uzavřeme.
2
Vydrží nám hodně dlouho, nejstarší sklenice mám asi 5 let a jsou pořád v pořádku. Olej z rajčat používám do salátů, na potření pizzy a nakládání masa.
3
Ocet je také skvělý do salátů a nakládání, nebo všude tam, kde se používá ochucený ocet.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sušená rajčata

Sušená rajčata

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

Sušená vepřová panenka

Sušená vepřová panenka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 16. 9. 2013 10:43

    Zdravim :-) Chtěla bych se zeptat, jak se postupuje poté, co zalijeme olejem. Už nezavařujeme, pokud ne jak to že vydrží tak dlouho? :-) díky moc za odpověď

  • Jana H. | 14. 5. 2012 18:42

    Prečítala som si recept na rajčata. Zaujala ma poznámka, že sa dajú bežne kúpit v zelenine a za super cenu. V ktorom je to meste? Je to rok starý recept, no ktovie :-[ , možno sa luckymili ozve?

  • Jarka O. | 5. 2. 2012 19:49

    Pořád ještě nejsem vedená jako autorka této fotky!!! Co tam děláte, sakra!

  • Jarka O. | 6. 9. 2011 14:00

    Prosím změnit autora fotky, fotka je moje. Děkuji :-*

  • Petra | 10. 8. 2011 17:15

    Muzete je jist jen tak ;) Je to desna dobrutka. Nebo je muzete pridat k testovinam, masu, k ryzi, do rizota atd... :-)

  • mirka | 24. 6. 2011 15:31

    chtěla bych se zeptat, na co se ta rajčata používají, nebo se jí jen tak? díky

  • pippiva
    pippiva | 3. 6. 2011 22:48

    pardon, vinny, nejak mi tam uteklo b

  • pippiva
    pippiva | 3. 6. 2011 22:47

    Ma italska tchyne pouziva bily binny ocet. ;-)

  • cioccolatino
    cioccolatino | 3. 6. 2011 22:03

    A jaky ocet? Balsamico?

  • Marcela | 5. 1. 2011 06:43

    Včera jsem si poprvé koupila vážená sušená rajčata v nálevu s olejem. Ještě nic tak vynikajícího jsem nejedla.úplně mne uchvátily a to jsem vzala jen 5 dkg na ochutnání.Takže další pamlsek,který budu milovat.

  • Radek P. | 16. 11. 2010 11:45

    Tak mě se teda dle tohoto receptu rajčata nepovedla,s tím octem jsou rajčata kyselá.

  • Jarka O. | 24. 10. 2010 21:00

    Jen hlásím, že v naší výborné prodejně zeleniny mají znovu sušená rajčata z nové sklizně a od loňska podražila o pouhou korunu. Takže 20,-Kč/100g ;-)

  • Jarka O. | 21. 2. 2010 20:03

    Naprosto úžasná záležitost, moc chválím, dávám 1 a posílám fotku. Sušená rajčata z Itálie bez nálevu prodávají u nás v obyčejné zelenině na váhu, 100 g za 19,- Kč.

  • Ivana | 1. 2. 2008 12:00

    Nakládám do normálního oleje (přítel nemá rád olivový pro jeho zvláštní chuť), česnek krájím na plátky a je to naprosto luxusní záležitost. Jen to sušení rajčat trvá věčnost

  • Hedvika | 3. 5. 2007 16:57

    Ještě malou poznámku k tomu receptu. Po zalití olejem je nutné obsah propíchat špejlí,aby vyšel všechen vzduch a nebyly tam bubliny.Mohlo by se to rychleji kazit. A těch 5 let je opravdu dlouho,ale určitě je to tak dobré,že to nevydrží ani týden:-))

  • Hedvika | 3. 5. 2007 16:19

    Rajčata se dají dobře sušit v troubě,ale musíte mít opravdu dobrá zralá sladká rajčata. Nejlépe ta soudkovitá. Rozpůlíte na výšku,pokud je tam hodně vody,tak trošku vydlábnete a na plech dáte nějakou mřížku.Já používám grilovací. Na ni položíte rajčata řeznou stranou dolů,pokapete olejem ,horkovzdušnou troubu dáte na nejmenší teplotu,do dvířek strčíte vařečku,aby byla pootevřená a sušíte 8-12 hodin. Rajčata musí být suchá,ale vláčná. Pak naložíte třeba podle tohoto receptu,vypadá velmi dobře. Tak tak suším já u nás.

  • Majka Rončáková | 3. 5. 2007 14:37

    Ráda bych věděla jak se suší rajčata u nás.

  • Jaromír Ančinec | 3. 5. 2007 01:42

    sušené rajčata jsem poprvé ochutnal v Itálii po příjezdu jsem je ihned žádal v supermarketu a měli mě za blázna, dnes jsou běžné, drahé a většinou hnusné(teda ty v ČR) na Italské nedám dopustit a tento recept strašně rád zkusím!

  • Ivana Přikrylová | 8. 6. 2006 11:37

    Dovezla jsem si sušená rajčata přímo ze Sidílie, takže Váš recept určitě vyzkouším. Díky

  • luckymili | 8. 6. 2006 10:23

    Ne, už není třeba dále tepelně zpracovávat. Tento recept přivezl můj tatínek před spoustu léty z Itálie a maminka ho dlouho připravovala podle staré tradice z rajčat sušených na slunci.

  • Ivana Přikrylová | 6. 6. 2006 15:04

    Ty sklenice se pouze uzavřou a už se tepelně nesterilizují?

  • luckymili | 5. 6. 2006 19:30

    Myslím, že to je podmíněno kvalitou olivového oleje.

  • Airan | 3. 6. 2006 16:56

    Velice zajimavi recept, dekuji. Akorat me zarazi ta doba skladovani 5let - zelenina sterilovana se ma zkonzumovat do roka, marmelady a kompoty do 24mesicu. Ne ze by byli pak zkazeni ale meni se chut. Jinak napad na pouziti oleje a octa je uzasny!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nakládaná a sušená rajčata
Zdravě i chutně Zelenina Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Chilli papričky Ocet Panenský olivový olej Snítka tymiánu Sušená rajčata Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí polévka se svítkem

Kuřecí polévka se svítkem

Hummus

Hummus

Vaječná pomazánka II.

Vaječná pomazánka II.

Kvasnicová polévka se zeleninou

Kvasnicová polévka se zeleninou

Makové koláčky

Makové koláčky

Jablečné žabí tlamičky se skořicí

Jablečné žabí tlamičky se skořicí

Zeleninová bramboračka

Zeleninová bramboračka

Pikantní kuřecí srdíčka

Pikantní kuřecí srdíčka

Bramborový salát

Bramborový salát

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
27
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…
18
Marokánky
Marokánky

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Lenka Filipová stále v nemocnici: První slova dcery Lenny

Lenka Filipová stále v nemocnici: První slova dcery Lenny

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Italská kuřecí roláda
Italská kuřecí roláda
Italská majonéza
Italská majonéza
Italská marináda
Italská marináda
Italská omáčka
Italská omáčka
Italská omeleta 2
Italská omeleta 2
Italská orzo polévka s bazalkovými knedlíčky
Italská orzo polévka s bazalkovými…
  • Recepty.cz
  • Italská nakládaná sušená rajčata
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact