výbornááááá :-) :-) :-) :-) :-) :-)
výborná omáčka všem nám mooooc chutnala :-) :-*
Dobrý den, chci se zastat těch co sem dávaji recepty.Preferuji zdarvou stravu a vše, co se dá ukuchtit doma z domácích ingrediencí ale zároven děkuji těm, co sem recept daji a inspiruji mě. Pokud se vám nelíbí jiška, masox a jiné věci, co se daji nahradit podle Vás něčim jiným/ lepším, tak to nahradte ale rýpat do lidí, kteří si daji tu práci a napíšou sem recept přece nemusíte. Zato odsuzuji já vás ty rypálky a ne ty, kteří s oblibou používaji hotové ingredience.
Nechápu vaše poznámky o mouce. O masoxu ano, ale co je špatného na mouce? Když jí uvaříte v omáčce, tak je to to samý, jako když jí tepelně upravíte v jíšce... :-\
Protože jsme kuchařky z Čech :-( a neumíme si udělat ani domácí jíšku z másla a mouky.
mouka, masox, o můj bože :-(
Přidejte recept i na tyto stránky a soutěžte o nový iPad mini http://www.soutezplus.cz/s/uMaWTQdh/
nevím, proč se pořád do všeho cpe masox, jde to i bez něj a je to zdravější
Smetanu prosím jakou? Jsem amatér, takže vůbec nevím kolika procentní Díky.
Omáčka je výborná ,moc všem chutnala. :-) :-) :-)
Ahoj. Možnost stálého měsíčního platu Zkuste http://pritel007.w-e-b-n-o-d-e.cz Vše je zdarma, přečtěte si info. Z odkazu si vymazte pomlcky.
Vařím omáčku podobně, dnes byla na oběd. Ze žampionů a s těstovinami. Výborná! Vynechávám ale masox a pepř, mouku rozmíchám v mléce a přidávám smetanu zakysanou, většinou tak není třeba ocet.
Výborná omáčka - sama jí takto vařím podle receptu od babičky. Ocet tam prostě patří!
Vy se máte! Já dávám někdy i zakysanou smetanu ;-)
Omáčka je velice chutná, jen jsem nedávala ocet. Díky za recept. Bude patřit k oblíbeným.
Omáčka je výborná. Místo smetany jsem dala podmáslí. Dávám 1
a maso k tomu patri nebo ne
Naprosto úžasný recept, houbovka jak má být. Přítel byl nadšený a též říkal, jako od maminky )
taky je dobré kdyz polovinu hub před zahuštěním rozmixujete-není potřeba tolik jíšky...vhodný pro děti které hříbky moc nemusí
Dělala jsem jí včera poprvé a povedla se! Jen jsem nepřidávala ocet. Díky.
a maso uz neni potreba?
Omáčka je výborná. Můj muž si jí moooc pochvaloval a řekl, že takovou mu dělala maminka a že jí měl vždycky děsně rád. Tak děkuji za recept.
nechápu, proč do smetany dávat jíšku a ještě mouku, to jsem neslyšela
Dámy, jen pro jasnost (pro ty, co třeba s bařením začínají) zásmažka JE jíška, ale NENÍ to bešamel!!! (Bešamel vznikne když do jíšky opatrně přidáme mléko nebo smetanu a povaříme do zhoustnutí. Nakonec se omáčka lehce osolí a okoření čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem. Někdy jsou za bešamel mylně označovány omáčky, jejichž základ také tvoří světlá jíška, ale místo mléka se základ ředí vývarem. Takové omáčky se nazývají Velouté.)
Vyskúšajte ju z muchotrávky červenkastej - česky rúžovka - tá je ešte lepšia ako z dubákov. ---------- ja myslela ze to su jedovate huby
jj zasmazka je besamel alebo teda jiska
Zásmažka je jíška.
Prosím vás co je zásmažka ?
Lucko,žampiony použít můžeš,já si je krátce podusím na másle a pak postupuji stejně.
Chci se zeptat zda můžu místo hříbků použít žampiony.
Vážně výborná omáčka. Rychlá a chutná. Přidala jsem tam místo obyčejné smetany zakysanou smetanu a už jsem nedávala ocet. Dávám 1.
Právě jsem doděla tuto majdu a je fantastická! Ještě k tomu rychlo-knedlíky z mikrovlnky (taky z toho serveru) a je to bašta! :o)
tak tohle je fakt super omajda!!!rychlá a vynikající!!!děkuji za recept:-)
Robievam ju veľmi často, je vynikajúca. Vyskúšajte ju z muchotrávky červenkastej - česky rúžovka - tá je ešte lepšia ako z dubákov.
Pane Jiří tohle je ta nejlepší omáčka, kterou jsem kdy vařila!! Měla jsem tu čest vařit jen z pravých hříbků a na návštěvů přišli i dva cizinci..Nemohli pochopit,jak rádi Češi houbaří a pak ochutnali... Omáčka byla jemná, houbová a šíleně dobrá.Byl to mezinárodní úspěch!! ) díky
Teď jsem omáčku dovařila a je vynikající !!! Jednoduchá, rychlá a hlavně dobrá. Díky za recept.
recept vypadá dobře,i jednoduchý co nejdřív vyzkouším
Zkoušela jsem a musím uznat,že je to opravdu velice výborný recept,všem moc chutnal,vřele doporučuji!!!
akorát bych ji přejmenoval na nejednoduší houbovou omáčku
zásmažka = jíška
nesmejte se mi, ale co je to zasmazka? neni to jiska? hned az to budu vedet, tak tento recept vyzkousim.
Takhle ji připravuji, je výborná, jen místo octa dochucuji citronem. Podávám taky s knedlíkem.
Nejlepší je s vídeňskými knedlíky.Doporučuji.
Tak to je zatím nejideálnější recept na houbovou omáčku.Zkusím.Děkuji.