• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hovězí plec s vinnou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí plec s vinnou omáčkou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí plec s vinnou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g hovězí plec
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
  • Vinná omáčka
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 50
      g cibule
    • 150
      g kořenová zelenina
    • 50
      g cukr
    • 5
      dl hovězí vývar
    • 100
      g rajský protlak
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 1
      lžička pomerančová kůra
    • 1
      dl červené víno dezertní
    • 20
      g máslo na zjemnění

Postup přípravy receptu

1
Špalíčky hovězího masa osolíme, opepříme a opečeme na oleji.
2
Jemně pokrájenou cibuli a nastrouhanou zeleninu osmahneme na oleji, přidáme protlak (chvilku orestujeme) a opečené maso. Zalijeme vývarem, ochutíme citronovou a pomerančovou kůrou a vaříme do změknutí masa. To pak vyndáme a omáčku propasírujeme, přidáme cukr. Vývar varem zredukujeme, pak zalijeme vínem, krátce povaříme a zjemníme máslem, popřípadě osolíme a opepříme.
3
Podáváme s petrželovým knedlíkem (děláme stejně jako houskový, ale do těsta přidáme víc housky a jemně nasekanou petrželku).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory

Vepřová plec s krémovou omáčkou,…

Salát z Říma s vinnou zálivkou

Salát z Říma s vinnou zálivkou

Toasty s vinnou klobásou

Toasty s vinnou klobásou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Slámová | 25. 1. 2014 14:10

    Recept je výtečný. Neměla jsem odvahu dát celé lžičky kůry a tak jsem dala od každé jen polovinu. Jsem pevně přesvědčená, že recept zopakuji při nejbližší vhodné příležitosti a všem příznivcům hovězího masa ho můžu jen doporučit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Cibule Citronová kůra Cukr Hovězí plec Hovězí vývar Kořenová zelenina Máslo Olej Pepř mletý Pomerančová kůra Rajský protlak Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová štola

Tvarohová štola

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Brokolicová žemlovka

Brokolicová žemlovka

Zapečené brambory s cuketou a třemi sýry

Zapečené brambory s cuketou a třemi…

"Třešně v těstě" - vláčný koláč

"Třešně v těstě" - vláčný koláč

Perníková bábovka se švestkami - ,,Hujerka,,

Perníková bábovka se švestkami - ,…

Medovník s čokoládou

Medovník s čokoládou

Dušená kari z dýně v mletém mase

Dušená kari z dýně v mletém mase

Vynikající Cookies

Vynikající Cookies

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

13
Krtkův dort
Krtkův dort
13
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
12
Ricottový koláč s malinami a ostružinami
Ricottový koláč s…
12
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…
10
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Deník Aha! 1.11.2025

Deník Aha! 1.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

  • Recepty.cz
  • Hovězí plec s vinnou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact