• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hovězí guláš pro chlapy
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí guláš pro chlapy

autor: funviki
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: 240 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí guláš pro chlapy
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 1,50
      kg hovězí kližka
    • 5
      ks cibule
    • 2
      lžíce vepřové sádlo
    • 4
      lžička mletá paprika
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • 1
      l hovězí vývar příp. voda+masox
    • 2
      ks paprika - bílá
    • 3
      ks rajčata
    • 1
      ks červená chilli paprička
    • chleba na zahuštění

Postup přípravy receptu

1
V nižším hrnci s větším průměrem rozehřejeme vepřové sádlo, na které přidáme nahrubo nakrájenou cibuli. Ztlumíme plamen (na elektrice cca stupeň č. 2) a za pravidelného míchání trápíme cibulku tak 20-30 minut, dokud krásně nezhnědne.
2
Malinko zesílíme plamen, přidáme na větší kostky pokrájené maso a zasmahneme, aby se zatáhlo. Přihodíme na větší kusy pokrájená rajčata a papriky (kdo nechce mít v guláši slupky, může rajčata i papriky předem oloupat). Osolíme, lehce opepříme (nejlépe čerstvě namletým pepřem z mlýnku), přisypeme mletou papriku, vše ještě chvilinku lehce zasmahneme (vážně jen tak půl minutky, aby nám paprika nezhořkla) a zalijeme vývarem (případně vodou a přihodíme masox) tak, aby bylo maso ponořené.
3
Ztlumíme znovu plamen, aby nám guláš jen zlehounka pobublával a přiklopíme. Vaříme za občasného promíchání a přilití vývaru do změknutí masa (v případě, že budeme gulášek trápit na opravdu malém plameni, počítejte i se třemi hodinami).
4
Když je maso hotové, ochutnáme, případně dosolíme a kdo má rád, může přidat nadrobno nakrájenou chilli papričku (u nás doma v této fázi oddělujeme porce pro manželku a prcka a zvlášť pro tátu :-) ).
5
Pokud jsme měli dobře prorostlou kližku, nebude potřeba guláš dále zahušťovat, v opačném případě použijeme natrhanou chlebovou střídku, kterou přidáme do guláše a necháme ještě chvíli provařit. Podáváme s houskovým knedlíkem, chlebem, nebo s těstovinami, zkrátka s tím, co má kdo rád. :-)
6
Určitě existuje velká řada jiných receptů na guláš, někdo přidává ještě česnek, majoránku, brambory, zahušťuje moukou nebo jíškou, apod. Dá se uvařit i daleko rychleji (např. v tlakovém hrnci), ale tohle je takový sváteční recept, když doma vaří guláš chlap a nevadí mu se s tím trošku pomazlit. Výsledek stojí určitě za to. :-) Dobrou chuť!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bůček pro správné chlapy

Bůček pro správné chlapy

Dort pro chlapy

Dort pro chlapy

Chlebíčky (nejen) pro chlapy

Chlebíčky (nejen) pro chlapy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Hovězí Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená chilli paprička Chleba Cibule Hovězí kližka Hovězí vývar Mletá paprika Paprika - bílá Pepř mletý Rajčata Sůl Vepřové sádlo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drůbková polévka

Drůbková polévka

Krůtí ragú s brokolicí

Krůtí ragú s brokolicí

Vánočka - třená

Vánočka - třená

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím masem

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím…

Celer z trouby

Celer z trouby

Chia dezert s mangem

Chia dezert s mangem

Melounový nanuk

Melounový nanuk

Nakládané karotky

Nakládané karotky

Margot řezy ....Danča

Margot řezy ....Danča

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

198
Pestré šťouchané brambory
Pestré šťouchané brambory
129
Čočkový salát s pečenou mrkví a petrželí
Čočkový salát s pečenou…
120
Dýňové placičky II.
Dýňové placičky II.
78
Cuketové lasagne
Cuketové lasagne
65
Bramborová pomazánka  na chlebíčky
Bramborová pomazánka na…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Návštěva Trumpových v Británii: Melania a Kate u skautů! Co daly dětem?

Návštěva Trumpových v Británii: Melania a Kate u skautů! Co daly dětem?

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Hovězí guláš pro chlapy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact