Na sádle orestujeme drobně pokrájenou cibuli a přidáme na kostky pokrájené maso. Když je maso opečené přidáme papriku a krátce orestujeme, ihned pak zalijeme troškou vývaru, osolíme a dusíme pod poklicí téměř doměkka a do vydušení šťávy. Tuk pak zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme zbylým vývarem, přidáme pepř, kmín, brambory na kostičky a dovaříme doměkka. Ke konci vaření přidáme rozetřený česnek a majoránku, popřípadě přilijeme trošku vody a dochutíme solí. Podáváme s čerstvým pečivem nebo plackami,klidně jako hlavní chod. Výborná je i s přidáním čerstvé papriky cca 10 minut před koncem vaření.
Lípto ani nejde, je to senzace a boule za ušima mámevšichni. Dík za skvělý recept.
lidatr
|27. 3. 2015 08:55
Vařím ji roky, je VÝBORNÁ. :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Velký vezír
|10. 11. 2014 12:16
Díky za tenhle recept, dělám pravidelně. Lepší než guláš :-)
Vokřálová
|11. 7. 2014 21:53
Toto je nejlepší gulášová polévka a chlapy k ní sblafnou bochník chleba ani nemrknou. Jenom musí být pořádně ostrá, takže feferónka a pálivá paprika místo sladké nesmí chybět.
Výborná polévka...napoprvé jsem dělal hned 10 litrů
Jana
|24. 11. 2013 20:45
Od té doby, co jsem narazila na tento recept, už jiný na gulášovou polévku nehledám Jen místo jíšky používám na zahuštění najemno nastrouhané brambory - přidávám spolu s pepřem, kmínem a bramborami na kostičky.
Iva Černá
|15. 8. 2013 14:17
Manželovi chutná že všech polévek nejvíc a nevyžaduje ani druhý chod. Vystačí si s čtvrtkou chleba a cibulí .
Tak tahle polévka je vynikající, naprosto úžasná :-) Přidala jsem do ní ještě na kostičky nakrájenou pikantní klobásku a nemělo to chybu :-)
Boris
|12. 1. 2013 12:41
Uvařil jsem ji a musím konstatovat, že byla výborná. Masíčko jsem pomalu dusil až 1,5 hodiny, ale stálo to za to.
Martina
|1. 12. 2012 23:54
Načo chleba? Jebať treba :-D
Iveta Mrákotová
|29. 8. 2012 19:29
Vařila jsem jí v papiňáku a povedla se mi tak, že jsem málem ani neochutnala, když se na ní chlapy vrhli. Děkuji
Cibulková M
|18. 4. 2012 19:17
Polévka je výborná a dokonce chutnala i našemu prckovi, musela jsem mu jen maso nathat na menší kousky a jak si dával.
Švehla
|12. 12. 2011 13:36
Dobrá 8-) ,silná jak noha od stolu.
Michaela Chadimová
|4. 10. 2011 13:33
Povedla se a byla výborná, koření jsem vyměnila za gulášové koření, je tam to samé ;-)
Jana
|16. 8. 2011 13:59
Dovařeno, snědeno a chutnala nám hodně. Bez chuti určitě nebyla a ani nemohla, když v polévce bylo dobré koření a česnek ;-) :-) .
jenda valko
|15. 8. 2011 17:51
Nezlobte se na mně,ale máte to nějaké bez chuti, dejte tam vyškvař slaninku
Věra Slabá
|15. 8. 2011 11:49
Výborná polévka! Já s masem dávám dusit i mrkev s celerem a tak nepotřebuji zeleninový vývar. Zeleninu pak vyndám, část nechám v polévce a zbytek slupnu. Doporučuji zkusit, je moc dobrá.
Jarda
|30. 7. 2011 10:24
Bomba!!!sem začátečník a troufl sem si na něco lepšího než na pytlikačku 8-) !
Landová
|15. 6. 2011 11:02
stará dobrá gulášovka :-*
Zdena
|2. 5. 2011 14:08
Posílám velkou pochvalu, byla vynikající O:-) :-)) !
Maty
|2. 3. 2011 06:52
Vyborna!Staci chleba a sem po obede.
Anonymous
|16. 2. 2011 21:55
mnaaaam
petr
|14. 2. 2011 12:20
:-P mnam mnam udelal jsem to pro anglicke kuchtiky tady v londine jeste se plizuji ;-)