• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Holubce
Napište svůj komentář k receptu

Holubce

autor: vranova
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 120
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Holubce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček kysané zelí
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek
    • kmín
    • 1
      kg mleté maso směsové
    • 0,50
      kg rýže uvařená - může být i pohanka
    • 1
      ks hlávkové zelí bílé
    • sádlo slanina

Postup přípravy receptu

1
Mleté maso smícháme s uvařenou rýží, vejci a kořením. Vznikne kompaktní hmota. Hlávkové zelí očistíme, nařízneme košťál a dáme do poloměkka uvařit do osolené vody. Po vychladnutí opatrně rozebereme na jednotlivé listy, do kterých vkládáme masovou směs.
2
Pekáč si vymastíme sádlem či vylijeme olejem a vkládáme do něj řádně utažené zelné listy s masem. Těsně vedle sebe. Po zaplnění celé nádoby, dáme na vrch scezené a překrájené kysané zelí. Pokmínujeme, na vrch přidáme trochu sádla, podlijeme vodou a můžeme přidat najemno nakrájenou slaninu. Zakryté pečeme při 150 °C asi 1/2 hodiny. Poté necháme lehce uzlátnout povrch. Během pečení holubce nijak neotáčíme, pokud máme málo šťávy, můžeme doplnit vývarem.
3
Podáváme holubce a kysané zelí přelité vzniklou šťávou. Vhodná příloha je čerstvý chléb a nebo vařený brambor.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Holubce v bešamelu - plněné zelné…

Kroupové holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Kroupové holubce v bešamelu - plněné…

Holubce - zelné závitky

Holubce - zelné závitky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tina | 22. 6. 2014 18:55

    Pravé holubce to opravdu nejsou,sice je recept podobný,ale pořád to není ono ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 28. 10. 2010 21:53

    Tohle je nejvíc podobný recept Holubců tomu,který znám od kamarádky-ukrajinky.Muškátový oříšek nedávám.Používám zelné listy z kysané hlávky.Když dojdou,dělám z hlávkového bílého zelí a také zasypávám kysaným zelím.Než balíčky vložím do pekáčku,tak je nejdřív ze všech stran osmažím(ikdyž to dost prská)a navíc dělám bešamelovou omáčku,kterou opečené holubce zalévám a peču společně s ní,přikryté,bez podlévání;-) :-P :-D ....bože,už mám zase hlad :-P :-D :-D :-D

  • irena Kucharřova | 30. 11. 2007 16:45

    Neni to špatny recept,ale pojmenovat ho HOLUBCE je verchol netaktnosti.Kuptesy ukrainsku nebo rusku kuchařku,a tam je ten spravny recept.

  • Maruš | 19. 12. 2006 16:02

    Vyzkouším v římském hrnci.S kysaným zelím jsem nikdy nedělala,ale bude to určitě dobré.Dělám tak,že se maso chvíli orestuje na cibuli a po zchladnutí se přidá vejce,rýže a tím se plní zelné listy.Rychlejší verze je,že se do vymaš.pekáčku rozloží listy,na to maso a zas listy.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hlávkové zelí Kmín Kysané zelí Mleté maso Muškátový oříšek Pepř mletý Rýže Sádlo Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrové tyčinky

Sýrové tyčinky

Meruňkový koláč

Meruňkový koláč

Arabská rýže

Arabská rýže

Zámecké brambory

Zámecké brambory

Telecí medailonky s parmskou šunkou a čerstvou šalvějí

Telecí medailonky s parmskou šunkou a…

Citronový dort (řezy) s želé

Citronový dort (řezy) s želé

Cuketa z trouby

Cuketa z trouby

Buchta Margot  "píchaná"

Buchta Margot "píchaná"

Čočková polévka s kokosovým mlékem

Čočková polévka s kokosovým mlékem

Doporučujeme

30 minut
Rychlé karí s květákem a batáty

Rychlé karí s květákem a batáty

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

28
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
26
Koláč s tvarohem a jablky
Koláč s tvarohem a jablky
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Klasické lečo
Klasické lečo
15
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…

Zajímavé články

Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
AHA.cz Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Herečka Petra Hřebíčková (46): Zákeřnou nemoc odhalila náhodou

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

V teple a zároveň in: Pletené šaty jsou zimními stálicemi. Letošní střihy sluší všem postavám

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Ozzák svolal kolegy z Comebacku: Chystá návrat?

Ozzák svolal kolegy z Comebacku: Chystá návrat?

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

Charakteristika všech 12 znamení: Platí vždycky, co se o nich říká? Astroložka Boháčová prozradila!

  • Recepty.cz
  • Holubce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact