• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hovězí roštěná
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí roštěná

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí roštěná
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      plátek hovězí roštěná
    • 200
      g slanina
    • 2
      ks cibule střední
    • 3
      lžíce hořčice plnotučná a dijonská
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      kelímek smetana na vaření
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Plátky jemně naklepeme, nařízneme, osolíme, potřeme oběma druhy hořčice a paprikou. Na tuku zpěníme pokrájenou cibuli. Až zesklovatí, vložíme roštěnky. Necháme je tzv. zatáhnout. Podlijeme vodou a dusíme asi 45 minut. Měkké maso vyjmeme, do směsi nalijeme smetanu a rozmixujeme. Do omáčky vložíme moso.
2
Jako příloha se hodí bramborový knedlík.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí krk na hořčici alias chuďasova roštěná

Hovězí krk na hořčici alias chuďasova…

Sekaná jako roštěná

Sekaná jako roštěná

Roštěná mé babičky

Roštěná mé babičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andrea Rubešová | 27. 5. 2008 10:41

    Jasne rostenka je rostenka nejlepsi tak sesnactileta

  • hana nováková | 27. 5. 2008 09:14

    Vážená paní Vrabcová, recept jsem poslala s odkazem na autorku už spolu se svým prvním komentářem, za nímž si pevně stojím.

  • Marcela Vrabcová | 26. 5. 2008 15:14

    Třeba ho tam nekdy jednou muzete pridat..., misto plivani na jine recepty.

  • hana nováková | 26. 5. 2008 12:21

    Ano, je to Sandtnerka a její slavná kuchařka. Bohužel, recept od ní se v nových neobjevil. Třeba někdy jednou...

  • Oldřich Gargulák | 23. 5. 2008 20:52

    Ale Marii Janků-Sandtnerovou určitě znáte.

  • Tereza J. | 23. 5. 2008 18:51

    Pani Hana, ako tu napísala Laďka, hovädzia roštenka je druh mäsa, je to po sviečkovici najviac cenený druh hovädzieho mäsa. Používa sa na minútky, na anglický spôsob ( rozbíf ) alebo dusením na rôzne spôsoby. Takže neexistuje jeden jediný spôsob prípravy roštenky, ale množstvo druhov príprav a postupov.

  • Tereza J. | 23. 5. 2008 18:51

    Pani Hana, ako tu napísala Laďka, hovädzia roštenka je druh mäsa, je to po sviečkovici najviac cenený druh hovädzieho mäsa. Používa sa na minútky, na anglický spôsob ( rozbíf ) alebo dusením na rôzne spôsoby. Takže neexistuje jeden jediný spôsob prípravy roštenky, ale množstvo druhov príprav a postupov.

  • ladislava staffenová | 23. 5. 2008 16:38

    Jen pro doplnění - roštěná jsou lidové názvy druhu hovězího masa - vysoký nebo nízký roštěnec (viz jakákoli kuchařka i www.hovezimaso,cz),takže na co to kuchař použije a a ja k to nazve,je čistě jen na něm.Klasika - roštěná a omáčka - každý známe nejméně tucet obměn a každá je ta pravá pro toho,kdo vaří. Hlavně,že si pochutnáme,ne? :)))

  • Marcela Vrabcová | 23. 5. 2008 16:16

    Pani Hano, ale tady nikdo nerika, ze je to tradicni rostena. Je to proste dalsi recept na upravu rostenky. Ja osobne bych sice taky volila jinou prilohu, na druhou stranu ten knedlik laka k vyzkouseni. Porad mi to prijde lepsi nez rizek s testovinami, ktery mi nabizeji v Nemecku. Pani Marii Janku neznam, ale co vim, tak treba pani Arian, nebo Terezka J., jsou rozhodne nezpochybnitelne kucharske kapacity :-).

  • hana nováková | 23. 5. 2008 10:24

    Není to otázka chuti! Tradiční hovězí roštěná se prostě dělá odlišně, pokud to nazvete jakkoliv jinak, je to zcela v pořádku a nebudu mít výhrady. Pouze k době dušení, 45 minut je zkrátka příliš. Přidávám recept na pravou hovězí roštěnou od (snad nezpochybnitelné) kuchařské kapacity Marie Janků.

  • Hela - | 22. 5. 2008 18:36

    Jestli se nemýlím, tak v kuchařkách je to prezentováno jako Švédská roštěná a je to moc dobré. Ten bramborový knedlík je sice věcí názoru, ale pokud se jí i s gulášem, tak proč ne.

  • ladislava staffenová | 22. 5. 2008 17:40

    souhlasím s paní Terezkou, já sma takto obdobně maso připravuju,je velmi dobré a maso přece zkoušíme,nenecháme ho tam přesně tolik a tolik minut,nejen trouba i plotýnky a tedy celý sporák - každý vaří a peče jinak.Tu 1 jsem dala já a můžu mít třeba výhrady k příloze - já miluju rýži,těstoviny brambory,tak dám jinou přílohu a neřeším to:)))hezký podvečer stafl

  • Tereza J. | 22. 5. 2008 16:58

    Prečo nazývať hocijaké jedlo nechutnosťou? A hneď 5, len preto, že ja mám iné chute ?

  • hana nováková | 22. 5. 2008 14:57

    Pravá hovězí roštěná je tak výrazné maso, že je škoda ji "vylepšovat" cibulí nebo hořčicí. To, co je tu uvedeno, připomíná španělské ptáčky na smetaně, navíc roštěnka dušená 45 minut, bude chutnat jako hadr. Bramborový knedlík tu nechutnost jen korunuje.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice Hovězí roštěná Paprika - sladká Rostlinný olej Slanina Smetana na vaření Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hlávkový míchaný salát s tuňákem

Hlávkový míchaný salát s tuňákem

Kelímková bábovka z jogurtu

Kelímková bábovka z jogurtu

Koláčky z listového těsta

Koláčky z listového těsta

Placičky z ovesných vloček II.

Placičky z ovesných vloček II.

Polévané piškotové muffinky

Polévané piškotové muffinky

Gnocchi s tuňákem

Gnocchi s tuňákem

Koka dortík - rychle a snadno

Koka dortík - rychle a snadno

Pudingovo-ovocný koláč

Pudingovo-ovocný koláč

Houbovo-smetanové špecle

Houbovo-smetanové špecle

Doporučujeme

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

33
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
22
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
17
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…
13
Tvarohový koláč s třešněmi III.
Tvarohový koláč s…
13
Salát s opečeným tofu a hořčičnou zálivkou
Salát s opečeným tofu a…

Zajímavé články

Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5 výtečných náplní, na kterých si určitě pochutnáte!
Slané šátečky z listového těsta: Máme pro vás 5…
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
AHA.cz Nemocí ztrápená Konvičková polyká slzy: Jde o partnera Reného

Nemocí ztrápená Konvičková polyká slzy: Jde o partnera Reného

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Zimní trend číslo jedna, který už teď nosí všechny ženy: Hřeje, lichotí postavě a dá se chytře kombinovat

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Venus, Gwendoline a Eva v Praze: Noční tah, ráno tenis a úsměvy

Venus, Gwendoline a Eva v Praze: Noční tah, ráno tenis a úsměvy

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

5 znamení zvěrokruhu, která bývají nejčastěji nemocná: Kdo mívá slabou imunitu?

  • Recepty.cz
  • Hovězí roštěná
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact