Průměrné jídlo, když nevím co vařit i to se dá sníst.
Nebylo to špatné na chuť, ale bylo to velmi hutné a těžké a dlouho nám to leželo v žaludku.
Opravdu výborné, přítel to málem všechno snědl na posezení :-)
Vynikající, děkuji za recept. Jen místo salámu jsem přidala anglickou slaninu.
Tak jsem je upekla,celkem dobré,ale myslela jsem si že to bude lepší.
Vyzkoušeno ! Velmi chutné, doporučuji
A, zapomněla jsem dodat, také děláno z předvařených brambor
Včera jsem dělala, bohužel nebyla klasická smetana, ale jen dvě zakysané, tak jsem trošku rozředila plnotučným mlékem, pekla na 200°C v horkovzdušné troubě asi 40 minut a výsledek?? Báječné .. moc tedy s přítelem děkujeme za originální recept, velmi jsme si pochutnali
Jsou opravdu výborné a taky je dělám z vařených brambor, je to daleko rychlejší a výsledek je stejný. Určitě Vám zachutnají.
Dělala jsem je minulý týde k večeři, brambory jse nejdřív uvařila, je to potom rychleji upečené a pekla jsem an 200°C asi 30 min. Bylo to moooc dobré. Brzy zopakuji.
maji to byt predvarene brambory nebo syrove? a jak dlouho a na kolik stupnu se to pece?
výborné, nemůžeme si vynachválit, přítel byl velmi spokojený :-)
Chci poděkovat za skvělý recept... Doma všem moc chutnalo...Je to opravdu výborné...
Tento recept je výborný ,vždycky vymeteme pekáč,dobrá a rychlá večeře. dávám 1.
Dala jsem jen hermelín (bez nivy), pizza šunku a cibuli a bylo to vynikající! Musela jsem si přidat :-)
Tyto hermelínové brambory jsme měli dnes k večeři a byly opravdu vynikající.Z uzeniny jsem přidala 2 špekáčky a 1 pikantní paprikovou klobásu,obojí jsem osmahla na malém množství oleje společně s cibulkou do zlatava.Smíchala jsem 150ml smetany,100ml podmáslí a 2 lžíce dijónské hořčice a vlila do pekáčku na připravenou bramborovou směs.Nemělo to chybu hodnotím 1...
Hodnotim za 1, misto hermelinu jsem tam dala dva tavene smetanove syry a nivu a misto cibulky porek. Brambory jsem predvarila, aby to bylo rychlejsi.Moc dobry a jednoduchy recept, pouzila jsem vsechny salamy (toceny, kruti sunka, anglicka slanina), ktere jsme meli doma a vsem moc chutnalo.
Tak tento recept je náš oblíbený, dávám různé uzeniny - např. anglickou a výborná je i pikantní klobáska a vlastně všehochuť, co nám zbylo v ledničce. Recept putuje už nějakou dobu po celém příbuzenstvu a sklízí ovace. Díky
Velice výýborné, nezbyl ani drobeček.Prostě mňamka 1*
Moc dobré!!!
Vynikající! Protože nemám velkou zapékací mísu, dala jsem do dvou malých - v jedné byla niva a ve druhé hermelín. Měla jsem taky málo cibule, tak jsem dala nakonec pažitku. Místo sýra mozzarellu a byla to delikatesa.
Moc výborné. Neměla jsem šunku, tak jsem ji nahradila parmskou a opravdu super. Můžu doporučit.
Chválím - jednoduché a výborné jídlo. Lze ho přizpůsobit chutím strávníků a zásobám v lednici. Nivu tam musím tajně propašovat, děti ji nemají rády, ale mně by tam chyběla. Díky moc za recept.
Výborné...místo šunkového salámu jsem dala pikantní klobásu a přidala česnek. Dávám za 1.
Mně chutnají nejvíc čerstvé,právě upečené,druhý den už to není ono.
Brambory byly vynikající,ale ještě lepší byly druhý den,kdy se krásně rozležely...
SUPER recept! Vyzkoušeno dnes k obědu, a moc jsme se olizovali :-) Místo šunkového salámu jsem dala šunku, a okořenila provensálským kořením a tymiánem. Šlehačky jsem dala moc, takže jsem to musela dlouho péct, aby se udělala krusta. Ale aspoň byly brambory hezky měkké, dělala jsem to ze syrových.
Je to moc dobrý. Abych nemusela dlouho péci, předvařila jsem si brambory ve slupce. Cibuli jsem osmahla na pánvi a příště jí tam dám víc.
Včera jsem udělala k večeři, chválím autorku receptu, je to naprosto úžasné vynikající jídlo. Neměli jsme Nivu, dala jsem Hermelín, Camembert, Uzený sýr a obyč eidam na posypání, dětskou šunku, cibuli, smíchala smetanu s jogurtem a zapekla, vynikající!!!! Dávaám velkou 1
Včera jsem udělala ke grilovanému masu pro manžela a přátelé a sklidila jsem velikou chválu. Důstojně jsme zakončili grilovací sezónu. Dělala jsem z uvařených brambor, Hermelín neměli,tak jsem nakrájela Hermadur a zalila šlehačkou. Všichni byli nadšeni, tak chválu předávám dál a dávám jedničku!
ZDRAVIM TY BRAMBORY JE FAKT MNAMKA.DELALA JSEM TO DNES NA OBED A MUSIM RICT ZE JSME SI POCHUTNALI:-)
taky mám otázku ... ta smetana má být sladká nebo na šlehání... nebo snad dokonce zakysaná??? zrovna to dělám tak doufám že nic nezkazím když tam dám na šlehání. všimla jsem si že když je někde napsaná smetana v receptu nikdy nikdo nenapíše jakou a přitom jich máme na trhu tolik a každá chutná jinak... :-(
Pro obměnu přidám mou zkušenost : Máslem vymažu zapékací misku, a prokládám na plátky nakrájené "neloupané" brambory (mají lepší chuť), jakékoli sýry (podle chuti) a případně anglickou slaninu. Důležité - každou vrstvu brambor posypu bylinkovou Vegetou...a nešetřím. Celé přeliji smetanou a dám zapéct.
Brambory slavily úspěch, příště zkusím obměnu se zeleninkou
musím se přidat k hodnocení, včera jsem je uvařila, já ještě neměla čas ochutnat, ale přítel mi právě poslal SMS, že jsou výýýýborné a že má málo. Takže díky za receptík, už nevypadám jako úplný kuchařský antitalent.
Tak jsme právě dojedli a byla to mňamka- jako většina receptů tady :o))Je to příjemná změna, zas něco trochu jinýho, ale vynikající. Už jsem si to zapsala do svých nej nej receptů a budu brzo opakovat - takže díky moc za takovýhle NE nudný recepty:o))
Hm, zní to hodně zajímavě:o)) Dneska jsem si na tenhle receptík koupila všechno potřebný a večer se ho chystám udělat, tak pak poreferuju. Ale z vlastní zkušenosti moc dobře vim, že kombinace nivy a smetany nemá chybu, tak si myslim, že mě tenhle recept nezklame, každopádně jak řikám - dám vědět...:o))
Hm, zní to hodně dobře. Dneska jsem si na to koupila všechno potřebný a večer se to chystám uvařit, tak pak 100% poreferuju:o) Ale vim z vlastní zkušenosti, že kombinace nivy a smetany je bezchybná, tak si myslim, že mě tenhle recept nezklame, ale jak řikám - dám co nejdřív vědět:o))
Hm, zní to hodně dobře. Dneska jsem si na to koupila všechno potřebný a večer se to chystám uvařit, tak pak 100% poreferuju:o) Ale vim z vlastní zkušenosti, že kombinace nivy a smetany je bezchybná, tak si myslim, že mě tenhle recept nezklame, ale jak řikám - dám co nejdřív vědět:o))
Je to jedno, já používám raději uvařený, je to rychlejší!
otazka: ty brambory mají být syrový, uvařený nebo to je jedno?
Vynikající pokrm - 1.
Vyzkoušela jsem je a byla to lahůdka, moc jsme si všichni pochutnali.
Dělala jsem v pátek,dietka dostala po....zadku.)))Ale je to moc dobré a budu určo opakovat.
Tento recept jsem vyzkoušela a je opravdu výborný :-) rychlý a jednoduchý....krom orestovaných žampiónu jsem k nim přidala mraženou zeleninu jinak děláno dle receptu. A to že to není dietní tak to mi je úplně jedno,protože největší požitek je z jídla....Páček
Také jsme měli včera k obědu, dělala jsem je v římském hrnci ze syrových brambor, sýrů a přidala jsem orestované čerstvé žampiony, no, byla to mňamka...Je to bezpracná výborná rychlovka!!
Dělala jsem tento recept včera k pozdnímu obědu. Protože jsem si uvařila brambory den předem, byla to rychlovka a moc výborná. K večeři už nic nezbylo, protože u nás byla přítelovo maminka a té to také moc chutnalo, takže jsem jí zbytek dala s sebou domů. Díky za inspiraci!
Včera byly k večeři, když něco peču se šlehačkou, dávám vždy syrové brambory, ty krásně natáhnou chuť, jen to déle trvá. Přidávala jsem čerstvé žampiony, sýry podle předpisu. Bylo to opravdu výborné, chlap i mlsná dcera si jen mlaskali.
No,tak mě tlačil čas taky,uvařené brambory jsem trošku rozbila,zasypala nivou a eidamem a herm.nahoru-se smetanou opravdu rychlovka a dobrutka.
Jelikož jsem vařila v římském hrnci a " tlačil " mě čas, tak jsem vařila z vařených brambor. Podle mě to jde udělat oběma způsoby.
Pro Janku Kašparovou - dělala jsem už mockrát, vždy ze syrových brambor, je to opravdu moc dobré.
Ty brambory mají být syrové nebo vařené?
Ale Zuzko, vždyť to nebudete jíst každý den. Je to fakt výborný. Odlehčete snídani a večeři a bude to o.k.
Zuzko, když se Vám zdá jídlo moc kalorické, najděte si zeleninový salát a k tomuhle se nevyjadřujte...Nikdo Vám ten recept nevnucuje, máte přece možnost volby. Ale to my také!
Jano z VM, já měla namysli především ten hermelín a nivu. Tam je nastřádaných kaloríí:-)
Skutečně to není moc dietní. Ale když místo šlehačky dáte Ramu cremefine ke šlehání, tak je to daleko dietnější a stejně chutné. Když ale tento recept jednou zkusíte, budete jej pořád opakovat...
Vypadá to dobře, ale asi to nebude moc dietní,co?
Souhlasím s Haničkou Rožníčkovou-také vypomohl římský hrnec. Velmi chutné. Jednička.
Já jsem si koupila titanový pekáč (nízký hrnec v Etě) a místo trouby je peču na plotýnce. Moc dobré. Lze to dělat i tam, kde není trouba (mapř. na chatě.
Tak tohle je vazne lahudka, misto salamu jsem dala uzeny, jednu zakysanou smetanu a jeden jogurt a fakt moc dobry.. a je to hned!
Paní Lidko, tak teĎ jsem to zvojtila. Nejdříve jsem ohodnotiůla a komenzář, se kterým jsem si dala takovou práci, musím psát znovu. Takže, dávám zákyz takovýchto receptů. Takové žravé recepty by tu neměly být, ach jo, zas se všechno předsevzetí v čudu. maminka, kstreé bude na štědrý den 90 roků jen říkala výborný a zbude ještě k večeři. Ale jo zbude, alespoň doufám. Skleničku pivka si ještě dala a teď tady funí. Lidko moc děkuji za recept,dala jsem 1****. No a já se jdu valit k úklidu vánočnímu.Ach jo. Přeji pěkný de. Jana H.
Martino, já se vůbec nedivím, že jste to zbodli ve dvou! Je to vynikající a moc, moc jedlé !! Taky hodně často dělám k večeři )
Ohodnotila jsem 1*, je to výborné, snědli jsme ve dvou celý pekáč:-))
Včera jsem vyzkoušela a bylo to vynikajicí - místo šunky jsem dala klobásu (přemrštěné zásoby od tchýně, dala jsem eidam, nivu i hermelín a ještě plechovku kukuřice a byla to mňamka!!! Bylo toho jak pro armádu, ale zmizelo to během chvilky
Vynikající!!!
Dělala jsem dnes k obědu, je to luxuska. Opět jsem si vzala na pomoc římský hrnec a pekla v něm. Nemá to chybu.
Prudce jedlé!!!! Děkuji za inspiraci:-)
Děkuji za recept.Zkoušela jsem s klobásou. Bylo to moc dobré..ocenili to i mí puberťáci.
Teda toto je tak neskutečná dobrota, že jestli chlapi nepřijdou ze stavby do hodiny, tak jim to asi zlikviduju. Místo šunkového salámu jsem dala uzené maso, místo soli Podravku, ale něco tak dobrého jsem dlouho nejedla. Moc díky za recept, samozřejmě veliká 1.
Super.Dělala jsem také s brokolicí a rodina moc chválila!
Udělala jsem to na pozdní oběd a bylo to vynikající. Jen jsem místo šunk.salámu použila nakrájenou anglickou slaninu a trochu tvrdého salámu, dohromady osmažené na cibulce. Před smícháním s bramborama je dobré slít tuk, který pustí anglická a salám (mně se zdálo, že tam vlastně ani žádný není a nakonec zřejmě i v kombinaci se sýry to bylo docela dost mastné. Ale my se i tak oblizovali až za ušima :o) ) Diky!
Fakt mňamka. Jenže co se mi stalo! Připravila jsem všechno před odchodem z domova, abych po návratu večer jen strčila do trouby a zapekla. Brambory jsem předem uvařila, aby to bylo večer fakt rychle. No a když jsem přišla domů, byla toho půlka ze skleněné zapékací mísy pryč a pánové po večeři a libovali si, jaký jsem udělala bezvadný bramborový salát. Chystala jsem to podle předpisu, navíc jsem dala jen kousek anglcké slaniny a po jedné červené a zelené paprice pro oči. (Tu druhou půlku jsem pak teda zapekla a zdlábli to s obrovskou chutí jako druhou večeři).
Já jsem zase kromě cibule přidala svůj oblíbený pórek. Super! Až dorazím do práce, přidám jedničku. Doma mi to nejde, nefungujou mi cookies.
Udělala jsem v čera k večeři, místo šunkového salámu dala uzené maso a byla to obrosvská dobrůtka. Na to že jsme neměli moc hlad, tak nic nezbylo :-)))
Vynikajici, pridala jsem cesnek a nemelo to chybu. Smakla si cela rodina, i tatka chvalil
Děla jsem to včera k večeři bylo to super díky Evik
Nejde to přestat jíst - má to šmrnc!
Tak sleduji, jak se pořád řeší vařené nebo syrové brambory:o) Syrové, když jsou na tenko, vždycky stačí dojít, než se propeče ostatní. A mám ten vroubkovaný stroužek,jak se na něm dělají třeba křížaly. Strouhnu kolečko,pootočím bramboru, strouhnu kolečko a mám mřížku,tenký brambůrek,který se propeče raz dva. A do klasických fr.brambor jsem dávala i vrstvu syrového mraženého hrášku a taky se propekl. Pohoda, jen se nebát.
vynechala jsme šunk. salám - jaksi v lednici nebyl , a brambory jsem trochu předvařila, je to pak rychlejší... a vynikající, sežráno ve 2 lidech za 15 minut
vynikající sežrali a ještě bylo málonemá to chybu dávám 1!!!
Opravdu výborné, jednoduché a dobrý nápad jak využít domácí zbytky. Já jsem nedávala nivu, protože ji nejíme a místo šunky jsem dala anglickou slaninu, koření můžete použít opravdu dle svých chutí, moc mi to chutnalo a nejen mě, zařazuji do našeho jídelníčku.
vyborne!!!! pridala jsem petrzelku, sladkou papriku, trochu oregana, na pul kila brambor 200g Nivy, 240 Hermelinu, 200 strouhaneho syru a jednu vetsi cibuli, 1++++
Licičky proč se zabýváte kravinkama.jestli jsou brambory syrové nebo předvařené..to jste nikdy nevařili zapečený brambory? Je to ňamka...dala jsem tam víc druhů sýrů....no úžasný! Dávám 1
DÁVÁM ZA 1 !!!!
Vyzkoušela jsem a ten recept nemá chybu. Vřele doporučuji všem, kteří milují všechny druhy sýrů. Brzy zopakuji a možná to nebude jen jeden pekáč :-)
Také jsem vyzkoušela a moc dobré teplé i studené.
Mame radi hermelin a milujeme francouzské brambory, neylo co řešit.Moc se to povedlo!
Dnes jsem recept vyzkoušela, výborné jídlo, k tomu zeleninový salát... :-)
Včera vyzkoušeno, sežráno, vyborné!!!!
Já přidala: Koření (s citem): vegeta, ml. paprika, dr. kmín, bazalka, tymián, petržel. nať, muškátový květ; Ingredience: brokolice a rajčata (měla jsem na ně šmak a přišlo mi, že se tam hodí). Brambory jsem uvařila ve slupce, cibuli jsem předsmažila (jinak mne dost nadýmá), vše jsem to smíchala se zakysanou smetanou a navrch tomu ještě dopřála klasického bešamelu na másle dělaného. No - vzpomněla jsem si na pejska s kočičkou ... Ale bylo to dobré, mňam a bylo toho tolik, že zítra nemusím vařit - jenom to musím dobře schovat
Tak musim rict,ze jsem je delala vcera.Byly tak vyborne,ze jsem je branila vlastnim telem,aby je manzel nesnedl vsechny.Hodnotim na jednicku.
Také si brambory vařím. Ale jen tak do poloměkka. Jinak tohle je opravdu výborné a hlavně rychlé jídlo. Miluju jídla typu - vraž to všechno dohromady a peč
Tak to jdu teda vyzkouset, kdyz delam francouzske brambory, nejprve je samostatne uvarim i se slupkou a pak oloupu, tak to zkusim u tohoto receptu.
Už jsem to dělala 2x je to výborné,celé rodině to chutnalo.Rychlé,vyborné a člověk tam může dát i co dům dá.Jen tak pokračujte.
Vyzkousela jsem recept nekolikrat, je to vyborne.
vyzkoušela jsem recept, místo salámu klobásu, okořenila kořením Gurmán od Avokáda........super!!!
Vařil muž, kromě hermelínu přidal i zbytky jiných sýrů (niva, madeland..) a na kostičky nakrájený paprikový salám. Moc nám chutnalo!
dělala jsem také několikrát - výborné!!
Uz jsem je vařila nekolikrát.Dnes jsme je meli k obedu,syn je schopen sníst celý pekáč této pochoutky sám.Jsou vynikající.
Dnes jsme měli k večeři. Bylo to výborné. Místo soli jsem dala bylinkovou Podravku. Příště přidám ještě brokolici, kterou si tam umím moc dobře představit.
Rychlé, výborné. Místo salámu jsem dala na oleji orestované kousky masa a nemělo to chybu.
Můj přítel se právě skoro zadusil, s jakou rychlostí a obrovskou chutí to zbaštil. Opravdu výborné. Brambory jsem zapékala syrové,a byly přesto za půl hodinky úplně měkké. Možná je to dáno naší výkonnou starou plynovou troubou:-)
Dala jsem brambory syrové, a peklo se to dost dlouho. Neměla jsem sladkou smetanu, tak jsem trochou mléka naředila zakysanou smetanu a bylo to moc dobré.
Dělala jsem už několikrát a nikdy se nemůžu dojíst, všem moc chutná, použiju i zbytky různých jiných sýrů a třeba i uzeného masa a je to mňamka
dobrý je také dát místo salámu žampiony popř. obojí
ještě by mě zajímal poměr. Kolik nivy na kolik brambor. At nezjistím až to bude hotové, že jsem na půl kila brambor měl dát 100g nivy, a ne 200
Standíku, čo máš za odrodu zemiakov, že ich musíš piecť celý deň ????????????????????????????
Stando Kapale, snad je celkem jedno, jak se brambory připraví, to není tak důležitý, ale ostatní suroviny dají tomuto receptu tu vynikající lahodnou chuť, ne?? TY KUCHAŘI !!!
Tak ja, abych nemusel ty brambory peci v troube celej den tak bych je nejdrive ve slupce polouvaril a pak si myslim ze tenhle mysmasbude mit aspon nejakou chut!!!!!!!!!!!!!!! VY KUCHARI
Koukam Verco, ze resis stejny problem se surovinami. Ja ziju v Anglii uz par let, tudiz musim take improvizovat. Na vareni je dle mne lepsi Camembert nez Brie, ale to je vec nazoru. Suroviny jako salam apod. sezenes v Lidlu.
zkusim to take,akorat jsem ted v Anglii,tak asi sunkovy salam nesezenu,ale sunku ano.Hermelin take ne,ale zkusim to se syrem Brie,tak uvidime,dam vedet.
Brambory můžete dát syrové nebo vařené - to je potom rychlejši. Já je dělám ze syrových brambor, přidávám ještě houby a další sýry a před koncem pečení posypat strouhaným sýrem. Ale to já už ani nedávám, je ho tam dost. Já to ale párkrát promíchám - v průběhu pečení - je to lepší. Je to takový univerzální recept, snese všechno možné, ale je to opravdu pochoutka !!
Jsem asi natvrdla, ale poradi mi nekdo? .... Jsou brambory uvarene nebo syrove? A to 'pred koncem posypeme...' tzn. pred koncem peceni? Z postupu vareni jsem jaksi nic nepochopila...
Skvělé. Také dávám 1*.
Vyzkoušeno,vynikající...píšu za 1*
Moc a moc chutné,jen místo smetany dávám dvě šlehačky.Je to mňamka!!!
Chci jen rici ze to musi bejt urcite super dnes so dotoho pustim velmi dobra kombinace.diky
už se na to těšim :o)
jaký má být přesný poměr-brambory apod.
Něco tak výborného jsem dlouho nejedl. Smetanu jsem dal napůl obyčejnou a zakysanou. Rychlé a chutné dávám 1 s *.
Tak vcera jsem to vyzkousela i ja tady v Italii. Misto sunkoveho slamu jsem tam dala sunku a nahoru jsem nepridala nastrouhany syr. Ale musim rict, ze to bylo vyborne!!!!!Dekuji za recept
Chci to také zkusit. Jak dlouho se to zapéká se syrovými bramborami?
Vůbec se neomlouvejte, přece se všechno vždycky nepovede. Mně se to stalo už několikrát i z těchto výborných receptů! Já jsem taky nedala tolik brambor, jenom od oka, asi necelý 1 kg, zato sýra hodně, ještě navíc zauzený a tavený, prostě, co bylo doma a houby. Šlehačku jenom jednu, to úplně stačilo. Příště se určitě povede!!
Navnaděna reakcemi, dělala jsem v sobotu k obědu. Asi je ale chyba ve mě - doma si nikdo nestěžoval a všichni šupali, ale já asi čekala NĚCO a byla jsem trochu zklamaná. Nekamenujte mně ale prosím. V receptu není uveden žádný rozpis, takže jsem dala množství přibližně podle paní Schmillerové a měla diojem, že tam ty sýry vlastně ani nejsou na chuť poznat. Určitě vyzkouším ještě znova a dám méně brambor než to doporučované 1,5 kg a víc sýrů. Smetany jsem dala celé balení, tj. 0,5 l a měla jsem dojem, že by jí také mělo být víc, ale za to patrně může typ brambor. Škoda že do nic člověk při nákupu nevidí.
Nemá to chybu.Musela jsem se móóc hodně ovládat,abych to nesnědla všechno.Manžel by byl bez večeře.
Moc dobré, dělal jsem dva pekáčky, jeden pro rodiče a druhý pro nás. K rodičům nedorazil musela jsem udělat ještě jeden.Fakt dobrota.
Zkousela jsem o vikendu! Opravdu vynikajici!! Mnaam! Zvlast pro ty, kdo maji radi "smradlave" syry. U nasi mamky jsem s tim moc neuspela! Ale ostatnim opravdu chutnalo!!!
Tak to bylo opravdu vynikající,miluji sýry a tak jsem si moc pochutnala a přestože jsem toho udělala jak pro "regiment" a jsme jen dva,ještě ten den jsme vše snědli -díky .díky
Zítra to budu vařit k obědu, držte mi palce. I já chci být chválený :-) Jestli se mi to povede, tak to taky oznámkuju.
výborné,krásně to voní a chutná skvěle,doporučuji,brambory jsem předem nevařila
a ty brambory se dávájí už uvařené?
Přijela mi na kolaudaci babička s dědou... Babi je vyučená kuchařka a umí vše nejlíp-však to znáte. Tyhle brambory snědla tak rychle, že jsem jen zírala a dokonce si ode mě vzala i recept!!! Fakt dobrota...
Recept jsem právě předal bratorovi a dofám, že sitaké pochutnají jako my. Je to opravdu mňamka
Množství beru podle oka ale asi tak přiměřeně dávám 1,5kg-2kg brambor 1xhermelín, 15dkg nivy(nebo1x vltavín) 15dkg salámu, cibule jak kdo má rád,Já dávám tak čtyři střední velikosti.Pepř tak půl kávové lžičky a sůl jen trošku podle množství nivy a 250-400 ml smetany nebo i šlehačku. Máme to dva dospělí na dva dny.
Pro Šárku i ostatní tápající: pro 3 lidi jsem to dělala z jednoho hermelínu (Sedlčanský), jedné cibule, cca 15 dkg nivy, to samé salám. Brambor prostě tolik, aby se najedli - určitě máte zkušenost z Francouzských brambor - tak to samé i tady. Já bych to odhadla tak na kilo. Problém u tohoto jídla je, že nikdy toho neuděláte dost!!! :-)))
mohli by jste někdo upřesnit množství ingrediencí??? Chtěla bych to vyzkoušet a nemám představu...moc dík :o)
no tak tohle je něco naprosto úžasného, skvelého, neodolatelného..... je to prostě boží
jídlo je to dobré, ale příště by to chtělo aspoň orientačně uvést množství surovin. naše brambory byli spíše nivovo-smetanové, ale chutné
Tak jsem to taky zkusila. Měla jsem trošku obavy - sama hermelín v tepelné úpravě vůbec nemusím, ale stálo to za to! SKVĚLÉ !!! Navrch jsem to už nesypala ničím a úplně to stačilo. Jen se po tom zaprášilo! Dávám 1*.
Neodolala jsem a zkusila.Bohužel jsem doma neměla nivu,ale i bez ní byly brambory pohádkové.Všem to moc chutnalo.V pekáčku toho moc nezbylo.Opravdu vynikající!!! Zase mám nový recept,který budu vařit často.
Zrovna jsem tyto brambůrky nachystala do zapékací mísy a zítra, až se vrátíme z práce jenom zapneme troubu a upečeme. Moc se těším a jsem zvědavá, zda budeme pět také takovou chválu. Určitě to bude mňamka, protože i samotné brambory zapečené se smetanou jsou mňam! Díky za recept.
Skvělý recept, děkuji za inspiraci. Celá rodina si báječně pochutnala. Dávám za 1.
Moc dobré,můj manžel nejí brambory,ale na tomto jídle si náramně pochutnal a to je co říct,proto dávám za jedna!!!!
Je to sice opravdu dobry, ale je to silena kaloricka bomba... Presto dekuji za recept!
RÁDA BYCH TENHLE RECEPT ZKUSILA,ALE NEMÁM PŘEDSTAVU KOLIK SE ČEHO DÁVÁ.VAŘILA BYCH PRO 4 SKORO DOSPĚLÉ LIDI.
Spíš než hermelínové jsem měla smetanové brambory:-), ale bylo to naprosto perfektní! Velká mňamka, nic nezůstalo:-( Pekla jsem to asi hodinu, ze začátku přikryté, několikrát jsem to promíchala a brambůrky byly nádherně měkkoučké a nasáklé smetanou...mňam!:-)
Chci se jen zeptat jestli se to zalévá smetanou a nebo šlehačkou,jako třeba pečené brambory s kuřecím masem.Děkuji.
Výborné, spotřebovala jsem všechny zbytky sýrů a uzeniny co jsem měla v ledničce (i dost ostré) a ještě jsme si pochutnali
Brambory můžete dát i vařené, je to rychlejší.
Dělala jsem je dneska na oběd.. Přidala jsem ještě červenou kapii, dala jsem tam šunkovou klobásku a posypala jsem je bazalkou, drceným kmínem a vegetou...jo a zapékala jsem je v remosce.. PARÁDA!!!
Použila jsem syrové brambory na menší kostky. Nejdříve jsem vše přikryla na plechu alobalem a pak jsem dopékala odkryté.
Brambory se dávají syrové, dělala jsem už 2x - viz komentáře , je to perfektní jídlo. Musíte péct zakryté, ke konci -až jsou brambory měkké - vršek oddělat a dopéct. Jenomže naši hoši v obou případech nevydrželi, aby byly brambory celé dočervena, zdlábli jsme to ještě úplně nedopečené. Je to totiž hrozná dobrota a nádherná vůně láká a láká .....
Určitě syrové. Se smetanou peču trochu jiné brambory a vždy se krásně udělají do měkka. Je třeba jim ale dát čas.
takové francouzké brambory..
Taky by mě zajímalo zda jsou ty brambory vařené nebo syrové...Jinak to zní velice dobře...
Brambory mají být syrové či vařené?Poraďte díky.
Moc dobré!! Neměla jsem hermelín, tak jsem nakrájela na kostky nivu a eidam, salám stačí obyčejný "točeňák". Určitě brzy zopakuji.Dávám 1!
Zase jsme v neděli k večeři opakovali! Je to veliká dobrota a člověk musí pořád chudit do pekáče a dlabat a dlabat !! Ty rychlokvašky jsou k tomu jedinečné !! Celá rodina recept chválí !!
Děkuji za vynikající recept, všem nám brambory moc chutnaly, budu dělat často a všem doporučuji tento recept vyzkoušet.
Tak vám řeknu, že je to SUPER recept !! Nakrájela jsem tam i jin ý salám - co v ledničce zbyl - přidala hrst hub, dala ještě zauzený sýr. Cibuli jsem zapomněla, tak jsem ji přidala ke konci - pěkně promíchala - to nemá chybu !! Pekla jsem na pekáči zadělané a pak ke konci oddělané, sýrem už jsme nesypala, bylo ho tam dost. K tomu jsme měli okurky rychlokvašky, prostě - pohádka !! Toto budu dělat opravdu hodně často !!!!!
tak tohle je opravdu žraso;-) a chutná to i studený. díky za nápad
Zní to moc dobře, určitě to zkusím.
To nezni spatne! :-))