• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Husa v šouletu II
Napište svůj komentář k receptu

Husa v šouletu II

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Husa v šouletu II
Husa v šouletu II
Husa v šouletu II
Husa v šouletu II
Husa v šouletu II
Husa v šouletu II
4fotografie
Nahrát fotku
 

Krásně zlatavá husa s křupavou kůrčičkou zapečená v šouletu - tradičním luštěninovém pokrmu. V našem receptu jej připravíme z hrášku a pohanky. Nebude chybět ani orestovaná cibulka, česnek a majoránka. Všichni strávníci se jistě budou olizovat až za ušima.

Suroviny

4 porce
    • 300
      g hrách zelený
    • 200
      g pohanka kroupy
    • 100
      g hrášek mražený zelený
    • 2
      ks cibule
    • 100
      g husí sádlo
    • 5
      stroužek česnek
    • 4
      snítka majoránka
    • 300
      g husí maso pečené
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Hrách propláchněte, zalijte vodou a nechte přes noc nabobtnat. Slijte vodu a zalijte ho novou tak, aby sahala 3-4 cm nad povrch. Uvařte do měkka, asi 30 minut. Mezitím propláchněte pohanku. Zalijte ji studenou vodou a osolte. Vařte ji doměkka, asi 15 minut. Obojí slijte, sceďte a propláchněte studenou vodou. Zelený hrášek prolijte vroucí vodou.
2
Cibuli nakrájejte nadrobno a na 2 lžících sádla ji restujte 3 minuty. Vmíchejte ji k hrachu s hráškem a pohankou, ochuťte utřeným česnekem a majoránkou, osolte a opepřete. Pekáček vymažte sádlem. Naplňte šouletem a přelijte zbylým rozpuštěným sádlem. Nahoru položte porce husy. Zapečte v troubě při teplotě 200 °C, asi 20 minut.

RADA: VIDEO, jak loupat česnek

3
"Tento a další recepty najdete v listopadovém čísle časopisu F.O.O.D."

RADA: Předplaťte si F.O.O.D., ať vám už nic neuteče

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Husí prsa na calvadosu

Husí prsa na calvadosu

Husa v šouletu

Husa v šouletu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Luštěniny Hrách Maso & ryby & mořské plody Maso Husa FOOD
Říjen Listopad Prosinec Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hrách Hrášek Husí maso Husí sádlo Majoránka Pepř mletý Pohanka Sůl

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červeného zelí

Salát z červeného zelí

Prezidentský guláš II.

Prezidentský guláš II.

Hermelín v listovém těstíčku

Hermelín v listovém těstíčku

Masíčko po námořnicku

Masíčko po námořnicku

Palačinky s jahodovým přelivem

Palačinky s jahodovým přelivem

Bramborovo-dýňové placičky

Bramborovo-dýňové placičky

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Zapečené lilky

Zapečené lilky

Jednoduché švestkovo-makové kynuté knedlíky

Jednoduché švestkovo-makové kynuté…

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

58
Citronovo-kuřecí polévka
Citronovo-kuřecí polévka
52
Dýňové pudinkové řezy
Dýňové pudinkové řezy
39
Karamelizovaná ryba v hliněné nádobě
Karamelizovaná ryba v…
39
Grilovaný květák (brokolice)
Grilovaný květák …
34
Marinovaný losos s pečeným bramborem a koprovým dipem
Marinovaný losos s…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Humrové chlebíčky
Humrové chlebíčky
Husa po staročesku
Husa po staročesku
Husa v šouletu
Husa v šouletu
Husarské kotlety
Husarské kotlety
Husí játra jako předkrm
Husí játra jako předkrm
Husí játra v lokši
Husí játra v lokši
  • Recepty.cz
  • Husa v šouletu II
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact