Husu rozčtvrtíme, nožem uděláme do prsíček a stehýnek otvory, vložíme do nich stroužky česneku, osolíme, pokmínujeme, posypeme mletým zázvorem, podlijeme a zvolna pečeme nejprve pod pokličkou, aby změkla, potom pomalu dopékáme odkrytou. Při pečení podléváme a poléváme šťávou, aby byla kůžička křupavá.
Žiju na Ukrajině a o huse si můžu tak akorát nechat zdát.
Magda
|22. 12. 2006 19:40
U nás doma se vždy říkalo, že nic co má peří nemá být na Nový rok.Na Štědrý den by se měl držet půst ne, Já ho teda nedržím, ale maso v ten den nejím, až večer kapra.
Zuzana Bernátová
|21. 12. 2006 18:33
Kamila-palce držíme,ale u nás sa vraví,že sa na štedrý den nemá variť nič čo má krídla-vraj potom uletí šťastie z domu.Ale iný kraj-iný mrav.
Kamila S.
|19. 12. 2006 19:44
Ziju v USA a poprve budeme mit pecenou husu na Stedry Den. Drzte mi palce!
Anonym
|8. 4. 2006 10:30
No koukám zkušení kuchaři. Já nemám vůbec představu na kolik stupňů a jak dlouho tu husu mám péct. No snad to někdo v nějakém receptu popsal.
erik krejcirik
|26. 12. 2005 11:53
delali jsme to 26.prosince a velmi sne si pochutnaliaz sme se olizovali
Frankie123 Jirouš
|26. 12. 2005 10:37
tak to ja to zkusím zítra hlavně napište jak to chutná
Josef Vaněk
|11. 12. 2005 21:05
Pokusím se jí uvařit 25.12., na rodinou oslavu, doufám, že uspěji.Dám vědět jak jsem dopadl.Podle přísad by to mohlo chutnat skvěle, pokud to nějak nezkazím.
Honzík
|24. 7. 2004 17:23
Za chvíli se na to vrhnu, první husa v životě ) K tomu domácí špekový knedlíček a červené zelíčko s 1/5 jablíček, dokonalost sama! Napíšu jak to dopadlo! Vaření miluju!!!