Cibuli pokrájenou na drobno zpěníme na tuku a chvíli smažíme. Potom shrneme stranou a opečeme nakrájené kousky krůtího masa. Přidáme papriku, pepř, drcený kmín. Když maso pustí šťávu, lehce podlijeme horkou vodou, přidáme bujónovou kostku a dusíme. Maso bude brzy měkké. Ke konci dušení přidáme oloupaná, nakrájená rajčata (trochu protlaku) a necháme je rozvařit. Pak vydusíme na minimum šťávy, stáhneme z vařiče a když se guláš přestane vařit, poprášíme ho moukou, zamícháme, zalijeme studenou vodou a povaříme. Ochutíme majoránkou, drceným česnekem, případně dosolíme. Při podání můžeme posypat několika kroužky cibule.
2
Podáváme s tím, co máme rádi - ale třeba také s bramboráčky, kroketami nebo výbornými Placičkami z bramborové kaše.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Alena
|4. 3. 2017 06:47
To bohužel neni pravda, dnešní pšenice je vyšechtěna tak, aby měla daleko více lepku než měla dříve, díky tomu je pro nás škodlivá. A dříve se určitě nejedlo tolik pokrům z mouky jako dnes, jedla se pohanka, jáhly což jsou bezlepkové obiloviny.
Tonda
|16. 11. 2016 15:54
Zkusil jsem ho uvařit a žádná věda to není ; jen jsem místo normální, běžné a sladké červené papriky, dal sice také červenou, ale uzenou ; výsledek je naprosto senzační ! ! ! Zkuste to a uvidíte sami :-)
Di
|6. 4. 2016 07:01
Martine, to je jenom taková momentální moderní pověra, že pšeničná mouka a lepek škodí. Naši předkové nejedli po staletí nic jiného, tudíž naše stravovací orgány jsou tomu přizpůsobené. :-)
Stále netuším proč všichni kazí guláš moukou ? Stačí dát víc cibule a mouka není potřeba. Ono ta pšeničná mouka není nic moc dobrýho.... Víc cibule a bez mouky chutná líp. Zkuste to a uvidíte
Danuška
|25. 5. 2013 18:13
Zrovna ho vařím! ;-) Akorát dva stroužky česneku je strášně málo <:-) aspoň půl paličky :-P ;-)
Štěpánka
|16. 3. 2013 15:30
Dnes jsem uvařila k obědu a moc jsme si všichni pochutnali, ještě jsme po obědě chodili s bramboráčky v ruce a máčeli si je do té chutné omáčky Oznámkovala bych za jedna, ale nechce se mi přihlašovat
Rasta
|12. 7. 2012 19:39
Já jakož to absolutní antitalent v kuchyni jsem to zvládl...Je to snadné, rychlé a moc dobré...Díky za recept...
Od chvíle, kdy jsem poprvé zkusila, je to můj nejoblíbenější guláš. S bramboráčky je prostě skvělý. :-)
vvvvvv
|10. 10. 2010 09:18
:-) :-( ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
jan
|10. 10. 2010 09:17
adfg
venyss venyss
|30. 1. 2010 12:30
Di, díky za super nápad podávat s plackami z bramborové kaše, to byla ale velká dobrota :-). Dělala jsem sice z kuřecího, ale opravdu všechny ty kombinace příjemně překvapily. Budu dělat častěji, než klasické guláše-hovězí a u nás spíše vepřové :-D. Takže 1*.
Bohumila Pěnčíková
|19. 1. 2010 14:00
moooc dobré , měli jsme s kroketkami. díky
Martina Andělová
|21. 10. 2007 10:37
Právě jsem dovařila a musím říct, že je SUPER!!Potřebovala jsem poradit s přesným postupem a v tomto receptu se to jsem ho dostala na 100%.Jako přílohu jsem dělala bramboráky.
Markéta Málková
|22. 8. 2007 23:25
Dneska jsme měli tenhle guláš k obědu a manžel si ho moc pochvaloval a to je co říct.
Pemajana
|13. 3. 2007 13:41
Guláš je moc dobrý a rychlý a to je super,ale udělala jsem ho z kuřecího masa, krutí jsem neměla po ruce. Ingredience jsem dala podle oka. Dávám za jedna! Teď se ještě pustím do těch placiček.