• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Houby ve vlastní šťávě
Napište svůj komentář k receptu

Houby ve vlastní šťávě

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houby ve vlastní šťávě
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • houby
    • sůl
    • olej Trochu (nemusí být)

Postup přípravy receptu

1
Houby umyjeme, nakrájíme a dáme dusit do hrnce, přidáme trochu oleje, sůl (nepodléváme vodou). Po podušení naskládáme do skleniček (osvědčili se 3 dcl) a sterilujeme 1 hodinu, druhý den ještě jednou, ale stačí 30 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Můj vlastní kuskus

Můj vlastní kuskus

Noky k masu na šťávě

Noky k masu na šťávě

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • allena89
    allena89 | 1. 10. 2013 14:13

    Děkuji za recept. Už jsem nevěděla, co mám z hřibů udělat, letos je jich opravdu hodně. K hřibům jsem ještě přidala drcený kmín a bobkový list a nové koření, výborné. Doporučuji nedávat sklenice úplně plné, hřiby při zavařování ještě nabydou.

  • Eva1 | 9. 3. 2011 22:40

    Prosím o přiřazení fota. Děkuji ;-)

  • Eva Zemanová | 3. 10. 2007 10:57

    Ale rostou,byla jsem včera tj.2.10. a kdybych měla více košů tak sem v lese ještě ted.

  • bb | 6. 9. 2007 07:47

    Zavařovat do okurkového nálevu je něco jiného, tam to konzervuje ocet, příp.chemie. Doporučuji dobu sterilace dodržet a uložit v chladu. Když se to zkazí, je škoda spousty práce. Stařičké tradiční postupy dodržujte, jinak raději mražte.

  • Jarča | 3. 9. 2007 12:58

    Zavařovat 15 min. v nálevu opravdu stačí.

  • Anonym | 2. 9. 2007 18:28

    tak to já jsem je nakládala do okurkového nálevu,a zavářela jsem je 15 min uplně to stačí.

  • Anonym | 31. 8. 2007 15:24

    Okolo Vimperka jsme jich včera našly plné koše, právě zavařuju.

  • Anonym | 27. 8. 2007 08:42

    Na Šumavě okolo Volar jich roste spousty.

  • Lada Kovářová | 22. 8. 2007 11:58

    Ale rostou, třeba na Vysočině, akorát musíte vědět, kde hledat :-))

  • Houba | 22. 8. 2007 11:32

    Nerostou

  • Anonym | 22. 8. 2007 11:00

    Rostou?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nakládané houby
Pokrmy Z hub Svačina Pozdní večeře Dušení Zavařování Chlazení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Houby Olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí pomazánka s avokádem

Rybí pomazánka s avokádem

Pravý upírský bramborák

Pravý upírský bramborák

Prezidentský guláš II.

Prezidentský guláš II.

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Chřestová omáčka s koprem

Chřestová omáčka s koprem

Dušené jehněčí Irish Stew

Dušené jehněčí Irish Stew

Quinoa s houbami ala houbový kuba

Quinoa s houbami ala houbový kuba

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

24
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
11
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
10
Pizza těsto z pizzerie
Pizza těsto z pizzerie
10
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Nedělní Aha! 2.11.2025

Nedělní Aha! 2.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Další doporučené recepty:

Houby po maďarsku
Houby po maďarsku
Houby v rajčatech - nakládané
Houby v rajčatech - nakládané
Houby v sádle s bylinkami
Houby v sádle s bylinkami
Housenka
Housenka
Houskové knedlíky
Houskové knedlíky
Houskové knedlíky - pečené
Houskové knedlíky - pečené
  • Recepty.cz
  • Houby ve vlastní šťávě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact