• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hustá, kyselá fazolová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Hustá, kyselá fazolová polévka

autor: vybusna
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hustá, kyselá fazolová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 450
      g brambory
    • 1
      plechovka fazole ve slaném nálevu
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 70
      g rajský protlak
    • 4
      stroužek česnek
    • 1,50
      dl smetana na vaření
    • 4
      lžička sůl
    • 7
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce ocet

Postup přípravy receptu

1
Očištěné a na kostky nakrájané brambory uvařime v osolené vodě cca 1 l, přidáme fazole i s nálevem.
2
Na rozpáleném oleji zpěníme posekaný česnek, přidáme 3 lžíce hladké mouky, kterou rozmícháme a necháme spojit do hladké zásmažky, do 1 dcl vody přidáme 2 lžíce octa a zalejeme zásmažku, znovu rozmícháme do hladka a když začne houstnout, vlejeme do vroucí polévky. Přidáme rajčatový protlak.
3
Necháme přejít varem, aby se polévka spojila se zásmažkou i protlakem.
4
Nakonec ve smetaně rozmícháme 1 lžíci hladké mouky, aby nebyly hrudky, a vlejeme do polévky. Necháme přejít varem a odstavíme.
5
Moja maminka když dělá zásmažku, tak nechá na tuku vyškvařit uzenou slaninu, nebo nechá v polévce vyvařit kůži z domácí uzené slaniny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hustá zeleninová polévka s cizrnou

Hustá zeleninová polévka s cizrnou

Úžasná hustá, krémová a lehce pikantní rajčatová polévka

Úžasná hustá, krémová a lehce…

Hustá květáková polévka

Hustá květáková polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdenickaa | 14. 11. 2010 08:35

    Opravdu výborná,dala jsem jen bílé fazole v rajské omáčce, protože nebyl po ruce protlak, ale jinak dle receptu a je to mňamka :-)

  • Markéta Roubalová | 23. 9. 2009 11:38

    Výborná!! Já vše udělala v jednom hrnci. Začala jsem jíškou a na ni nalila litr vody a pak už vše podle popisu. Neměla jsem rajský protlak, takže byla bez něj a taky byla výborná. Za 1!!

  • Markéta Roubalová | 22. 9. 2009 12:17

    Výborná! Já vše udělala v jednom hrnci, začala zásmažkou s hrubou moukou a po rozníchání dolila do 1l a přidala fazole a brambory a pak už postup stejný. Dávám za 1 !

  • Daniela Frýdecká | 27. 4. 2009 20:47

    Vidím,že už dlouho nikdo nechválil ...výborná zbytek zbaštil k večeři syn, ten je z ní úplně na větvi.

  • Daniela Frýdecká | 25. 4. 2009 14:25

    Opravdu dobrá, moc šancí jsem jí nedávala,ale mlaskali všichni, super:-)

  • Jolana Christová | 16. 3. 2009 11:52

    Polévku jsem dnes uvařila a opravdu je moc dobrá, asi ani nebudeme jíst hlavní jídlo, docela nás zasytila :-))

  • Romana Marešová | 10. 5. 2008 12:12

    DÍKY TÉTO POLÉVCE JSEM ZAČALA OPĚT JÍST FAZOLE JE PROSTĚ SUPER!!

  • Lucie Krejčí | 24. 11. 2007 12:33

    Dnes jsem vařila k obědu, vyvařila jsem i kůži ze špeku a zásmažku dělala také podle rady se špekem,a můžu říct...............že vážně nezbylo vůbec nic. Byla opravdu vynikající a všem se jen boule za ušima dělali :-)) Myslím že výborná by i byla v malém kulatém vydlabaném chlebíku ??!!Každopádně dávám velkou jedničku a díky.

  • Jana Pátková | 29. 10. 2007 15:00

    Tak paní Radko, šla jste mi přímo do talíře,já jsem ten chleba přikusovala, ale ten "maglas" to bude asi lepší, příště uvařím a dám přílohy dle rady, ale opravdu říkám, v polévce musí stát lžíce, hustá, a kořeněná, a k tomu klobása, nebo uzené vyvařeno v polévce a teď mě prosím omluvte, jdu zase vařit - co také, tady mám dělat, vařit a diskutovat o tom, co je dobré, co umíme a rádi se podělíme s námi , co někdy "tápeme" ve vaření, a k takovým patřím i já, někdy neumím a někdy jsem lepší, ale takový je život. Moc Vás všechny zdrraví Jana-neumětelka nebo-li někdy i umětělka. Ahoj.

  • Radka Chmelova | 29. 10. 2007 14:40

    Tuto polievku robi moja maminka, je skvela, dokazem jej zjest za hrniec.Vrelo odporucam nalamat do toho na tanieri chlieb, a urobit si taky maglajs, a potom to zjest!

  • Jana Pátková | 27. 10. 2007 19:19

    Také já ji dnes uvařila,velice dobrá, neměla jsem slaninu, tak jsem tam šoupla čabajku,a byla to fantazie v bříšku.Dávám 1.

  • Jitřenka Němcová | 27. 10. 2007 12:15

    Píšu, jak jsem slíbila. Právě jsme dojedli a fazolová polévka byla skutečně skvělá. Sice jsem zapoměla na brambory a fazole jsem měla jen v tomatě, ale skutečně chutnala i mně, která fazole nemusí. Můj muž chrochtal blahem. Dávám první jedničku a díky za recept.

  • Tereza J. | 27. 10. 2007 07:32

    Mina, tak tú kožu zo slaniny sme dávali aj my vyvariť do akejkoľvek fazuľovej polievky :))) Ja ju nedávam, pretože kupujem slaninu bez kože. Ale som rada, že ste mi to pripomenuli:)))

  • Jitřenka Němcová | 26. 10. 2007 23:04

    Tak tohle zní fakt dobře. Můj muž se po fazolačce může utlouct,tak zítra zkusím uvařit k obědu a pak dám vědět,jak chutnala. A taky oznámkuji:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Fazole ve slaném nálevu Hladká mouka Ocet Rajský protlak Rostlinný olej Smetana na vaření Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Litý koláč s tvarohem

Litý koláč s tvarohem

Dort od krtka

Dort od krtka

Kuřecí závitky s nivou

Kuřecí závitky s nivou

Šlehačková roláda III.

Šlehačková roláda III.

Muffiny pro vnučku

Muffiny pro vnučku

Americký hamburger

Americký hamburger

Cuketa na orientální způsob

Cuketa na orientální způsob

Bylinková krkovice na houbách (václavkách)

Bylinková krkovice na houbách …

Quinoa s houbami ala houbový kuba

Quinoa s houbami ala houbový kuba

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

29
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Tradiční italské lasagne
Tradiční italské lasagne
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Carpaccio z okurek
Carpaccio z okurek

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Kundosaki (33) ze Survivoru půl roku po porodu… Rozchod s otcem dcery!

Kundosaki (33) ze Survivoru půl roku po porodu… Rozchod s otcem dcery!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Hustá, kyselá fazolová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact