• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Halwa Paneton
Napište svůj komentář k receptu

Halwa Paneton

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
1.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Halwa Paneton
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 90
      g kuskus rozemletý
    • 35
      g žlutý hrách tlučený
    • 650
      ml studená voda
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička máslo
    • 25
      g hrozinky
    • 25
      g sušené meruňky
    • 25
      g sušené švestky
    • 6
      g lískové oříšky
    • 6
      g vlašské ořechy
    • 6
      g mandle
    • 6
      g kešu oříšky
  • Studená agda
    • 30
      ml studená voda
    • 2
      lžička cukr

Postup přípravy receptu

1
Umlít semolinovou krupici (kuskus) na mlýnku na mák na hrubou mouku (hladší hmota). Utlouct žlutý hrách v hmoždíři na krupici, dále umlít na mlýnku na mák na hladkou mouku (pevnější hotový výsledek).
2
24 hodin před vařením namočit zvlášť mandle, meruňky a hrozinky dohromady, asi 200 ml. Sušené švestky namočit na 2-5 hodin nebo i bez namočení, podle chuti.
3
Namočit smíchané mouky do 380 ml na 5-8 hod., kvůli hrachové mouce.
4
Oloupat namočené mandle, nakrájet nadrobno. Ostatní ořechy nakrájet také nadrobno. Namočené meruňky rozkrojit podélně na poloviny a rozkrájet nadrobno. Nakrájet švestky nadrobno. Zbylou sladkou vodu lze použít, po zjištění množství, pro vaření.
5
Namočené mouky nalít do nádoby se silnostěnným (sendvičovým) dnem. Po přilití sladké vody z namočení doplnit vodu na celkový objem 650 ml. Během ohřevu míchat a kontrolovat hustotu pro var 1 minutu. Po zabublání varem osolit, promíchat. Odstavené od ohřevu nechat zakryté odstát 7 minut pro změknutí mouk.
6
Vymazat formu objemu 1,2 l šmolcem (máslem). Rozmíchat cukr v předepsaném množství vody na agdu.
7
Do odstáté hmoty přidat nakrájené ořechy, nakrájené sladké, agdu (cukrovou vodu) a šmolc. Zamíchat, ohřát znovu k varu. Míchat do prvního znatelného ztuhnutí 3-5 minut. Nalít uvařenou halwu do vymazané misky. Protřesením a uhlazením vytvořit rovnější hladinu. Zakrýt při chladnutí nejméně 4 hodiny. Lze dochladit v chladničce.
8
Po vychladnutí a ztuhnutí protřást misku pro uvolnění halwy. Přikrýt talířem a otočit celek miskou nahoru. Vyklopit obsah na talíř.
9
Poznámka autora receptu: Názvy: ztuhlá lepší kaše, falešné panettone. Varianta spotted dick. Barva je dle použité vody. Bez vody pro namočení sladkého je skoro bílá barva. Ze samotných meruněk je žlutá barva, z hrozinek žluto-hnědá. Ze švestek je vyfocená hnědá barva. Kombinace přidaného pro chuť je libovolná, je vhodné dodržet celkové přidané množství pro dobrou soudržnost a zažití. Odhadem, podle chuti, malou hrst ořechů a malou hrst sladkého.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hrozinky Kešu oříšky Kuskus Lískové oříšky Mandle Máslo Studená voda Sůl Sušené meruňky Sušené švestky Vlašské ořechy Žlutý hrách
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře v kořenové zelenině

Kuře v kořenové zelenině

Vepřové kotlety v leču

Vepřové kotlety v leču

Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Dýňový koláč s polevou

Dýňový koláč s polevou

Celerové hovězí s tymiánem

Celerové hovězí s tymiánem

Jednoduchý švestkový koláč

Jednoduchý švestkový koláč

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

Burger s fat cat omáčkou

Burger s fat cat omáčkou

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

112
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
49
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
38
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
35
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
30
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

Nešťastný Kristian Kodet (77): Milionová investice k pláči!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Další doporučené recepty:

Halušky se zelím a vařeným masem
Halušky se zelím a vařeným masem
Halušky se zelím II.
Halušky se zelím II.
Halušky z lososa v rajčatové omáčce
Halušky z lososa v rajčatové omáčce
Hamandeggs
Hamandeggs
Hamburger Classic
Hamburger Classic
Hamburger podle Pohlreicha
Hamburger podle Pohlreicha
  • Recepty.cz
  • Halwa Paneton
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact