• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Houbová omáčka s kysanou smetanou
Napište svůj komentář k receptu

Houbová omáčka s kysanou smetanou

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Houbová omáčka s kysanou smetanou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrst sušené houby
    • 100
      g máslo
    • 1
      ks cibule (Velká)
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • mletý kmín
    • 1
      ks zakysaná smetana (Kelímek)
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce bílé víno
    • 1
      špetka jalovec

Postup přípravy receptu

1
Sušené houby namočíme do vody, nejlépe přes noc. Druhý den uvaříme, vývar přecedíme a použijeme pro přípravu omáčky. Na másle zpěníme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme mouku, osmažíme do růžova, zalijeme vývarem a vaříme 30 minut.
2
Přilijeme víno, ochutíme pepřem, jalovcem, osolíme a zašleháme kysanou smetanu. Necháme přejít varem a přidáme uvařené na drobno rozsekané houby.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květáková polévka s kysanou smetanou

Květáková polévka s kysanou smetanou

Vídeňský bramborový salát s kysanou smetanou

Vídeňský bramborový salát s kysanou…

Buchta s jablky a kysanou smetanou

Buchta s jablky a kysanou smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucián | 25. 9. 2013 11:56

    Výborná věc :-)

  • danahu | 28. 10. 2012 12:14

    Houbovku jsem dělala vždy z čerstvých hub,dnes jsem to zkusila se žampiony a nasušenými hříbky...naprosto skvělá chuť,krásně tmavá,voňavá....manžel si 3x přidal

  • MonikaBartáčková
    MonikaBartáčková | 18. 7. 2012 00:54

    Skvělý recept :-) Krom jalovce jsem použila vše a je vynikající ;-)

  • Mili | 16. 8. 2011 23:14

    Přidat do tohot oreceptu cibuli je prasárna

  • mira vsetecka | 27. 7. 2009 20:03

    pecka výborný recept....jen jalovec sem nemel

  • Alena | 26. 10. 2006 09:26

    Vyzkoušeno, je moc dobrá. Nedávala jsem jalovec.

  • Richard Janotta | 20. 8. 2006 10:46

    Velmi dobré moc jsme si pochutnali,především s vínem to má uplně jiný rozměr .Moc děkuji za recept.

  • Jika | 5. 11. 2005 16:05

    velice dobra omacka jenom misto jalovce a vina jsem tam pridal kousek masoxu. Jinak hriby nebylo treba tak dlouho pred tim pripravovat. Stacilo odmocit v horke vode, nakrajet a hodit hrnce s cibuli a maslem, nasledne zalit vodou a nechat povarit. Jinak fakt super :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Houbová
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Cibule Hladká mouka Jalovec Máslo Mletý kmín Pepř mletý Sůl Sušené houby Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Řecký gyros

Řecký gyros

Domácí lazaně

Domácí lazaně

Vepřové kari

Vepřové kari

Srdce na smetaně

Srdce na smetaně

Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Tiramisu s piškoty

Tiramisu s piškoty

"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy (dort)

"Piña Colada" ananasovo-kokosové řezy…

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

21
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
20
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
13
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
11
Drožďová polévka s houbami a quinoou
Drožďová polévka s…
11
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Houbová omáčka s kysanou smetanou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact