• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Honzíkovy ranečky
Napište svůj komentář k receptu

Honzíkovy ranečky

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Honzíkovy ranečky
Honzíkovy ranečky
Honzíkovy ranečky
Honzíkovy ranečky
Honzíkovy ranečky
Honzíkovy ranečky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
  • Těsto
    • 1
      ks vejce
    • 5
      lžíce voda
    • 2
      lžíce ocet
    • sůl
    • 250
      g hera
    • hladká mouka 280 ale někdy až 300 g
  • Náplň
    • olivy
    • 2
      ks vejce
    • voda
    • 150
      g moravské uzené možno i jinou uzeninu
    • zelenina nakládané okurky, žampiony či papriky
    • 200
      g eidam sýr 30 %

Postup přípravy receptu

1
Těsto vytvoříme pouhým smícháním všech ingrediencí a propracováním (nejlépe to jde rukama) a to 1 - 2 dny předem (vydrží i týden). Mělo by mít konzistenci jako pevnější modelína, proto to nepřesné množství mouky. Nejprve dáme těch 280 g, ale někdy (podle velikosti vajíčka či kvality mouky) musíme trochu přidat. Dáme ho do mikrotenového sáčku a uložíme v lednici. Během těch 2 dní (když na to vzpomeneme) ho tak 2x rozmačkáme do placky a přeložíme 1/3 zleva a 1/3 zprava, ale mně se stane, že na si na to nevzpomenu.
2
Moravské uzené nasekáme na nudličky, 2 vajíčka prošleháme lehce v hrnku vidličkou se lžící vody. Do misky nastrouháme sýr (na jemném struhadle) a přilijeme většinu vajíčka (tak 3/4 množství). Zbylá čtvrtina poslouží na potření ranečků před pečením.
3
Těsto rozválíme a nakrájíme na čtverečky (krájela jsem asi 4 x 4 cm, vyšlo jich asi 40. Pokud budete dělat ranečky větší, bude jich pochopitelně méně). Do středu každého čtverečku dáme trochu moravského masa, na to buď olivu, kousek žampionu, nebo kousek kapie, okurky a tak. Na tu olivu či žampion malou lžičku směsi strouhaného sýra s vajíčkem. Pak je třeba dobře "zavázat" uzlíky, potřít zbylým vajíčkem a péct na pečícím papíře 10 minut v předehřáté troubě na 190 °C. Nejlepší jsou hned čerstvě upečené.
4
V případě návštěvy je možné si připravit ranečky předem a nechat na plechu v chladu a až hosté usednou, tak rozpálit troubu, na 10 min. to tam šoupnout a je to. Samozřejmě i studené jsou chutným pohoštěním, nejlépe k vínu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbové ranečky

Houbové ranečky

Hermelínové ranečky se zeleninou

Hermelínové ranečky se zeleninou

Ranečky z listového těsta (nejen) s taveňákem

Ranečky z listového těsta (nejen) s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 1. 11. 2010 14:27

    Díky tomu, že tu může být i více fotografií k jednomu receptu, přidávám postup "zavírání" ranečků.... Nejprve se zkříží dva protilehlé cípy, pak se "uzavře" ten trojúhelník těsta, ktarý se tím vytvořil - důležité, aby obsah nevytékal - a pak se překříží tyto zbylé dva cípy. Více viz foto....

  • Simča Sládková | 7. 6. 2009 12:05

    Psala jsem, že záleží na vás, jak velké "ranečky" budete chtít mít. Já dělala úmyslně malinké, potřebovala jsem je na jednu velkou akci a chtěla jsem, aby jich bylo hodně a aby byly "jednohubkového" rozměru.

  • Helena Janíková | 6. 6. 2009 11:33

    Prosím, není tam chyba v rozměru, 4 x 4 cm. Děkuji

  • Simča Sládková | 5. 6. 2009 18:28

    Aničko, posílám to fotky e-mailem. Pro ostatní je zkusím vožit na fotogalerii, snad se mi to povede...S.

  • Anna Vobroučková | 5. 6. 2009 11:26

    Zajímalo by mi,jak zavázat nebo jen přeložit přes sebe rohy?Mám suroviny doma a zítra bude návštěva,tak bych to hned zkulila.Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová Jednohubky
Chuťovky Ze sýra Slané Pečení Narozeniny Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Eidam sýr Hera Hladká mouka Moravské uzené Ocet Olivy Sůl Vejce Voda Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatarský biftek II.

Tatarský biftek II.

Dietní pečené kuře s rýží

Dietní pečené kuře s rýží

Nekynutý koláč s různým ovocem

Nekynutý koláč s různým ovocem

Pizza těsto - rychlé a tenké

Pizza těsto - rychlé a tenké

Bábovka triviální olejová

Bábovka triviální olejová

Potahovací hmota

Potahovací hmota

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.

Pikantní jogurtové filé

Pikantní jogurtové filé

Šťouchané brambory s jarní cibulkou

Šťouchané brambory s jarní cibulkou

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

127
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
94
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
86
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
84
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
83
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Sbohem a šáteček: Seriál Jedna rodina končí! Dojemné loučení Holubové, Vejvodové, Kostkové a spol.

Sbohem a šáteček: Seriál Jedna rodina končí! Dojemné loučení Holubové, Vejvodové, Kostkové a spol.

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Holoubě s nádivkou
Holoubě s nádivkou
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
Honzíkovo kuřecí s medem
Honzíkovo kuřecí s medem
Honzovy buchty
Honzovy buchty
Honzovy buchty
Honzovy buchty
Hop do vody - přílohové noky
Hop do vody - přílohové noky
  • Recepty.cz
  • Honzíkovy ranečky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact