![Hraběnčin rebarborový koláč Hraběnčin rebarborový koláč](https://ms1.ostium.cz/instance/web-recepty/j0zSXbi0/h222w297t.jpg)
Taky peču, ale na stejné množství mouky dávám jenom 15 dkg cukru a Heru celou. Těsto dělám v robotu, pak se jednoduše rozmaže na plech - ten už nevymazávám ani nevysypávám. Pod jabka dávám ještě tvaroh smíchaný s vajíčkem a vanilkovým cukrem a rozinkami naloženými v rumu. Dokonce jsem teď o víkendu dělala místo jablek s jahodama a byl moc dobrý.
tak kolac je v troube,vypada a voni to bajecne...Snih se mi povedl,ale cukr jsem do nej zaslehla-to jsem cudla,malinko spadl.
Taky peču, jen dávám oříšky nahoru s těstem. Mají pak takovou dobrou praženou chuť.
Blanko, právě tohle se mi stávalo taky a manžel jednou ten koláč pekl a cukr do sněhu opatrně vmíchal asi na dvakrát až třikrát. Sníh nespadl, tak to od té doby dělám podle něj.
Možná že to bylo tím,jen mi bylo divný,že než jsem dala koláč péct,sníh byl v pořádku a po vyndání z trouby z něj nic nezbylo.Ale budu to zkoušet,dokud se to nepovede,protože jinak je koláč moc dobrý a všem chutnal i bez sněhu.:-)
Já celá léta cukr postupně do sněhu zašlehávám, dělám to tak podle mé maminky, která byla výborná kuchařka a cukrářka, a nikdy se mi nestalo, že by se sníh nevyšlehal nebo spadl.
Blanko, a vmíchala jsi cukr do ušlehaného sněhu z bílků opatrně? Neměl by se zašlehávat. Také doporučuju přidat do bílků před šleháním špetičku soli.
koláč jsem dělala,ale ten sníh mi spadl a nevím,čím to je.Poradí mi někdo?
Tento koláč peču velmi často, protože má u Všech velký úspěch. Nepoužívám kakao, ale také vyzkouším. Pekla jsem již i s borůvkou,meruňkou, švestkou nebo tvarohem a vše bylo výtečné. Vřele doporučuji.
Recept na těsto mám stejný.3/4 těsta rozválím na vymazaný a moukou vysypaný plech, posypu strouhankou, nastrouhanými jablky (5ks), posypu cukrem, nasekanými ořechy a rozinkami, dáme sníh a zbylé ztuhlé těsto nastrouháme.