Knedlíky jsou výborné. Jen jsem dala jen jeden rohlík a hrnečky jsem přikryla alobalem jó a dala trošku prášku do pečiva. Knedlíky rychlé a moc dobré. Doporučuji. Foto dodám.
Tento recept má chybu, je špatně opsán z předlohy. Voda v kastrolu má sahat hrnkům pouze po spodní část ucha, pokud to bude 2 cm pod okraj hrnku, může vám voda při varu našplíchat do hrnků s těstem. Jinak jsou tyto knedlíky skvělé, vařím je podle receptu z kalendáře Dámského klubu Frekvence 1 už asi 20 let.
Dosud jsem knedliky doma moc nedelala, jednak kvuli dlouhe priprave taky proto, ze o ne s manzelem prilis nestojime. Az kdyz jsem sezvala rodinu na veceri a rozhodla se pro svickovou, narazila jsem na tenhle recept a muzu vrele doporucit. fajnsmekrum i totalnim kulinarskym analfabetum ;-) chutnaji mi daleko vice nez ty kynute varene primo ve vode. Tyhle by se daly jist i samotne :-)
Je dobré přidat KPP.
Super!!!!! Tak tenhle recept nemá chybu, úplně jednoduchý a přitom skvělý. :-)) Taky mám ráda pestros barev, přikláním se k doplnění bylinkama. :-)
Super, taky už jiné nevařím. Dneska jsem vařila ze dvou dávek, měla jsem 5 hrnečků (každý knedl 5 plátků), akorát mi došlo mléko, takže jsem přidala i vodu a vajíčka jsem dala stejně jen 2 (knedlíky byly i tak dobré, možná nebyly tak nadýchané, ale chuťově dobré).
Skvělé knedlíky, už skoro nevařím jiné!! :-) :-\
Díky za VÝBORNÝ recept. Dělala jsem poprvé a povedly se. Do směsi jsem přidala nasekanou mraženou petrželku = mají hezkou barvu. Dělala jsem pro 2 osoby = z polovičního množství = a z každého hrnečku mi vyšlo 5 plátků knedlíku. Vařila jsem přikryté hrnky alobalem a přesně 33 minut. Ještě 1x DÍKY. O:-)
super knédle .....opravdu se daj jíst i samotný moc děkuji za recept odteď jedině tyhle hrnkové jsou vynikající a rychlé
omlouvam se, omylem jsem ohodnotila za 4, ale nemela jsem to v umyslu, bylo by, prosim, mozne hodnoceni vymazat? dekuji
Opravdu výborné, rychlé, byly dobré i druhý den. Dávám za 1!
Též jsem vyzkoušel,jsou opravdu vinikající nejraději je mám samotné.
I když jsem je osolila jen málo, byly velmi dobré, dávám 1. Moc díky za recept, ukládám si ho do oblíbených.
Přikryjte si hrnečky alobalem, každý zvlášť, to je důležitá věc. A zkuste do těsta nastrouhat na jemno trošku mrkve, je to pak i pastva pro oči! A pokud jsou knedlíky tužší tak musíte zadělat ŘIDŠÍ těsto, to je přeci klasická věc
Jsou to dobré knedlíky akorát mi přišly trošku tužší.A s tou solí je to pravda.Bála jsem se to tolik osolit ale udělala jsem chybu.Potřebují skutečně 2x více soli.Ale jinak jsme byli já i přítel spokojení
Jsem nadšená a můj manžel, který neměl rád moje knedlíky (i když podle mě byly dobré - z pytlíku, s přidáním vajíčka a rohlíků), byl přímo uchvácen. Díky
tak to se teda povedlo a reknu vam ze to bylo mooooooooooc mnam,jenom doporucuji
Používám stejné množství ingrediencí jen nedělám sníh, dávám celá vejce a půl sáčku kypřícího prášku. Hrnky mažu máslem. Do kastrolu dávám vodu asi tak do 1/3 výšky hrnku, aby nesmočila knedlíky a vařím min. 40 od postavení na plotnu. Jsou opravdu vynikající. Občas přidám i petrželovou nať nebo 1:1 s celozrnou moukou, ale to pak dám celý kypřící prášek.
Knedliky jsem vyzkousela,povedly se a jsou moc dobre...jen se mi do hrnicku dostala voda co se odparovala z poklice.Co s tim??
Tyto knedlíky dělala už moje babička.Jsou super,jednoduché a jako dětem nám nejvíce chutnaly samotné.mohu jen doporučit!
mám vyzkoušeno a je to super
a ješě dodatek: do toho hrnce s vodou je dávám až voda vře, ale hlavně se MUSÍ ZAKRÝT POKLICÍ A VŮBEC NEOTVÍRAT PO CELOU DOBU VAŘENÍ!!!!
na hrnek mouky a mléka dávám jeden rohlík a jeden žloutek, HLAVNĚ SE TO MUSÍ HODNĚ HODNĚ MOC OSOLIT. prostě osolit tak jak si myslíte že by to mělo být, a pak ještě jednou tolik. Nebojte se, nebudou přesolené, ale budou "nadýchané a mňam " dělám hrnkové knedlíky už asi sto let a ke všemu s obyčejnými už se nezdržuju (blbě kynou, praskají,nebo se zdrcnou dobrou chúť
Tak to je tak divný, že si to koleduje o vyzkoušení:-)))